Μπρένταν Φρέιζερ: Δεν θα παρευρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες - «Η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή»

Μπρένταν Φρέιζερ: Δεν θα παρευρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες - «Η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή»

Το 2018 είχε καταγγείλει τον πρώην πρόεδρο της HFPA, που διοργανώνει τα βραβεία, για σεξουαλική κακοποίηση

Brendan_Fraser
Ο Μπρένταν Φρέιζερ δεν θα παρευρεθεί στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών του 2023, επικαλούμενος την καταγγελία που είχε κάνει το 2018 για σεξουαλική του κακοποίηση από τον πρώην πρόεδρο της HFPA, Φίλιπ Μπερκ. 

Η τελετή απονομής διοργανώνεται από την Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) και ο Φρέιζερ είχε καταγγείλει πριν από λίγα χρόνια ότι ο Μπερκ, τον κακοποίησε σεξουαλικά το 2003, σε ξενοδοχείο του Beverly Hills. Ο 89χρονος σήμερα Φίλιπ Μπερκ συνεχίζει να αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς. 

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι έπαθε κατάθλιψη μετά την κακοποίησή του και έχασε πλήρως τον σεβασμό του, για τον εν λόγω οργανισμό: «Ένιωθα άσχημα. Ένιωθα σαν μικρό παιδί. Ένιωθα σαν να είχα μια μπάλα στο λαιμό μου. Νόμιζα ότι θα κλάψω». 

Την είδηση ότι θα απουσιάζει από τα βραβεία, γνωστοποίησε μέσα από συνέντευξή του στο GQ: «Δεν θα συμμετάσχω στα βραβεία. Είναι λόγω της ιστορίας που έχω μαζί τους και δεν τους σέβομαι. Και η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή. Μπορείτε να με αποκαλέσετε πολλά πράγματα, αλλά όχι έτσι»

Κλείσιμο

Η κακοποίηση που δέχτηκε το 2003 και η αποκάλυψη το 2018
Σε συνέντευξή του στο GQ το 2018, ο Φρέιζερ είχε περιγράψει λεπτομερώς τη σεξουαλική επίθεση που υπέστη, η οποία, όπως είχε πει τότε, συνέβη σε ένα γεύμα στο ξενοδοχείο Beverly Hills.

Ο Φρέιζερ αποκάλυψε ότι ήταν τότε φοβισμένος για τις επιπτώσεις, που θα είχε η αποκάλυψή του και όταν γνωστοποιήθηκε η εξομολόγησή του, η HFPA του πρότεινε να υπογράψει την εξής κοινή δήλωση: «Αν και διαπιστώθηκε ότι ο κ. Μπερκ άγγιξε ανάρμοστα τον κ. Φρέιζερ, σύμφωνα με τα στοιχεία επρόκειτο για αστείο και όχι σεξουαλική προσέγγιση».

Ο Μπρένταν Φρέιζερ αρνήθηκε να υπογράψει με τον Μπερκ, ωστόσο, να μην αντιμετωπίζει πειθαρχικά μέτρα. Μάλιστα συνέχισε να παραμένει μέλος της HFPA με δικαίωμα ψήφου, μέχρι να απολυθεί οριστικά τον Απρίλιο του 2021, ύστερα από την κυκλοφορία ενός άρθρου, στο οποίο αποκαλούσε το Black Lives Matter «ρατσιστικό κίνημα μίσους».

Brendan_Freizer


Το «The Whale»
Ο 53χρονος Φρέιζερ, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία «The Whale» δεν θα βρεθεί στην τελετή, παρά το γεγονός ότι είναι υποψήφιος στα βραβεία για τον ρόλο του στο πολυβραβευμένο δράμα. Μάλιστα θεωρείται ήδη βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, για την ερμηνεία του στην ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι, ο οποίος κέρδισε το Χρυσό Λέοντα του φεστιβάλ το 2008 για τον Παλαιστή.


The Whale | Official Trailer HD | A24

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ και ακολουθεί την ιστορία του Τσάρλι - ενός απομονωμένου καθηγητή αγγλικών κοντά στο τέλος της ζωής του, που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη έφηβη κόρη του σε  μια τελευταία ευκαιρία.

Ο Φρέιζερ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα φορούσε για τις ανάγκες του ρόλου ένα ειδικό κοστούμι που ζύγισε μέχρι και έως 123 κιλά και χρειαζόταν μέχρι και 6 ώρες για να το φορέσει ανάλογα με τη σκηνή.

Μιλώντας στο Variety, ο ίδιος αποκάλυψε πως όταν έβγαζε το προσθετικό κοστούμι του, είχε ζαλάδες, ενώ «ανακάλυψε μυς που δεν ήξερε καν πως είχε» με το να κουβαλάει όλο αυτό το βάρος.

H ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Βενετίας τον περασμένο μήνα και αναμένεται να χαρίσει στον ηθοποιό μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.


Ειδήσεις σήμερα:

Διπλωματικό επεισόδιο με τον Δένδια στη Λιβύη - Ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Τρίπολη

Ένοχος ο «Dr. Kontos» για 7 ανθρωποκτονίες ασθενών και 6 απόπειρες

Χωρίς συνταγογράφηση το αντιγριπικό εμβόλιο - Από πότε θα ισχύσει η αλλαγή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης