Ο Κώστας Θωμαΐδης αποχαιρέτησε τον Θάνο Μικρούτσικο στον ΘΕΜΑ 104,6: Μας έλεγε να υπερβαίνουμε τις δυνατότητές μας

Ο Κώστας Θωμαΐδης αποχαιρέτησε τον Θάνο Μικρούτσικο στον ΘΕΜΑ 104,6: Μας έλεγε να υπερβαίνουμε τις δυνατότητές μας

«Ήμουν σχεδόν έφηβος όταν γνωριστήκαμε και μαζί προχωρήσαμε στη ζωή και τη μουσική. Ήταν πολλά πολλά πράγματα, ήταν φίλος με όλη την σημασία της λέξης» είπε για τον Θάνο Μικρούτσικο ο Κώστας Θωμαΐδης

thomaidis_mikroutsikos1_2
Τον δικό του αποχαιρετισμό στον επί 45 χρόνια φίλο, συνεργάτη και αδελφό του Θάνο Μικρούτσικο έδωσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο Κώστας Θωμαΐδης.

«Ήμουν σχεδόν έφηβος όταν γνωριστήκαμε και μαζί προχωρήσαμε στη ζωή και τη μουσική. Ήταν πολλά πολλά πράγματα, ήταν φίλος με όλη την σημασία της λέξης. Με πήρε από το χέρι και από κοντά του έμαθα να αναλύω κύματα ποιητικά» είπε αρχικά για τον Θάνο Μικρούτσικο.

«Πάντοτε μου έλεγε και το έλεγε και δημόσια ότι πρέπει να υπερβαίνω και να υπερβαίνουμε τις δυνατότητες μάς να κατακτάμε με σκληρή δουλειά και μελέτη αυτό που μας καίει. Να παλεύουμε για το αδύνατο και την ουτοπία» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την κοινή τους πορεία ο Κώστας Θωμαΐδης είπε ότι «πάνω στη σκηνή μου έδωσε πάρα πολλά πράγματα. Μου εμπιστεύτηκε πολλά έργα που όπως έλεγε κινούνται στον ενδιάμεσο χώρο του απλού τραγουδιού και της κλασσικής μουσικής. Να θυμηθώ ότι νότα-νότα μάθαινα για 1,5 μήνα τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Ρίτσου την οποία παρουσιάσαμε για πρώτη φορά μπροστά στον ποιητή».

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στην περιπέτεια υγείας του Θάνου Μικρούτσικου ο Κώστας Θωμαΐδης έκανε λόγο για «τεράστια δύναμη που επέδειξε, με το είδος της αρρώστιας το προσδόκιμο ήταν 10 μήνες-1 χρόνος. Ο Θάνος έζησε με τη δύναμη 1,5 χρόνο επιπλέον».

Ο ίδιος ανακοίνωσε, τέλος, ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά η συναυλία στις 20 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής για τον Θάνο Μικρούτσικο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης