Η Χριστίνα Αλούπη αποκάλυψε ένα άγνωστο περιστατικό κατά τη διάρκεια συνεργασίας της με μια εταιρεία.
Σε συνέντευξή της στην εκπομπή Happy Day, ανέφερε πως αν και είχε συμφωνήσει για το ποσό που θα πληρωνόταν για χορηγούμενο περιεχόμενο στα social media και είχε κόψει τιμολόγιο, η εταιρεία έκλεισε ξαφνικά και δεν την πλήρωσε ποτέ.
Όπως δήλωσε η παρουσιάστρια, τα χρήματα χάθηκαν και η ίδια δεν κατάφερε να βρει λύση. «Την πάτησα χοντρά οικονομικά με εταιρεία που συνεργαζόμουν. Είχα κάνει κάποια παρουσίαση, είχαμε συμφωνήσει σε ένα ποσό, έκοψα τιμολόγιο, νομιμότατη και τελικά δεν μου έδωσαν τα λεφτά», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Έφαγε λουκέτο η εταιρεία και πάνε τα χρήματα. Μου έφαγαν χρήματα και εξαφανίστηκαν, ενώ εγώ είχα κόψει ήδη τιμολόγιο».
H εταιρεία αξιοποιεί την ενέργεια των ανθρώπων της, τη δυναμική του αθλητισμού και τη δύναμη της τεχνολογίας με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής, της συμπερίληψης και της αλληλεγγύης.
Το Ploom* διοργάνωσε μια βραδιά γεμάτη διαδραστικές δράσεις, εντυπωσιακά visuals και δυνατές μουσικές στιγμές, που μετέτρεψε το κέντρο της Αθήνας σε έναν πολυαισθητηριακό προορισμό.
Με προνομιακές εκπτώσεις και αποκλειστικά οφέλη σε προηγμένα ψηφιακά εργαλεία και λύσεις συνδεσιμότητας, το MagentaONE Business της COSMOTE TELEKOM προσφέρει ουσιαστική αξία στις επιχειρήσεις.