Γκαλ Γκαντότ για το Ισραήλ: Ο στόχος της προπαγάνδας είναι η απανθρωποποίηση, δουλεύει για να εξευτελίσει τους Ισραηλινούς

Γκαλ Γκαντότ για το Ισραήλ: Ο στόχος της προπαγάνδας είναι η απανθρωποποίηση, δουλεύει για να εξευτελίσει τους Ισραηλινούς

Αν έχετε λιγότερη ενσυναίσθηση προς τα θύματα εξαιτίας του πώς αισθάνεστε για την κυβέρνησή τους, η προπαγάνδα δουλεύει πάνω σας, δήλωσε η ηθοποιός

gal_gadot
Η Γκαλ Γκαντότ μοιράστηκε τις σκέψεις της σχετικά με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ που έχει αφήσει πίσω της προς το παρόν τουλάχιστον 1.400 νεκρούς Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, καθώς δεσμεύτηκε για την υποστήριξή της στα θύματα των τρομοκρατών.

Η 38χρονη Ισραηλινή ηθοποιός - η οποία προηγουμένως δήλωσε ότι «ο κόσμος δεν πρέπει να κάθεται στον φράχτη» σχετικά με τον πόλεμο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη - προέτρεψε τους θαυμαστές της να δωρίσουν χρήματα για όσους επλήγησαν από τις επιθέσεις του Σαββατοκύριακου και κατηγόρησε τους ανθρώπους που αντιδρούν στις φρικαλεότητες με «δικαιολογία και όχι με ενσυναίσθηση».

Συγκεκριμένα, σε αναρτήσεις που έκανε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στον λογαριασμό της στο Instagram έγραψε: «Αν έχετε λιγότερη ενσυναίσθηση προς τα θύματα εξαιτίας του πώς αισθάνεστε για την κυβέρνησή τους, η προπαγάνδα δουλεύει πάνω σας».

«Ο στόχος της προπαγάνδας είναι η αποανθρωποποίηση. Δουλεύει για να εξευτελίσει τους Ισραηλινούς και δουλεύει για να εξευτελίσει τους κατοίκους της Γάζας. Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε υπεράνω της προπαγάνδας. Αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο μου θύμισε πόσο διαδεδομένη είναι. Επειδή πολλοί άνθρωποι αντέδρασαν σε αυτή τη βία με δικαίωση, όχι με ενσυναίσθηση» πρόσθεσε η διάσημη ηθοποιός.
Κλείσιμο
gal_gadot_1

«Υποθέτω ότι δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά εξακολουθεί να είναι σπαρακτικό. Η προπαγάνδα είναι παντού. Εισχωρεί μέσα μας με την πάροδο του χρόνου. Επιδιώκει να μπλοκάρει τους υποδοχείς της ενσυναίσθησης. Έτσι, όταν βλέπουμε βία, εκλογικεύουμε την ανθρώπινη αντίδρασή μας» ανέφερε σε άλλο story.
gadot_2

«Η δολοφονία αθώων Παλαιστινίων είναι φρικτή. Το να σκοτώνεις αθώους Ισραηλινούς είναι φρικτό. Αν δεν αισθάνεστε το ίδιο, νομίζω ότι πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνει αυτό», είπε στο τέλος
gadot_3
gadot_5
gadot_4
Το Σάββατο, δημοσίευσε επίσης ένα στιγμιότυπο ενός άρθρου που περιγράφει λεπτομερώς πώς Ισραηλινοί στρατιώτες και άμαχοι είχαν τεθεί σε ομηρία από μαχητές.

Και έγραψε: «Τουλάχιστον 250 Ισραηλινοί έχουν δολοφονηθεί και δεκάδες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι κρατούνται ως όμηροι στη Γάζα, από την παλαιστινιακή στρατιωτική οργάνωση Χαμάς. Από νωρίς το πρωί εκτοξεύθηκαν περισσότερες από 3.000 ρουκέτες. Η Χαμάς κρατά ομήρους, ελέγχει βάσεις και οικισμούς στο Ισραήλ. Υπήρξαν περισσότεροι από 1.500 τραυματίες και οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται. 'Ακούω τις φωνές τους και χτυπούν την πόρτα. Είμαι με τα δύο μικρά μου παιδιά. Η καρδιά μου πονάει».

Η πρώην Μις Ισραήλ 2004 ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα του Χόλιγουντ που υποστήριξε το Ισραήλ, γράφοντας: «Στέκομαι στο πλευρό του Ισραήλ και εσείς πρέπει να το κάνετε. Ο κόσμος δεν μπορεί να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια όταν συμβαίνουν αυτές οι φρικτές τρομοκρατικές πράξεις!».

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το protothema στην Ασκελόν που βομβαρδίζεται ξανά - Η στιγμή που οικογένεια προσπαθεί να καλυφθεί (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε πέντε χρόνια μετά το φρικιαστικό έγκλημά του - Ισόβια στον 41χρονο που τεμάχισε τη γυναίκα του

Δεν παραδίδω την έδρα, λέει ο Χουρδάκης στην Κωνσταντοπούλου που τον διέγραψε από την «Πλεύση Ελευθερίας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης