Προανακριτική για Παππά: Good luck στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ - Ο μάρτυρας δεν άκουσε τίποτα για «White House», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Προανακριτική για Παππά: Good luck στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ - Ο μάρτυρας δεν άκουσε τίποτα για «White House», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με την κατάθεση του Αντώνη Λιανού, προϊσταμένου οικονομικών υπηρεσιών και λογιστηρίου της κατασκευαστικής εταιρείας CCC, συνεχίστηκαν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής

proanakritiki_pappas
Με την εξέταση του κ. Αντώνη Λιανού, προϊσταμένου οικονομικών υπηρεσιών και λογιστηρίου της κατασκευαστικής εταιρείας CCC, συνεχίστηκαν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιανός υποστήριξε πως η συνεργασία της CCC με την εταιρεία Καλογρίτσα έγινε στο πλαίσιο των διεθνών πρακτικών που ακολουθούνται για κατασκευαστικά έργα στο εξωτερικό, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν θυμάται το περιεχόμενο της επίμαχης σύμβασης για την οποία κλήθηκε να καταθέσει.

Ο ίδιος φέρεται να είπε αρχικά ότι η συμφωνία των δύο πλευρών δεν περιελάμβανε την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού ενώ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει για συναντήσεις των ιδιοκτητών της εταιρείας του με υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην συνέχεια ωστόσο είπε ότι ενδεχομένως να έχει λάβει email από τον εργοδότη του με θέμα τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η προανακριτική ζήτησε από τον μάρτυρα να προσκομίσει τη σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας είπε μεταξύ άλλων:

Αντώνης Λιανός: Όταν έγινε η σύμβαση CCC- Καλογρίτσα δεν είχε πάρει η πρώτη το έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η σύμβαση περιέγραφε δύο τρία έργα, όμως δεν τη θυμάμαι.

Στ. Κελετσης: Η σύμβαση είχε τους όρους; Λεπτομέρειες; Ηταν μια πολύ γενική σύμβαση;

Α. Λιανός: Σε αυτά τα έργα υπάρχουν λεπτομέρειες που δίδονται κατά τη διάρκεια του έργου.

Στ. Κελέτσης: Η CCC είχε συνεργαστεί με την Τοξότης σε αλλά έργα; Είχε τη φερεγγυότητα για τέτοια έργα;

Α. Λιανός: Εγώ ασχολούμαι κυρίως στο εξωτερικό. Έβλεπα όμως πως η Τοξότης έκανε τα έργα της ΔΕΗ και αλλά.

Δ. Μαρκόπουλος: Ξέρατε αν έκανε ποτέ διεθνή έργα; Επιμένω. Είχε η Τοξότης διεθνή εμπειρία;

Α. Λιανός: Δεν το γνωρίζω. Είχα ακούσει για κάποια έργα στα Βαλκάνια. Δεν είμαι όμως σίγουρος.

ΝΔ: Good luck στον ΣΥΡΙΖΑ

Να σημειωθεί ότι πηγές της πλειοψηφίας αναφέρουν σχολιάζοντας το περιεχόμενο της κατάθεσης:

«Από τη σημερινή κατάθεση του οικονομικού διευθυντή της εταιρίας CCC κ. Αντώνη Λιανό επιβεβαιώθηκε η γνώση της εταιρείας ότι τα 3 εκ ευρώ της δήθεν υπεργολαβίας ενός έργου που δεν υπήρχε καν τη στιγμή εκείνη, θα κατευθύνονταν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επιπλέον ο κ. Λιανός υποστήριξε ότι ο κ. Καλογρίτσας ενημέρωσε πλήρως για την πορεία του διαγωνισμού και το υπό ίδρυση κανάλι, ενημερώνοντας με email τον ίδιο ότι έγινε δεκτή η εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής και του απέστειλε το Business Plan του υπό ίδρυση καναλιού. Επέμεινε δε στους ισχυρισμούς της εταιρείας CCC αλλά δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος αγνοεί τις επιμέρους συναντήσεις της εταιρίας με τον κ. Καλογρίτσα και με την Κυβέρνηση. Αναγνώρισε τέλος ότι έχει στη διάθεση του ενδοεταιρικά e-mail που αφορούν τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών και δεσμεύτηκε ότι θα τα προσκομίσει στην Επιτροπή. Όπως ο κ. Λιανός ευχήθηκε με email “Good Luck” στον κ. Καλογρίτσα έτσι λοιπόν και εμείς ευχόμαστε «Good Luck» στον ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΥΡΙΖΑ: O μάρτυρας δεν άκουσε τίποτα για «White House»

Από την άλλη πλευρά πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν:

«Σε πλήρη κατάρρευση του μυθεύματος Καλογρίτσα-ΝΔ σε βάρος του Νίκου Παππά οδηγήθηκε και η σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής. Ο μάρτυρας Αντώνης Λιανός, οικονομικός σύμβουλος της CCC, κατέρριψε πλήρως τους ισχυρισμούς του εργολάβου και της κυβέρνησης περί συμφωνίας για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, φιλικού προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχετική ερώτηση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικά αρνητικός, επιμένοντας, ήδη από την αρχή της κατάθεσής του, πως η συμφωνία των δύο μερών, CCC και Καλογρίτσα, αφορούσε την κατασκευή εμπορικού κέντρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε ερώτηση του Τ. Μπαρτζώκα (ΝΔ) τόνισε ότι «αν υπήρχε άλλη συμφωνία, πέραν αυτής, τότε θα την ήξερα», προσθέτοντας: «Η CCC δεν έχει καμία επένδυση στον χώρο των media». Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η δήλωση του μάρτυρα ότι σε δύο συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τοξότης για κατασκευαστικά έργα, στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος, «η μόνη μας αγωνία ήταν η επιστροφή των 3 εκατ. που δώσαμε στον Καλογρίτσα για το έργο στα Εμιράτα».

Ο μάρτυρας, απαντώντας στη Ν.Δ., εμφανίστηκε, επίσης, κατηγορηματικός ότι δεν γνωρίζει για καμία συνάντηση στο Μαξίμου και επεσήμανε ότι δεν άκουσε τίποτα από τους εμπλεκόμενους για «White House». Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Τάσου Μπαρτζώκα για το τι είναι το «White Porscha», ο κ. Λιανός είπε: «Μπορεί να είναι και η λευκή Πόρσε που είχε ο κ. Fouad Choury, με αμερικάνικη προφορά. Ο κ. Fouad έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική». Καλό Σαββατοκύριακο και ας προσέχει η οικογένεια Καλογρίτσα (πατέρας και υιός) τις επαφές με ενεργά κρούσματα…».

Ειδήσεις σήμερα:

Ινδία: Χορηγούν αντιπαρασιτικό φάρμακο στους ασθενείς με κορωνοϊό, παρά τις συστάσεις του ΠΟΥ

Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών: Η πανδημία δεν τελείωσε, κυρίαρχη η αγωνία για την επόμενη μέρα

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ αποφασίζει σήμερα για χερσαία επέμβαση στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης