Βρούτσης: Tα ΚΕΠΑ ξανά στην υπηρεσία του πολίτη

Βρούτσης: Tα ΚΕΠΑ ξανά στην υπηρεσία του πολίτη

Μέχρι τις 10 Ιουνίου τα ΚΕΠΑ θα εξετάσουν τα 7.981 πρωτοείσακτα περιστατικά

vroutsis-kepa
Στα άτομα που έμειναν στον αέρα, χωρίς κανένα επίδομα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας δίνει προτεραιότητα το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα κατά την επαναλειτουργία των ΚΕΠΑ. Τα λεγόμενα «πρωτοεισακτέα» περιστατικά που ανέρχονται σε 7.981 θα έχουν εξεταστεί στο σύνολό τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο εργασίας έχει επεξεργαστεί το σχεδιασμό της οργάνωσης και της λειτουργίας συνολικά των ΚΕΠΑ, ξεκινώντας από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας και με τις υπόλοιπες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και ολοκληρώνοντας με τη Νησιωτική Ελλάδα, όταν αρθούν και τα σχετικά μέτρα στις μετακινήσεις.

Ήδη από χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξετάστηκαν συνολικά 352 περιπτώσεις, σε συνθήκες που υπερκάλυπταν τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με καθολική συμμετοχή του προβλεπόμενου Υγειονομικού και Διοικητικού Προσωπικού και με επάρκεια σε όλα τα αναγκαία υλικά (Μάσκες, Γάντια, Απολυμαντικά, υλικό εξεταστηρίων) για τη λειτουργία των επιτροπών σε πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις με πρόβλεψη για την τήρηση των αποστάσεων και γενικά όλων των όρων προστασίας από την πανδημία.

Οι υγειονομικές επιτροπές θα εξετάζουν από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 16:30 περιστατικά για τα οποία θα υπάρχει προηγούμενη ειδοποίηση των ενδιαφερομένων με τηλεφωνική κλήση ή sms στα οποία θα ενημερώνονται για την ακριβή ώρα εξέτασης τους.

Προς αποφυγή συνωστισμού προτείνεται οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται το νωρίτερο ένα πεντάλεπτο πριν το προκαθορισμένο ραντεβού. Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα αναβληθέντα αιτήματα, κυρίως για παράταση ήδη λαμβανόμενης παροχής, δεδομένου ότι με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χορηγήθηκε νομοθετική παράταση τους, θα εξεταστούν από τις αρχές Ιουνίου με την πλήρη λειτουργία των υγειονομικών επιτροπών.



Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε φωτογραφίες: Χαμός στις παραλίες της Αττικής λόγω καύσωνα

Σάλος με την καταδίκη Γαλλοϊρανής ακαδημαϊκού σε κάθειρξη 5 ετών από το Ιράν

Δίκη Τοπαλούδη: «Αυλαία» με χειροκροτήματα για τα ισόβια και το αίτημα της μάνας της Ελένης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης