Προανακριτική για Παππά: Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του Καλογρίτσα προχωρά η επιτροιπή

Προανακριτική για Παππά: Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του Καλογρίτσα προχωρά η επιτροιπή

Σύμφωνα με πληροφορίες η προανακριτική επιτροπή έστειλε επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδας ζητώντας έρευνα για την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε η εταιρεία Καλογρίτσα ύψους 3 εκατ. ευρώ

kalogritsas-arthro
Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προχωρά η προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να εντοπιστούν οι τροφοδότες λογαριασμοί εξωτερικού μέσω των οποίων διακινήθηκε ποσό τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ προς τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα ώστε να μετέχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή έστειλε επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδας ζητώντας έρευνα για την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε η εταιρεία Καλογρίτσας ύψους 3 εκατ. ευρώ καθώς και για την προέλευση των χρημάτων.

Η επιστολή που υπογράφεται από τον εισηγητή της πλειοψηφίας Θανάση Πλεύρη έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας με την επωνυμία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ» για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρίας μέσω τρίτης εταιρίας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό.

Αιτούμαστε

1. Όπως πληροφορηθούμε, εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου.

2. Όπως πληροφορηθούμε για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος.

3. Όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας ελέγξετε το σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιηθήκαν για το συγκεκριμένο ποσό και μας ενημερώσετε προς τούτο.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση Σας

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης Βουλευτής Α Αθηνών ΝΔ.».

Xerox-Scan


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόταση για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκόμενων προσώπων κατατέθηκε από την πλευρά της πλειοψηφίας και έγινε αποδεκτή από το σύνολο των κομμάτων.

Πλέον, η Τράπεζα της Ελλάδας καλείται να διαβιβάσει όλα τα στοιχεία (αριθμούς τροφοδοτών λογαριασμών, ενδιάμεσα πρόσωπα και εταιρείες κ.α.) καθώς και ενδεχόμενες εκθέσεις που είχε συντάξει την επίμαχη περίοδο αναφορικά με την αρτιότητα των συγκεκριμένων συναλλαγών.

Κλείσιμο
Εκτός αυτών, προγραμματίστηκε η εξέταση του κ. Αντώνη Λιανού, συνεργάτη της CCC, την ερχόμενη Πέμπτη και του κ. Χρήστου Καλογρίτσα την ερχόμενη Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλογρίτσας ενημέρωσε με επιστολή του ότι από την Παρασκευή που λήγει η 14ήμερη καραντίνα θα είναι στην διάθεση της επιτροπής.


Συγκεκριμένα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα, Δημήτριος Σκαρίπας αναφέρει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Σταύρο Κελέτση:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η υγεία του κυρίου Χρήστου Καλογρίτσα βαίνει καλώς, μετά δε την 14η Μαΐου 2021, ότε και λήγει η προβλεπομένη λόγω Covid-19 καραντίνα, ως προκύπτει από τη συνημμένη στην παρούσα βεβαίωση, είναι στη διάθεσή σας, προκειμένου να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή.


Αθήνα, 10/05/2021

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Δημήτριος Γ. Σκαρίπας»

ΣΥΡΙΖΑ: Kαλέστε τον Καλογρίτσα

Από την άλλη πλευρά Θεοδώρα Τζάκρη υποστήριξε πως «Η λιπομαρτυρία του Καλογρίτσα είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι η συζητούμενη υπόθεση κινήθηκε μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων, με αποκλειστικά πολιτικά και, ιδίως, επικοινωνιακά κίνητρα» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο «δεν έχουμε χρεία μαρτύρων για ένα μόνο αδιαμφισβήτητο γεγονός: το φιάσκο της πρωτοβουλίας της ΝΔ να στήσει αυτή την προανακριτική με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία. Αυτό το φιάσκο βοά από μόνο του. Και δεν χρειάζεται κανέναν μάρτυρα απόδειξης. Καλέστε τον Καλογρίτσα, δεν έχει κανένα νόημα να καταθέσει άλλος μάρτυρας πριν από αυτόν» διευκρινίζοντας ότι οι Χρήστος και Ιωάννης Καλογρίτσας από τελούν τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης.



Ειδήσεις σήμερα: 

Σε υψηλά επίπεδα εμβολιασμοί αλλά και... εισαγωγές - Ποια είναι η τακτική του mix&match στους εμβολιασμούς

Ινδία: Σε ιστορικό υψηλό ο μέσος όρος των κρουσμάτων ημερησίως την τελευταία εβδομάδα

Θεσσαλονίκη: Έντονο επεισόδιο μεταξύ γονέα και καταληψιών στο σχολείο του Ευόσμου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης