Ο Μάικλ Τζ. Φοξ για τη νόσο του Πάρκινσον: «Έσπασα τον ώμο, τον αγκώνα και το χέρι μου»

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ για τη νόσο του Πάρκινσον: «Έσπασα τον ώμο, τον αγκώνα και το χέρι μου»

«Ελπίζω όμως, και το νιώθω, ότι αύριο δεν θα σπάσω τόσα πολλά κόκαλα» δηλώνει

Still_A_Michael_J__Fox_Movie
Ο Μάικλ Τζ. Φοξ μίλησε πρόσφατα με ειλικρίνεια για την εμπειρία του να ζει με τη νόσο του Πάρκινσον, εκφράζοντας την ευτυχία του και την αισιόδοξη προοπτική του, για την ανακάλυψη μιας θεραπείας.

Ο διάσημος ηθοποιός αποκάλυψε τους πολυάριθμους τραυματισμούς που έχει υποστεί μετά τη διάγνωση της νόσου Πάρκινσον. «Έσπασα αυτόν τον ώμο - τον αντικατέστησα. Έσπασα αυτόν τον αγκώνα. Έσπασα αυτό το χέρι. Είχα μια μόλυνση που παραλίγο να μου κοστίσει αυτό το δάχτυλο. Έσπασα το πρόσωπό μου. Έσπασα αυτό το βραχιόνιο. Και αυτό ήταν χάλια» είπε σε συνέντευξή του στο Variety.
SPL5085467_024
Ο Φοξ αποκάλυψε το 1998 ότι είχε διαγνωστεί με τη νόσο Πάρκινσον

Στην καθημερινότητά του, ο Φοξ μοιράστηκε ανοιχτά ότι βασίζεται στη βοήθεια ειδικών για να διασφαλίσει την ασφάλειά του σε περίπτωση πτώσης, αν και αναγνώρισε ότι η συνεπαγόμενη έλλειψη ιδιωτικότητας αποτελεί πρόκληση. «Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, έχασα τον σκύλο μου, έχασα την ελευθερία μου, έχασα την υγεία μου. Διστάζω να χρησιμοποιήσω τον όρο "κατάθλιψη", επειδή δεν έχω τα προσόντα να κάνω διάγνωση, αλλά όλα τα σημάδια ήταν εκεί» παραδέχτηκε.

Το 2020, ο Φοξ πήρε την απόφαση να αποσυρθεί οριστικά από την υποκριτική, καθώς δυσκολευόταν να απομνημονεύσει τα σενάρια και παρουσίαζε αλλαγές στην ομιλία του λόγω της νόσου Πάρκινσον. Αναγνώρισε την απογοήτευση του να μοιράζεσαι ένα λαμπρό αστείο που περνάει απαρατήρητο λόγω των δυσκολιών επικοινωνίας. «Δεν είναι ότι μπορείς απλά να το επαναλάβεις. Είναι νεκρό κατά την άφιξη. Αλλά βρίσκεις τρόπους για να το πλοηγήσεις», εξήγησε.
fox-3232

Παρά τις προκλήσεις, ο 61χρονος αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι γιατροί του έχουν δώσει προσδόκιμο ζωής έως και 80 χρόνια. Τόνισε την ευγνωμοσύνη του που μπορεί να αγαπά τις στιγμές με την οικογένειά του. «Εξακολουθώ να είμαι χαρούμενος που συμμετέχω στην ημέρα και είμαι μέρος των πραγμάτων. Απλώς απολαμβάνω τα μικρά μαθηματικά προβλήματα της ύπαρξης. Μου αρέσει να ξυπνάω και να υπολογίζω αυτά τα πράγματα και ταυτόχρονα να είμαι με την οικογένειά μου» τόνισε.

Αναγνωρίζοντας την τάση του για πτώσεις και ατυχήματα, ο Φοξ παραμένει αισιόδοξος: «Το πρόβλημά μου είναι ότι πέφτω. Σκοντάφτω σε πράγματα, πέφτω και σπάω πράγματα. Και αυτό είναι μέρος του να έχεις αυτό. Ελπίζω όμως, και το νιώθω, ότι αύριο δεν θα σπάσω τόσα πολλά κόκαλα. Αυτό σημαίνει ότι είμαι αισιόδοξος».

Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση MARC - «37,7%: Δώστε μια δεύτερη θητεία στον Μητσοτάκη» - Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα στο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

Θεσσαλονίκη - Γιος του 52χρονου για τους δράστες: «Έχουν χαρακώσει αμάξια, έχουν κάνει πολλά νταηλίκια στη γειτονιά»

Εκλογές στην Τουρκία: Με πόλωση, τοξικότητα ακόμη και αλεξίσφαιρα η Τουρκία «ανοίγει» αύριο τις κάλπες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης