H Disney φέρνει στη μεγάλη οθόνη το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Hamilton»

H Disney φέρνει στη μεγάλη οθόνη το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Hamilton»

Το μιούζικαλ «φαινόμενο» που το 2016 «σάρωσε» τα βραβεία Τόνι, αποσπώντας μάλιστα την ίδια χρονιά και ένα Πούλιτζερ, πρόκειται να φτάσει το 2021 στη μεγάλη οθόνη - Φήμες για συμφωνία «μαμούθ» $75 εκατ.

hamilton-ekso
Το μιούζικαλ «φαινόμενο» που το 2016 «σάρωσε» τα βραβεία Τόνι, αποσπώντας μάλιστα την ίδια χρονιά και ένα Πούλιτζερ στην κατηγορία του θεάτρου, πρόκειται να φτάσει το 2021 στη μεγάλη οθόνη, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, κάνοντας μάλιστα λόγο για μια συμφωνία-μαμούθ ύψους 75 εκατ. δολαρίων!

Το πολυβραβευμένο «Hamilton» του χαρισματικού Λιν Μανουέλ Μιράντα είναι εμπνευσμένο από τη βιογραφία του Αλεξάντερ Χάμιλτον, ενός από τους «Ιδρυτές Πατέρες» των Ηνωμένων Πολιτειών, που έγραψε το 2004 ο ιστορικός Ρον Τσέρνοου. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό μιούζικαλ, που χρησιμοποποιεί τη γλώσσα της hip hop και της R&B μουσικής για να αφηγηθεί την ταραχώδη ζωή του Χάμιλτον, ο οποίος έβαλε τα θεμέλια του οικονομικού συστήματος των ΗΠΑ, πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πρώτα «ερωτικά σκάνδαλα» της πολιτικής ζωής της χώρας, βίωσε οικογενειακές τραγωδίες και σκοτώθηκε σε μονομαχία το 1804.



Σύμφωνα με την Guardian, το φιλμ διάρκειας 160 λεπτών γυρίστηκε το 2016, δύο εβδομάδες προτού αποχωρήσει το αυθεντικό καστ από το σόου στο Μπρόντγουεϊ, και περιγράφεται ως μια «κινηματογραφική θεατρική παράσταση» που θα συνδυάζει «τα καλύτερα στοιχεία του ζωντανού θεάτρου και του σινεμά». Βασίζεται σε τρεις ζωντανές παραστάσεις, που μαγνητοσκοπήθηκαν από πολλές διαφορετικές γωνίες, παρέχοντας άφθονο υλικό ώστε να αναδειχθεί κάθε πτυχή του ταλέντου του αρχικού καστ.

"Hamilton": A founding father takes to the stage


Κλείσιμο
Την είδηση για τη μεταφορά του «Hamilton» στη μεγάλη οθόνη ανακοίνωσε ο ίδιος ο δημιουργός του μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Αμέσως ξεκίνησαν οι εικασίες για το πόσο μπορεί να κόστισε στη Disney η αγορά των παγκόσμιων δικαιωμάτων του μιούζικαλ «φαινόμενο», όπως πολλοί το έχουν αποκαλέσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιστότοπου Deadline, που επικαλείται δικές του πηγές, η Disney «κατατρόπωσε» τους ανταγωνιστές που διεκδικούσαν τα δικαιώματα του «Hamilton» πληρώνοντας το ποσό «μαμούθ» των 75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ποσό αυτό ακούγεται όντως εξωπραγματικό. Ωστόσο, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο αρθρογράφος του Deadline, πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγογός που θα προκαλέσει «σεισμό», καθώς η ταινία θα επιτρέψει σε θεατές ανά τον κόσμο να παρακολουθήσουν το πολυσυζητημένο μιούζικαλ χωρίς να καταβάλλουν τα εκατοντάδες δολάρια που κόστιζε ένα εισιτήριο στο Μπρόντγουεϊ, όταν ακόμα το αρχικό καστ (με τον ίδιο τον Λιν Μανουέλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο) άφηναν άφωνο το κοινό με το ταλέντο τους.

Lin-Manuel
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης