Μάικλ Τζ. Φοξ: Ο πρωταγωνιστής του «Επιστροφή στο Μέλλον» δείχνει τη ζωή του με Πάρκινσον στο νέο ντοκιμαντέρ «Still»
michael_j_fox

Μάικλ Τζ. Φοξ: Ο πρωταγωνιστής του «Επιστροφή στο Μέλλον» δείχνει τη ζωή του με Πάρκινσον στο νέο ντοκιμαντέρ «Still»

Ο διάσημος ηθοποιός αποκαλύπτει τους λόγους που αποφάσισε να πει την ιστορία του στον κόσμο

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ στο νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Still: A Michael J. Fox Movie», αποκαλύπτει πράγματα για τη ζωή, την καριέρα του και τη νόσο του Πάρκινσον.

Το ντοκιμαντέρ το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Apple TV+ στις 12 Μαΐου, αφηγείται τη ζωή και την καριέρα του πρωταγωνιστή του «Back to the Future» με δικά του λόγια.

Η ταινία, την οποία σκηνοθετεί ο Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ, χρησιμοποιεί στοιχεία ντοκιμαντέρ καθώς και πολλά αρχεία, για να ανατρέξει στις πιο συναρπαστικές αναμνήσεις του Φοξ. Το «Still» έκανε το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ «South by Southwest» νωρίτερα αυτόν το μήνα, αποσπώντας δυνατό χειροκρότημα από το κοινό.
Still a Michael J Fox story Sundance 2023 - Itw Michael J Fox (Official Video)
Ο Φοξ αποκάλυψε για πρώτη φορά το 1998 ότι είχε διαγνωστεί με τη νόσο Πάρκινσον, όταν ήταν 29 χρονών. Ο σταρ του «Teen Wolf» έγινε από τότε υπέρμαχος της έρευνας για τη νόσο του Πάρκινσον και ίδρυσε το ομώνυμο ίδρυμά του τον Οκτώβριο του 2000. Το Ίδρυμα «Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research» έχει γίνει η μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική πηγή χρηματοδότησης της έρευνας για τη νόσο του Πάρκινσον παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού.

Ο 61χρονος Φοξ στο καινούριο τεύχος του «Us Weekly», αποκάλυψε τους λόγους που αποφάσισε μετά από πολλά χρόνια να πει την ιστορία του. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό το ντοκιμαντέρ για δύο λόγους, πρώτον η ευαισθητοποίηση για αυτή την ασθένεια είναι πολύ σημαντική για μένα εδώ και χρόνια και ήθελα να συνεχίσω αυτό το έργο μέσω της ταινίας. Ο δεύτερος είναι για τους θαυμαστές μου. Αυτοί, μαζί με την οικογένειά μου, είναι ο λόγος που μπόρεσα να συνεχίσω. Όπως λέω, οι θαυμαστές μου μου έδωσαν ζωή και ήθελα να είμαι ανοιχτός για τη δική μου».

«Ο Μάικλ αισθάνθηκε ότι ήταν μια απίστευτη εμπειρία να μοιραστεί την ιστορία του. Καταφέρνει να συνδεθεί με τους θαυμαστές του όπως ποτέ άλλοτε και αυτό τον γεμίζει με τόση χαρά και υπόσχεση», είπε στο Us πηγή από το περιβάλλον του ηθοποιού και πρόσθεσε: «Ο Μάικλ ήταν πάντα πολύ συνδεδεμένος και ενθαρρυμένος από την κοινότητα του Πάρκινσον και εδώ δεν υπήρξε καμία διαφορά. Όλοι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του από το ίδρυμά του ήταν στο SXSW και συμμετείχαν και στο ντοκιμαντέρ».
«Αντιμετωπίζεις την κατάσταση και αντιμετωπίζεις την αντίληψη των ανθρώπων για αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο ηθοποιός του «Spin City» -ο οποίος αποσύρθηκε από την υποκριτική το 2020 εν μέσω της μάχης για την υγεία του- στο τεύχος του AARP που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 σχετικά με τη διάγνωσή του. «Ήταν εύκολο για μένα να συντονιστώ με τον τρόπο που οι άλλοι άνθρωποι κοιτούσαν στα μάτια μου και έβλεπαν τον δικό τους φόβο να καθρεφτίζεται. Τους διαβεβαίωνα ότι «τα πάω υπέροχα» - γιατί όντως τα πήγαινα. Μετά από λίγο, η αποσύνδεση μεταξύ του τρόπου που ένιωθα και του φόβου που οι άνθρωποι προέβαλαν, απλά μου φάνηκε, ξέρετε, αστεία».

Συνέχισε προσθέτοντας τότε: «Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες ημέρες, έρχεται μια στιγμή όπου στην κυριολεξία δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω με τα ίδια μου τα συμπτώματα. Μόλις το προηγούμενο πρωί μπήκα στην κουζίνα. «Α ωραία, καφές. Πάω να πάρω λίγο! Όχι, περίμενε - θα φέρω λίγο και για την Τρέισυ - που είναι στο τραπέζι με την εφημερίδα. Βάζω ένα φλιτζάνι - ένα μικρό πρόβλημα εκεί. Μετά βάζω και τα δύο μου χέρια γύρω από την κούπα. Με κοιτάει. «Μπορώ να το πάρω αυτό για σένα, αγάπη μου;» «Όχι, το έχω!» Τότε αρχίζει το ταξίδι μου στην κουζίνα. Ξεκινάει άσχημα. Και έπειτα γίνεται χειρότερο. Ο καυτός καφές χύνεται στα χέρια μου, στο πάτωμα».

Ο πρώην ηθοποιός του «Family Ties» και η Πόλλαν είναι παντρεμένοι από το 1988 και έχουν τέσσερα παιδιά. Τα παιδιά του Φοξ -συμπεριλαμβανομένης της γυναίκας του- παρέμειναν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του εν μέσω της μάχης του με το Πάρκινσον και των γυρισμάτων του «Still». «Η Τρέισι ήταν πάντα η μεγαλύτερη οπαδός του Μάικλ, από πριν από τη διάγνωσή του και τίποτα δεν άλλαξε μετά, αν μη τι άλλο τους έφερε ακόμη πιο κοντά», σημειώνει η πηγή για την ηθοποιό του «Inventing Anna».

«Βλέποντας πώς η Τρέισι ανέλαβε και βοήθησε με οποιονδήποτε τρόπο, μπόρεσε να [κάνει] τον Μάικλ να την ερωτευτεί περισσότερο και απολαμβάνει να τη λούζει με αγάπη και δώρα αυτές τις μέρες».
Η πηγή συνεχίζει: «Αυτό το ντοκιμαντέρ έχει πάρει πολύ από τον χρόνο του, αλλά η Τρέισι είναι ενθουσιασμένη βλέποντας τον να είναι τόσο δημιουργικός και βλέποντας πόσο ωφέλιμη είναι αυτή η διαδικασία για εκείνον».

Φωτογραφίες: Sonia Moskowitz/Globe Photos /Zuma / SplashNews.com / IDEAL IMAGE
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης