Κανάκης - ΑΝΤ1: Το τέλος μιας σχέσης που κράτησε 21 χρόνια

Κανάκης - ΑΝΤ1: Το τέλος μιας σχέσης που κράτησε 21 χρόνια

Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Αντώνη Κανάκη από τον ΑΝΤ1 και η ανακοίνωση του καναλιού

kanakis
Τον τελευταίο μήνα, οι φήμες για περίεργο κλίμα στη σχέση του Αντώνη Κανάκη με τον ΑΝΤ1 ήταν κάτι παραπάνω από έντονες. Αν και το «Ράδιο Αρβύλα» όπως και το «Βινύλιο» ήταν οι δύο εκπομπές στις οποίες ο σταθμός επένδυε προκειμένου να ανέβουν τα νούμερα του prime time και της late night ζώνης υπήρχε μία αδικαιολόγητη και παράξενη καθυστέρηση. Μπορεί να μην ήταν η πρώτη φορά που ο Κανάκης και οι συνεργάτες του δεν έβγαιναν μαζί με το υπόλοιπο πρόγραμμα ωστόσο δεν υπήρχε καμία σαφής ένδειξη ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν έστω και στις αρχές Νοέμβρη.

Ο επικεφαλής της late night ζώνης ήταν άφαντος. Ο σταθμός δεν είχε απάντηση στην ερώτηση «πότε βγαίνει η Αρβύλα». Είχε προηγηθεί και το ψυχρό κλίμα του προηγούμενου μήνα όταν από κάποιες ιστοσελίδες γράφτηκε πως είναι το πρόσωπο που φωτογραφήθηκε από δηλώσεις πολλών παρουσιαστών του σταθμού ως υπαίτιος για κοψίματα, αναβολές και ματαιώσεις εκπομπών στην late night ζώνη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες «το τελευταίο διάστημα υπήρξε δυσαρέσκεια από την πλευρά του Αντώνη Κανάκη ως προς τις επιλογές προσώπων για την late night ζώνη. Επιπλέον, παρά τη συμβατική του υποχρέωση να καταθέσει κάποιες προτάσεις, κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ. Ο ΑΝΤ1 είχε δυσαρεστηθεί έντονα λόγω της καθυστέρησης έναρξης των δύο εκπομπών του αλλά και της απουσίας τακτικής προβολής του. Η λύση είναι οριστική και καθαρά επαγγελματική», τονίζουν.

Η αρχή της αντίστροφης μέτρησης

Ολα άρχισαν την περίοδο της συνέντευξης του Νότη Σφακιανάκη στον Γιώργο Λιάγκα. Λίγες μέρες μετά ακολούθησε η “περίφημη” ανακοίνωση του ΑΝΤ1 στην οποία δίχως να γίνεται σαφής αναφορά υπήρξε καταδίκη των ομοφοβικών σχολίων. Τότε και πάλι ακούστηκαν εικασίες ότι κάποιος επηρέασε τον σταθμό προκειμένου να βγει αυτή η ανακοίνωση. Ακολούθησε το κόψιμο του “Late Night” και η ματαίωση του «The 2night show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου αν και είχε προαναγγελθεί. Ο ΑΝΤ1 στη συνέχεια ανακοινώνει την ανανέωση της αποκλειστικής του συνεργασίας με τον Αντώνη Κανάκη, για ακόμη τρία χρόνια, έως το 2021. Στο δελτίο Τύπου όμως υπάρχει και μία επιπλέον παράγραφος η οποία αναφέρει «Η σημαντική δε αυτή συνεργασία, με τον δημιουργό των πιο αγαπημένων και ιδιαίτερων τηλεοπτικών προγραμμάτων, η οποία ήδη μετρά 21 δημιουργικά χρόνια, θα αποκτήσει μια επιπλέον διάσταση, αφού ο Αντώνης Κανάκης θα διαμορφώνει τη βραδινή ζώνη του ΑΝΤ1 και τη φυσιογνωμία αυτής, στο σύνολό της».

Οι συζητήσεις στο κανάλι του Αμαρουσίου φουντώνουν. Ο Λιάγκας αποφεύγει να σχολιάσει την συγκεκριμένη εξέλιξη την ίδια ώρα που ο Αρναούτογλου κάνει σαφές πως ο μόνος διευθυντής που αναγνωρίζει είναι ο τότε διευθυντής προγράμματος του σταθμού, Γιάννης Λάτσιος...

Το κλίμα είναι σχεδόν ψυχροπολεμικό με κάποιους παρουσιαστές στα χαρακώματα. Η σεζόν θα κλείσει με το «Ράδιο Αρβύλα» και το «Βινύλιο να είναι οι μόνες εκπομπές στη late night ζώνη και κάπως έτσι θα αρχίσει. Η μάλλον κάπως έτσι είχε προγραμματιστεί να αρχίσει.

Κλείσιμο
Λίγες ημέρες μετά την έναρξη του προγράμματος, η αναφορά της Φαίης Σκορδά από τον αέρα του «Πρωινού» για κάποιον που προκάλεσε το κόψιμο της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα και δεν ήταν στέλεχος του σταθμού προκαλεί κύμα σχολίων και φημών. Αν και η ίδια ουδέποτε τον κατονόμασε κάποιοι πίστευαν ότι μάλλον αυτόν φωτογράφιζε ως τον υπαίτιο για το κόψιμο του late night… Και κάπου εκεί άρχισαν κάποιες συζητήσεις πολύ έντονες. Ο ίδιος διαψεύδει όσους θα σπεύσουν να χρεώσουν στην συγκεκριμένη φημολογία τα αίτια της αποχώρησής του. Αλλωστε αναφέρεται σε απόφαση την οποία πήρε μετά από «μια σειρά λόγων κυρίως αρχής και διάρρηξης της εμπιστοσύνης». Η αναφορά του στην πρόσφατη φημολογία γίνεται για να διαψεύσει για πρώτη φορά ο ίδιος επισήμως την « παράδοξη φήμη, βάσει της οποίας μου χρεώθηκαν αποφάσεις που προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ήταν δικές μου. Αποφάσεις που όπως είναι αυτονόητο πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ΑΝΤ1, πριν μάλιστα μου ανατεθεί η καλλιτεχνική επιμέλεια της late night ζώνης (η οποία καλλιτεχνική επιμέλεια παρά τις τότε σχετικές ανακοινώσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ έως και σήμερα)» όπως εξηγεί.

Για να έρθει στη συνέχεια το μεγάλο παράπονο που γίνεται βαριά κατηγορία: «ο ΑΝΤ1 δεν διέψευσε ή ξεκαθάρισε ποτέ και με κανέναν τρόπο το ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν δικές του, όπως θεωρώ πως όφειλε να πράξει τη στιγμή που δημοσίως χρεώνονταν σε έναν συνεργάτη του. Αντιθέτως, ακόμα και ενεργά, συνέβαλε στο να δημιουργηθεί και να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η ψευδής αυτή φήμη, πως δηλαδή συγκεκριμένες επιλογές που αποκλειστικά το ίδιο το κανάλι έκανε σχετικά με πρόσωπα και εκπομπές της περσινής αλλά και της φετινής σεζόν, ήταν δικές μου επιλογές ή εισηγήσεις (!!!)».

Η απόφαση της αποχώρησής του, όπως κάνει σαφές ο Αντώνης Κανάκης, δεν έγινε λόγω «της οποιασδήποτε ψευδούς φήμης», αλλά λόγω της στάσης του ΑΝΤ1 «απέναντί της» αλλά γιατί η «συμβολή του στη δημιουργία και διάδοσή της, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο».

Ο σταθμός, από την πλευρά του, περιορίστηκε σε μία λιτή ανακοίνωση για διακοπή συνεργασίας με τον παρουσιαστή και σε ευχαριστίες «για όλα όσα έχει προσφέρει στο κανάλι αυτά τα 21 πολύ δημιουργικά και επιτυχημένα χρόνια».

Η “μετά Αντώνη Κανάκη” εποχή είναι άγνωστη. Στην παρουσίαση και ανακοίνωση του προγράμματος, η εκπομπή του διαφημίστηκε αλλά τελικά όλα μπορεί να τελειώσουν πριν καν αρχίσουν. Με εκατέρωθεν ευχαριστίες μία σχέση 21 χρόνων βάζει τίτλους τέλους. Για όσους γνωρίζουν καλά το τηλεοπτικό παιχνίδι είναι θέμα χρόνου η μία πλευρά να καλύψει το “κενό” και η άλλη να βρει παρηγοριά σε άλλη τηλεοπτική “αγκαλιά”...

Δείτε βίντεο: Κανάκης - ΑΝΤ1: Το παρασκήνιο του διαζυγίου μετά από 21 χρόνια
Κανάκης - ΑΝΤ1: Το παρασκήνιο του διαζυγίου μετά από 21 χρόνια






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης