Όλγα Κεφαλογιάννη: «Είναι μεγάλη απογοήτευση και πόνος, όταν επιδιώκεις να κάνεις παιδί και δεν ερχεται»

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Είναι μεγάλη απογοήτευση και πόνος, όταν επιδιώκεις να κάνεις παιδί και δεν ερχεται»

Η πολιτικός μίλησε για τη μητρότητα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να αποκτήσει παιδιά και έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

olga
Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Όλγα Κεφαλογιάννη κι αναφέρθηκε στη μητρότητα.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην καριέρα της και την πολιτική κι εξήγησε πως δεν ήταν αυτοί οι λόγοι που η μητρότητα είχε μπει σε δεύτερο πλάνο για εκείνη.

«Θεωρώ πως το πιο σημαντικό κεφάλαιο που μπορεί να ζήσει μία γυναίκα στη ζωή της είναι η μητρότητα. Το έχω πει και σε παλαιότερες συνεντεύξεις μου κι είχα αναφέρει πως σε 'μένα η μητρότητα απλώς δεν είχε προκύψει», δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιοδικό ΟΚ!.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως δεν ήταν ποτέ μία από τις γυναίκες που δεν ήθελαν να γίνουν μητέρες.

«Υπάρχουν γυναίκες που δεν το επιλέγουν. Είναι σημαντικό να το λέμε κι αυτό. Θεωρώ πως μία γυναίκα, εφόσον επιθυμεί να γίνει μητέρα, πρέπει να το προσπαθεί. Κι εύχομαι όλες οι γυναίκες που το επιθυμούν, να το καταφέρουν. Έτσι, αντίστοιχα όμως, πρέπει να σεβόμαστε και το δικαίωμα και την επιλογή μιας γυναίκας να μην επιθυμεί να γίνει μητέρα. Το χειρότερο είναι ότι εμείς οι ίδιες αναπαράγουμε τα στερεότυπα που υπάρχουν για εμάς. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κατανοείς και να σέβεσαι αυτό που επιθυμεί ο άλλος για τη ζωή του», τόνισε.


Όταν ήρθε και στη δική της ζωή η μητρότητα, που είναι ένα κεφάλαιο, το οποίο αρχικά, είχε αποκλείσει, η Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε: «Ήταν μια απίστευτη είδηση που έφερε μεγάλη χαρά και ταυτόχρονα με έβαλε σε μια διαδικασία μεγάλης αγωνίας, γιατί δεν ξέρεις ποτέ αν όλα θα πάνε καλά».

Μέσα από την προσωπική της ιστορία, θα ήθελε να στείλει ένα μήνυμα και στις γυναίκες που έχουν προσπαθήσει να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα.

«Είμαι ένα άνθρωπος που έχει κλάψει πολύ για το θα γίνω μητέρα. Είναι μεγάλη απογοήτευση, είναι πόνος, όταν το επιδιώκεις και δεν ερχεται. Γι' αυτό μέσα από την προσωπική μου ιστορία θέλω, αν μπορώ, να δώσω κουράγιο, δύναμη κι αισιοδοξία στις γυναίκες, που θέλουν να γίνουν μητέρες», δήλωσε.





Ειδήσεις σήμερα:

Μάνος Δασκαλάκης: Δεν υπήρχε ποτέ έρωτας με τη Ρούλα, οι γιατροί είχαν ζητήσει να τη δει ψυχίατρος

Καιρός: Συννεφιά και αφρικανική σκόνη σήμερα, βροχές από αύριο

Ευθείες απειλές ανταλλάσσουν Ρωσία και ΗΠΑ - Τουπόλεφ «σήκωσε» η Μόσχα μετά τη βύθιση του Moskva
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης