Στεφανία Γουλιώτη: Είναι τρομερό στερεότυπο το ότι μια γυναίκα θεωρείται άξια κοινωνικά μόνο αν έχει γίνει μάνα

Στεφανία Γουλιώτη: Είναι τρομερό στερεότυπο το ότι μια γυναίκα θεωρείται άξια κοινωνικά μόνο αν έχει γίνει μάνα

«Όνειρο ζωής για πολλούς ανθρώπους είναι η συντροφικότητα, που είναι διαφορετικό από το να κάνω έναν γάμο και ένα παιδί για να αρέσω» δήλωσε η ηθοποιός

stefania_goulioti
Η Στεφανία Γουλιώτη μίλησε για την οικογένειά της, την πρώτη φορά που έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο, τον ρόλο της στο «Maestro», αλλά και τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.

Η ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου.

«Ο πατέρας μου ήταν Έλληνας, η μητέρα μου Γαλλίδα. Γνωρίστηκαν κι ερωτεύτηκαν δια αλληλογραφίας», είπε αρχικά.

Για την αποτυχία της στις εξετάσεις για το Εθνικό Θέατρο, σχολίασε: «Την πρώτη φορά που έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό απέτυχα διότι είχα έπαρση, μου έλεγαν από μικρή πως μοιάζω στη Λαμπέτη, και πήγα σαν να ήμουν η Λαμπέτη, ε δεν ήμουν. Από τα 18 μου είχε γίνει αυτή η πλύση εγκεφάλου».

Δείτε το βίντεο
Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cytq9a75biwx)

Αναφορικά με το «Maestro» και τη συμμετοχή της σε αυτό, είπε: «Η περιπλοκότητα και βάθος των σχέσων. Η ελληνική τηλεόραση έχει μείνει στάσιμη σε αυτό το πράγματα της παλιάς Ελλάδας, προσπαθεί να αναμασήσει ένα πράγμα, ενώ έρχονται άλλες σειρές από το εξωτερικό που βροντοφωνάζουν θέματα. Στην αρχή ο ρόλος της Αλεξάνδρας στο Maestro δεν μου πολυάρεσε, διαβάζοντάς τον όμως ανακάλυψα πως είχε πολύ βάθος και πολλές ρωγμές».

Για τον ρόλο της γυναίκας, η Στεφανία Γουλιώτη σημείωσε: «Είναι τρομερό στερεότυπο το ότι μια γυναίκα θεωρείται άξια κοινωνικά μόνο αν έχει γίνει μάνα και μια γυναίκα που δεν έχει επειδή δεν ήθελε να γίνει ή επειδή δεν τα κατάφερε και που τελικά είναι επιλογή της να μην το κάνει, πάντα έχει αναμετρηθεί με αυτό το status. Όνειρο ζωής για πολλούς ανθρώπους είναι η συντροφικότητα, που είναι διαφορετικό από το να κάνω έναν γάμο και ένα παιδί για να αρέσω».

Τέλος, ανέφερε: «Βλέπω έναν μικροαστισμό γύρω μου, ειδικά από τότε που μπήκαν στη ζωή μας τα social media που προβάλλουν το τι είδους ζωή κάνει ο καθένας. Διαφωνώ με την τάση των επώνυμων ανθρώπων να "διαφημίζουν" τα παιδιά τους και μια πλευρά του εαυτού σου, του γονέα, που δεν σου ανήκει γιατί αυτή πλευρά σου ανήκει στο παιδί σου. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Άλλος θα σου πει "γιατί να μην μοιραστώ τη χαρά μου;". Σαφώς, αλλά είναι σαν να διαφημίζεις ρούχο».

Ειδήσεις σήμερα:

Εξεταστική Επιτροπή: «Έχω γλιτώσει από δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα» είπε ο Τερεζάκης - Τα 9 λάθη που έγιναν στα Τέμπη

Νέο θερμό επεισόδιο Κασσελάκη με Πολάκη: Παύλο αν δεν σου αρέσει μπορείς να φύγεις

Πούτιν: Αυτός είναι ο κρυφός του παράδεισος στα σύνορα της Ρωσίας... με το ΝΑΤΟ - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης