Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε την κατασκευαστική CCC στο καθεστώς των ναυτιλιακών για να γλιτώνει φόρους, κατέθεσε ο Τόμπρας

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε την κατασκευαστική CCC στο καθεστώς των ναυτιλιακών για να γλιτώνει φόρους, κατέθεσε ο Τόμπρας

Προανακριτική για Νίκο Παππά - «Με βάλατε να δώσω €3 εκατ. στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε...» είχαν πει από την εταιρεία των αδελφών Χούρι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας που είχε ρόλο μεσάζοντα για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel - Εμπλοκή (;) με την εξέταση Καλογρίτσα 

proanakritiki_pappas
Με την εξέταση του Κυριάκου Τόμπρα συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς του Νίκου Παππά στην διαδικασία διαμοιρασμού τηλεοπτικών αδειών.

Ο μάρτυρας καλείται από τα μέλη της επιτροπής να απαντήσει με περισσότερες λεπτομέρειες για την εικονική σύμβαση που φέρονται να υπέγραψαν Καλογρίτσας και CCC,  ώστε ο πρώτος να αντλήσει χρήματα και να μετέχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τόμπρας μίλησε για «Syriza Frendly» διαδικασίες προκειμένου να περάσουν από την Βουλή χαριστικές τροπολογίες.

Ειδικότερα ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι η CCC ζήτησε το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετική ρύθμιση για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89 ώστε να ενταχθούν στο καθεστώς λειτουργίας των ναυτιλιακών και να απαλλαγούν από την φορολογία που τους είχε επιβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά. «Τότε οι Χούρι από ΝΔ friendly έγιναν ΣΥΡΙΖΑ friendly κι άλλαξαν στάση. Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν το 2016 αλλά την 1η Απριλίου 2019 (λίγο πριν τις ευρωεκλογές)» φέρεται να είπε ο κ. Τόμπρας για να προσθέσει «τότε όμως (το 2016) η CCC είπε «με βάλατε να δώσω 3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε...».

Πέραν αυτού, ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου (Κίνημα Αλλαγής) κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει για ποιο λόγο δεν ανέφεραν οι συμβαλλόμενοι την εικονικότητα της μεταξύ τους σύμβασης, με τον κ. Τόμπρα να απαντά: «Είναι σαν τη σύζυγο με την ερωμένη. Την ερωμένη μπορεί να την εχεις αλλα δεν τη συστήνεις στη σύζυγο».

Ο ιδιος φέρεται να κατέθεσε στην επιτροπή και χειρόγραφη συμφωνία μεταξύ της CCC και του κ. Καλογρίτσα για το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Εμπλοκή (;) με την εξέταση Καλογρίτσα

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής έχει προγραμματιστεί η εξέταση του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος ωστόσο, με έγγραφό του, ζήτησε αναβολή λόγω θεμάτων υγείας.

Κλείσιμο
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο γνωστός εργολάβος επικαλείται κόπωση, λόγω του πρόσφατου εμβολιασμού.

Πάντως, από την πλευρά της ΝΔ επισημάνθηκε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η λίστα μαρτύρων. Ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Θάνος Πλεύρης, πρότεινε να μεταφερθεί η κατάθεση Καλογρίτσα για την Πέμπτη και να ζητηθεί από τον συγκεκριμένο μάρτυρα ιατρική γνωμάτευση σε περίπτωση κωλύματος.

Με τη διαδικασία φαίνεται ότι συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις σήμερα:

Αν Κούπερ Χιούιτ: Η νεαρή κληρονόμος που... στειρώθηκε εν αγνοία της από τη μητέρα της

Η Κιμ και οι «μνηστήρες» της: Σταρ, γαλαζοαίματοι και... μεγιστάνες τη διεκδικούν μετά τον χωρισμό

Στοπ στα εμβόλια J&J και AstraZeneca σε νέες γυναίκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης