ΕΣΗΕΑ για παρέμβαση Κοντομηνά: Έτσι εννοούν την ενημέρωση τα αφεντικά στα κανάλια

ΕΣΗΕΑ για παρέμβαση Κοντομηνά: Έτσι εννοούν την ενημέρωση τα αφεντικά στα κανάλια

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, σε ανακοίνωση της, κάνει λόγο για «ωμή» παρέμβαση του προέδρου του Alpha και τονίζει η «η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα»

ΕΣΗΕΑ για παρέμβαση Κοντομηνά: Έτσι εννοούν την ενημέρωση τα αφεντικά στα κανάλια
Με αφορμή την παρέμβαση του Δημήτρη Κοντομηνά στον «αέρα» του «Happy Day» με αφορμή ένα θέμα που παρουσιάστηκε για ιδιωτική πρωτοβουλία στον τομέα της υγείας που παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά στους Φούρνους Ικαρίας, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τοποθετείται στο θέμα.

Σε αυτή, χαρακτηρίζεται «ωμή» η παρέμβαση του προέδρου του Alpha και τονίζεται ότι η «η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα».

Με την ανακοίνωσή της, η Ένωση Συντακτών ασκεί κριτική και στην παρουσιάστρια της εκπομπής του Alpha αλλά και στην ομάδα των συνεργατών της. «Η ενημέρωση, εφ' όσον μιλάμε για πραγματική ενημέρωση, είναι υπεύθυνη δουλειά των δημοσιογράφων και δεν μπορεί να προσφέρεται ως έδεσμα μεταξύ τυρού και αχλαδίου, όπως συμβαίνει σε ψυχαγωγικές εκπομπές. Όσοι το επιδιώκουν, με όποιους στόχους, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό έχει και τις συνέπειές του…» επισημαίνεται από τους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ.


Κλείσιμο
Διαβάστε την ανακοίνωση
«Η ωμή παρέμβαση του κ. Δημήτρη Κοντομηνά στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ''ALPHA'' έδειξε απροκάλυπτα πώς εννοούν την ενημέρωση τα αφεντικά στα κανάλια, διαψεύδοντας, έμπρακτα, όσους υποστηρίζουν ότι το προϊόν της ενημέρωσης δεν ελέγχεται και δεν καθορίζεται από την ιδιοκτησία των Μέσων.

Εν τούτοις, οφείλουμε να επισημάνουμε και κάτι ακόμη: Η ενημέρωση, εφ' όσον μιλάμε για πραγματική ενημέρωση, είναι υπεύθυνη δουλειά των δημοσιογράφων και δεν μπορεί να προσφέρεται ως έδεσμα μεταξύ τυρού και αχλαδίου, όπως συμβαίνει σε ψυχαγωγικές εκπομπές. Όσοι το επιδιώκουν, με όποιους στόχους, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό έχει και τις συνέπειές του…

Η κυβέρνηση, όμως, αντί να πάρει μέτρα προς την κατεύθυνση της προστασίας του πλουραλισμού και της ελεύθερης και υπεύθυνης ενημέρωσης, φροντίζει να ''τακτοποιήσει'' το τηλεοπτικό τοπίο με εκπτώσεις στους καναλάρχες, που θέλουν λιγότερους από τους μισούς δημοσιογράφους, μετά την αδειοδότηση.

Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά και θα συνεχίσει να αντιδρά στη φαλκίδευση της ενημέρωσης και στην ποδηγέτηση των δημοσιογράφων, που επιχειρείται συστηματικά.
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης