Αιφνίδιες και αλεπάλληλες επιθέσεις δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα το Ισραήλ με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται δραματικά.
Η Γκαλ Γκαντότ προχώρησε σε μια ανάρτηση για τον πόλεμο που κήρυξε στην πατρίδα της η Χαμάς, τονίζοντας το αίσθημα του πόνου και της απώλειας που αφεντεύει.
H «Wonder Woman» του κινηματογράφου, έκανε έναν απολογισμό νεκρών και τραυματιών, με τα δεδομένα που υπήρχαν το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου. «Πάνω από 3.000 ρουκέτες πήραν φωτιά. Η Χαμάς κρατάει ομήρους, ελέγχει βάσεις και οικισμούς στο Ισραήλ. Υπήρξαν περισσότεροι από 1.500 τραυματίες και συνεχίζονται βαριές μάχες.
"Ακούω τις φωνές τους και χτυπούν την πόρτα. Είμαι με τα δύο μικρά μου παιδιά”. Η καρδιά μου πονάει. Προσεύχομαι για όλους εκείνους που πονάνε» έγραψε, μεταξύ άλλων.
Νωρίτερα, μια ακόμη Ισραηλινή σταρ, η Netta ξέσπασε σε κλάματα, καθώς μιλούσε στους ακολούθους της για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ.
Μέσω Instagram, η Ισραηλινή τραγουδίστρια που κέρδισε τη Eurovision το 2018 για λογαριασμό της πατρίδας της, ανέβασε μερικά Instagram stories περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.
«Ευχαριστούμε Τζο Μπάιντεν. Προσπαθώ να βρω τη δύναμη να σας εξηγήσω τι συμβαίνει εδώ πέρα» γράφει στους διεθνείς φίλους της που την ακολουθούν.
Επανήλθε με ένα ακόμη βίντεο, στο οποίο με τρεμάμενη φωνή λέει:
«Προσπαθώ να κάνω αυτό το βίντεο γιατί νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό, οι άνθρωποι να ξέρουν πραγματικά τι πραγματικά συμβαίνει εδώ. Μέχρι τώρα πάνω από 200 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί, 15.000 έχουν τραυματιστεί. Άνθρωποι, δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι, κρατούνται όμηροι, γυναίκες παιδιά, και στρατιώτες έχουν κρατηθεί όμηροι με τη βία. Άλλοι ψάχνουν τους αγαπημένους τους...» και ξεσπά σε κλάματα.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας