LIVE

Κορωνοϊός

Ανασχηματισμός: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις

mitsotakisypourgiko

Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν και ποιοι αλλάζουν χαρτοφυλάκιο - Οι ανακοινώσεις από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη - Ο Κώστας Σκρέκας πάει στο Ενέργειας και ο Βορίδης στο Εσωτερικών

Το «σήμα» της εκκίνησης για την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου από τον πρωθυπουργό αναμένουν πλέον οι στενοί συνεργάτες του, καθώς έχουν «κλειδώσει» οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, οι ανακοινώσεις του ανασχηματισμού για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθούν στις 12:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη. Ο Στέλιος Πέτσας αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Μάκης Βορίδης μετακινείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αναβαθμίζεται σε υπουργό Εσωτερικών. Ο Κώστας Σκρέκας αναλάμβάνει το υπουργείο Ενέργειας.

Ο Θόδωρος Λιβάνος τοποθετείται σε θέση υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ. Ο Σπήλιος Λιβανός αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε κάθε περίπτωση η προεργασία του Σαββατοκύριακου στο Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπει -σύμφωνα με πληροφορίες- σε έναν ανασχηματισμό με δομικά χαρακτηριστικά που ουδεμία σχέση έχει με τις «διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σχήμα, που προτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Αύγουστο.

«Νέο ξεκίνημα, νέα χρονιά», έλεγε από χθες το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας προαναγγέλλοντας επί της ουσίας τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, τις οποίες ωστόσο, όπως έσπευσε να συμπληρώσει τις «ξέρει μόνο ο πρωθυπουργός, που είναι εκείνος που θα κρίνει εάν θέλει και πότε θα τις ανακοινώσει».

Οι καλά γνωρίζοντες επιμένουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εξετάζει το πλάνο των αλλαγών εδώ και καιρό.

Στόχος του ήταν και είναι η ισχυροποίηση του κυβερνητικού σχήματος, μπροστά στις κρίσιμες προκλήσεις του 2021 που ξεκινά ενώ η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται, ο μαζικός εμβολιασμός αποτελεί το μεγάλο εθνικό εγχείρημα και η επιστροφή στην ανάπτυξη με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου αποτελεί το μεγάλο στοίχημα.

Με δεδομένο ότι η θεμελίωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει εγκαίρως τα κατάλληλα πρόσωπα στις θέσεις-κλειδιά. Έμπειρο στέλεχος τονίζει ότι έχει το βλέμμα του στραμμένο στις προκλήσεις μετά την πανδημία, παρότι θεωρεί ότι οι μεταρρυθμίσεις και το σχετικό νομοθετικό έργο δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταματήσουν λόγω της μάχης εναντίον της πανδημίας.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, λίγες μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου, η κυβέρνησή του επενδύει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που «δεν σταμάτησαν ούτε κατά το πρώτο ούτε κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας».

Στις προτεραιότητες του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται άλλωστε η δρομολόγηση των διαδικασιών για την προσέλκυση επενδύσεων και η επανεκκίνηση μεγάλων έργων σε κρίσιμους τομείς μέσω ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης. «Και οι δύο αυτές προτεραιότητες αλλά και άλλες εξίσου ψηλά στην ατζέντα χρειάζονται καλό συντονισμό και γρήγορες ταχύτητες από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη», λέει χαρακτηριστικά έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος υπενθυμίζοντας πρόσφατες αρρυθμίες, αστοχίες ή και συγκρούσεις μεταξύ υπουργών που γκρίζαραν την εικόνα της κυβέρνησης.

Η επιλογή του «επιτελικού κράτους» δεν μπορεί επίσης παρά να «προβλέπει» κινήσεις που να διευκολύνουν την καλή συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και των υπουργών. «Δεν αποκλείεται να βρεθούν εκτός κυβέρνησης ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί», επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη που γνωρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει σημειώσει «λεπτομέρειες» παρακολουθώντας τη λειτουργία της κυβέρνησης εδώ και 18 μήνες.

«Η πόρτα μου μπορεί να μην είναι πάντα ανοιχτή λόγω κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα, αλλά είναι πάντα ανοιχτό το λάπτοπ μου», είχε δε πει απευθυνόμενος πρόσφατα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Έχει ήδη περάσει από «σκανάρισμα» τους βουλευτές του και έχει ήδη επιλέξει ποιους θα αξιοποιήσει στο νέο σχήμα; Οι πληροφορίες λένε «ναι» και προσθέτουν ότι θα αξιοποιηθούν αρκετοί βουλευτές και δύο τουλάχιστον σε θέσεις-κλειδιά.

Θα απομακρυνθούν και γιατί υπουργοί; Πρόκειται για το μεγάλο δίλημμα του εκάστοτε πρωθυπουργού όταν φτάνει η ώρα του ανασχηματισμού. Συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται να διατηρήσει στην ίδια θέση υπουργό για να κρατήσει πχ τα προσχήματα απέναντι στην κριτική της αντιπολίτευσης. Ωστόσο οι πληροφορίες διαπιστώνουν ότι στο παζλ ξεχωρίζουν σημαντικές μετακινήσεις υπουργών σε άλλα πόστα, αλλαγές στο πλάνο των υφυπουργών και κάποιες …αποχωρήσεις, ενώ δεν αποκλείονται και εκπλήξεις. Το σίγουρο είναι ότι από την πρώτη στιγμή «κλείδωσαν» οι «αμετακίνητοι», δηλαδή οι υπουργοί με ικανοποιητικές επιδόσεις τους δύσκολους μήνες του 2020.

Η ονοματολογία βέβαια δίνει και παίρνει τις τελευταίες ώρες αλλά στην πραγματικότητα ελάχιστοι συνεργάτες του γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. «Μόνο ο πρωθυπουργός ξέρει», επαναλάμβανε και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος προσπάθησε να αποφύγει μιλώντας στο Σκάι κάθε ερώτηση σχετικά με τις «ειδήσεις» γύρω από τον ανασχηματισμό…


Τα ονόματα στο παζλ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πάντως για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου προορίζεται ο κ. Χρήστος Ταραντίλης. Είναι βουλευτής Επικρατείας και έχει διατελέσει Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στη Νέα Δημοκρατία από τον Γενάρη του 2017 έως και τις εκλογές του Ιουλίου 2019. Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου παραμένει η Αριστοτελία Πελώνη.

Για το υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται ότι αναχωρεί ο Μάκης Βορίδης και τα καθήκοντά του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει εκτός απροόπτου, ο μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Σπήλιος Λιβανός.

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής, Θοδωρής Ρουσόπουλος φαίνεται ότι θα οριστεί υπουργός Τουρισμού, στη θέση του Χάρη Θεοχάρη. Το όνομα του κ. Ρουσόπουλου «έπαιξε» και για τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, για την θέση του Γ. Βρούτση και του Β. Κικίλια αντίστοιχα. Ο κ. Κικίλιας δεν αποκλείεται ωστόσο να παραμείνει στην θέση του. Είναι πιθανό να οριστεί αναπληρωτής υπουργός Υγείας που θα αναλάβει την ενίσχυση του ΕΣΥ κα.

Κυριάκος Πιερρακάκης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Νίκος Δένδιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Καραμανλής, Λίνα Μενδώνη είναι μεταξύ άλλων οι «αμετακίνητοι» του υπουργικού συμβουλίου. Συζητήθηκε η μετακίνηση σε άλλο υπουργείο του Κωστή Χατζηδάκη και της Νίκης Κεραμέως αλλά δεν αποκλείεται να παραμείνουν εν τέλει στα κρίσιμα πόστα. Πληροφορίες αναφέρουν μετακίνηση στο Ενέργειας του Κώστα Σκρέκα. Αναμένεται αναβάθμιση του νυν υφυπουργού, Θοδωρή Λιβάνιου όπως και η αξιοποίηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, όπως του Τάσου Χατζηβασιλείου, του Γιάννη Μπούγα, του Βασίλη Οικονόμου κα.

Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης εκτός από κάποιους υφυπουργούς; Μεταξύ άλλων ακούγεται ότι θα αντικατασταθούν οι κ.κ Βρούτσης, Θεοχάρης, Θεοδωρικάκος κά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανησυχούν οι ειδικοί για το... αποτύπωμα του κορωνοϊού στις γιορτές - 140 ασθενείς εισήχθησαν χθες στα νοσοκομεία

Νέα οικονομικά μέτρα: Μειώσεις προκαταβολής φόρου, βαθύτερο «κούρεμα» στα ενοίκια

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (51)

παμε

Επιτελους μια αξια κυβερνηση σε αυτον τον τοπο. Ποτε ξανα αριστερα. Κανονιστε αγαπητοι συμπολιτες να μην με απαγοητευσετε στις επομενες εκλογες ;) #ΝΔ_for_the_WIN

ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟ!

Μετά τη ΛΑΙΛΑΠΑ των ζαίων που κόστισε πάνω από 100 δις, επιτέλους έχουμε Κυβέρνηση που θα κάνει την Ελλάδα κανονική Ευρωπαική χώρα. Και όλα αυτά μέσα από μία παγκόσμια πανδημία, που αν είχε τύχει τον καιρό των ΑΧΡΗΣΤΩΝ θα είχαμε πεθάνει όλοι.

Tom mix

Τρελενονται τα παπαγαλάκια με αυτά που τους φτιάχνει στα ξαφνικά ο Μήτσος!! Δεν ξέρουν τι να πρωτοαβανταρουν!!! Ανασχηματισμο? Κοβιτ? Ανεργία? Θανάτους από Κοβιτ? Εμβόλιο?ολοκληρωτική καταστροφή της οικονομίας?? Ύφεση 17%?..

Δανός

σκέφτεται Ρουσσόπουλ...ααχαχαχαχαχαα !!!! Ο Μητσοτάκης έχει βαλθεί να αυτοκτονήσει μάλλον

Κυριἀκο συνέχισε! Το υγιές ΚΙΝΑΛ σε στηρίζει!

Συνέχισε έτσι Κυριάκο! Αν η ΝΔ χρειαστεί στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική στήριγμα από άλλο κόμμα, εμείς του ΚΙΝΑΛ είμαστε εδώ! Είτε με αρχηγό τη Φώφη, είτε με το Λοβέρδο (γιατί ένας από αυτούς τους δύο θα εκλεγεί), ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ!

Το Μαξίμου ΑΚΟΥΕΙ;;;;;;;;;;;;;

...στην προηγούμενη καραντίνα εθελοντικά ζητάγατε από Βουλευτές να καταθέσουν μισθό για ταμείο Κορωνοιό. Τώρα γιατί δεν έχει μειωθεί ο μισθός όταν η Οικονομία παλεύει με κύματα;;;;;;

Κουλη

μαζεψε ολη την συμμορια σου και αντε στο καλο.

Παντόφλα με κάλτες

Ο καλύτερος όλων ο Πικραμένος. Κανένα λάθος.

Blue Partydog

Έσωσε εκατομμύρια κοσμάκη από βέβαιο θάνατο. Μαζί με τους άξιους επιστήμονες που έχει για συνεργάτες του κατάφερε και νίκησε την πιο θανατηφόρα ασθένεια όλων των εποχών. Η χώρα μας βγαίνει από το τούνελ του covid και βαδίζει αισιόδοξη με μια οικονομία που μέσα στο 2021 θα εκτοξευθεί σε τεράστια ύψη. Το χαμόγελο επιστρέφει στα χείλη των κατοίκων της Ελλάδας. Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η τεράστια ΝΔ. Οι αριστεροί ψεκασμένοι ξιδάκι και χολή.

DEVIL'S ADVOCATE

καλά...μιλάμε για κομματόσκυλο πρώτης γραμμής......λίγη αξιοπρέπεια δεν έχεις ρε ρεντίκολο ?

μπεεεεεεεε

πηγαινε να πληρωθεις τωρα γαλαζιο προβατο.

Κουράγιο Νουδούλοι

Κουράγιο Νουδούλοι Θα βρεθεί και χειρότερος πρωθυπουργός. Κάποτε.... Αφού θέλατε τον Μίστερ Μπιν Πρωθυπουργό... Φάτε Τον.

υγειονομικος

Αυριο θα εμβολιαζομουν...Σημερα μου ειπαν ακυρο επειδη δεν ηρθαν τα εμβολια στο νοσοκομειο που εργαζομαι....Δε λες στον αγαπητικο σου να το επισπευσει λιγο??Αντε λεβεντη μου και θα σου δωσω εγωτο 60λεπτο που σου αναλογει

...

Τρολαρει ρε χαλβαδες, ηρεμηστε. Δικος σας ειναι...

@Βlue Partydog

Κατάλαβα έκανες το εμβόλιο από τους πρώτους και εσύ.

Χ.Π.

Στα τσακίδια και στον αγύριστο πουλημένα λαμόγια, δολοφόνοι του έθνους, δούλοι του αντίχριστου, φασίστες...!!Σίγουρα όλοι εσείς μαζί και οι "ειδικοί" σας, αυτά τα σαπρόφυτα, οι ψευτοεπιστήμονες, της μίζας, της σήψης και της διαφθοράς, θα ακούσατε για την μελέτη των επιπτώσεων των τραγικών, παράνομων και φασιστικών lockdown σε όλο τον κόσμο η οποία έγινε στις ΗΠΑ..!!! Για την Ελλάδα αναφέρεται ότι 15-19000 !!! άνθρωποι θα ΠΕΘΑΝΟΥΝ ή ήδη πέθαναν εξ αιτίας των συνεπειών του lockdown ενώ οι οικονομικές επιπτώσεις είναι 4,5 δις τον μήνα!!Αυτό σημαίνει ότι πάνω από ΕΝΑ εκατομμύριο Έλληνες είναι ήδη άνεργοι ή θα χάσουν την δουλειά τους εξ αιτίας των φασιστικών, παράνομων αλλά και αδικαιολόγητων lockdown, ενώ η ύφεση (η πραγματική και όχι αυτή που μαγειρεύει ο Σταικούρας) θά ξεπεράσει το 17%!!!!, οδηγώντας με μαθηματική βεβαιότητα στην πλήρη χρεωκοπία την πατρίδα και στο 5ο και δολοφονικότερο όλων, μνημόνιο το οποίο ήδη ετοιμάζουν οι πάτρωνες του προδότη κούλη, Γερμανοί, με προαπαιτούμενα εθνικές παραχωρήσεις!!! Άρα λοιπόν μόνο μιά ευχή έχω για τους κυβερνώντες και για όσους στήριξαν το δολοφονικό lockdown με πρώτο πρώτο τον άθεο μητροπολίτη Αθηνών και την ιερά σύνοδο των μητροπολιτών πλήν δύο εξαιρέσεων.. Του Μητροπολίτη Κερκύρας και του Μητροπολίτη Κυθήρων...!!! Να τους κάνει lockdown ο ΧΑΡΟΣ στην κόλαση!!!

Νίκος

πάντα μαλακές εσείς οι αριστεροί. Τα 300 δισεκατομμύρια. που χάσαμε σε μια ημέρα από τον αγγλομαθη αμόρφωτο Τσίπρα τσιμουδιά

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης