Ο Pharrell Williams αφιερώνει την «Ελευθερία» του στους πρόσφυγες

Ο Pharrell Williams αφιερώνει την «Ελευθερία» του στους πρόσφυγες

Αφιέρωσε το τραγούδι του «Freedom» στους πρόσφυγες που εισρέουν μαζικά στην Ευρώπη, χαιρετίζοντας τη συμβολή τους στην οικονομία και τον πολιτισμό των ΗΠΑ όπως και άλλων χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο

Ο Pharrell Williams αφιερώνει την «Ελευθερία» του στους πρόσφυγες
Ο διάσημος Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης Φάρελ Ουίλιαμς αφιέρωσε το τραγούδι του «Freedom» στους πρόσφυγες που εισρέουν μαζικά στην Ευρώπη, χαιρετίζοντας τη συμβολή τους στην οικονομία και τον πολιτισμό των ΗΠΑ όπως και άλλων χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Αφήστε τους να μπουν», προέτρεψε ο δημιουργός στην τελετή απονομής των MTV Europe Music Awards που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μιλάνο, στην Ιταλία.

Σε δηλώσεις που έκανε την επόμενη ημέρα στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το National Public Radio και το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο Ουίλιαμς υποστήριξε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ακτιβιστή αλλά προσέθεσε: «Πρέπει να χρησιμοποιούμε το βήμα που μας δίνεται όπου μπορούμε».

Κλείσιμο
«Πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Πρόκειται για μια δύσκολη συζήτηση όμως η Αμερική έχει οικοδομηθεί με τη συνδρομή των μεταναστών. Δεν θα είχαμε χώρα» χωρίς εκείνους, προσέθεσε ο ίδιος.



Σε ερώτηση που του έθεσαν αναφορικά με το εάν η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι παρόμοια με εκείνη των ΗΠΑ, σε μια περίοδο όπου η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται ενώπιον μιας πρωτοφανούς στην ιστορία ροής μεταναστών που εγκαταλείπουν τη Συρία και άλλες εμπόλεμες περιοχές, ο 42χρονος τραγουδιστής απάντησε: «Απόλυτα».

Παρά το γεγονός ότι ο Ουίλιαμς «απέρριψε» τον τίτλο του ακτιβιστή, δεν είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης μοιράζεται τις ανησυχίες του. Έχει ήδη ταχθεί ενώπιον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπέρ της μάχης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Άλλωστε, ο Ουίλιαμς έχει ξεκαθαρίσει ότι υποστηρίζει την υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016 Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας ότι είναι καιρός μια γυναίκα να κυβερνήσει τις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης