Συνάντηση Βορίδη - Κατσανιώτη για την ψήφο των Απόδημων Ελλήνων

Συνάντηση Βορίδη - Κατσανιώτη για την ψήφο των Απόδημων Ελλήνων

Στο επίκεντρο η επικείμενη ενημερωτική εκστρατεία στους απόδημους Έλληνες για τη διευκόλυνση του δικαιώματος ψήφου από τον τόπο κατοικίας – Συμφωνία για καλύτερο συντονισμό για τις ληξιαρχικές αρμοδιότητες των προξενείων

voridis_katsaniwtis
Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέα Κατσανιώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τον κ. Κατσανιώτη σχετικά με την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην επικείμενη ενημερωτική εκστρατεία των απόδημων Ελλήνων, η οποία αφορά στη διευκόλυνση του δικαιώματος ψήφου από τον τόπο κατοικίας τους.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε ο καλύτερος συντονισμός των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών αναφορικά με το θέμα των ληξιαρχικών αρμοδιοτήτων των Προξενείων καθώς και της επικείμενης διασύνδεσης τους με το Μητρώο Πολιτών.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων στα μείζονα και ιδιαίτερης εθνικής σημασίας αυτά ζητήματα.


Ειδήσεις σήμερα:

Σύνδρομο του Άσπεργκερ: Τι είναι και πώς αναγνωρίζεται - Μιλούν οι ειδικοί - Ευαισθητοποίηση μετά την ανάρτηση Παπανικολάου


Στα 2.919 τα νέα κρούσματα - 369 οι διασωληνωμένοι, 31 θάνατοι


Έσβησαν τη λέξη «σύζυγος» από το μνήμα της Καρολάιν στην Αλόννησο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης