Γκουίνεθ Πάλτροου: Η γυναίκα που ήταν το «δεξί της χέρι» στην Goop μιλάει ανοιχτά για την τοξικότητα στο brand

Γκουίνεθ Πάλτροου: Η γυναίκα που ήταν το «δεξί της χέρι» στην Goop μιλάει ανοιχτά για την τοξικότητα στο brand

Η Ελίς Ελέν εγκατέλειψε την «εταιρεία ευεξίας» δύο χρόνια πριν και αναφέρει πως έκτοτε, ζει επιτέλους ευτυχισμένη - Τα πρότυπα ομορφιάς, το ιδανικό βάρος και οι «περιορισμοί»

goop
Το κοινό γνώρισε την Ελίς Λένεν ως το «δεξί χέρι» της Γκουίνεθ Πάλτροου στην εταιρεία ευεξίας «Goop».

Για επτά περίπου χρόνια, τα πάντα περνούσαν από το χέρι της, ενώ εμφανιζόταν επίσης στη σειρά του Netflix «The Goop Lab». Για τον λόγο αυτό, παραξενεύτηκαν όλοι, όταν αποφάσισε να παραιτηθεί το 2020.

Αν και η ίδια υποστήριζε πως η παραίτησή της έγινε για «καλό σκοπό», για να ολοκληρώσει το βιβλίο της, 2 χρόνια μετά αποκαλύπτει την αλήθεια, για τον λόγο που την έκανε να αποχωρήσει από την Goop.


Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Instagram, ο λόγος ήταν η «τοξικότητα» που επικρατούσε στην εταιρεία, τόσο γύρω από το θέμα της υγείας, όσο και της εμφάνισης των γυναικών.

«Όταν άφησα τη δουλειά μου, πριν από περίπου δύο χρόνια, αποφάσισα να σταματήσω κάθε είδους αποτοξίνωση .Για εμένα, η εταιρεία ήταν συνώνυμο της δίαιτας και της πειθαρχίας. Ένιωθα πως είχα φτάσει να μην έχω μία υγιή σχέση με το σώμα μου. Προσπαθούσα διαρκώς να το ελέγξω και να το τιμωρήσω», ακούγεται να λέει αρχικά.

Κλείσιμο

Εξήγησε μάλιστα, πως από τη στιγμή που αποχώρησε από το διάσημο brand ευεξίας της Γκουίνεθ Πάλτροου, χαίρεται πραγματικά τον εαυτό της και τη διατροφή που κάνει.

Στη λεζάντα της δημοσίευσής της έγραψε: «Άφησα πίσω τις ιδέες μου για το πώς πρέπει να μοιάζει το σώμα μου στα 42 μου χρόνια κι ενώ έχω αποκτήσει δύο παιδιά. Σταμάτησα να είμαι επικριτική και να τιμωρώ τον εαυτό μου. Σταμάτησα να ζυγίζομαι εντελώς. Όλη αυτή η κουλτούρα ευεξίας μπορεί να είναι τοξική και η κατανάλωση άφθονων υπερβολικά επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί επίσης να γίνει τοξική. Και συνειδητοποίησα ότι έχω κάπως εγκαταλείψει την ιδέα για το πώς νιώθει το σώμα μου στην πραγματικότητα. Εδώ και δύο χρόνια, το απόλαυσα ιδιαίτερα, που έφαγα ακριβώς ό,τι θέλουν και τα μικρά παιδιά μου».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Αρνούμαι να τιμωρήσω τον εαυτό μου τρώγοντας κακό φαγητό ή να κρατιέμαι κάτω από το βάρος που φαίνεται να θέλει πια το σώμα μου. Δεν έχω την ενέργεια ή το ενδιαφέρον, ευτυχώς. (Και το πιο σημαντικό, έχω συνειδητοποιήσει ότι μου αρέσει πολύ το σώμα μου και είμαι ευγνώμων που είναι δικό μου). Ας ελπίσουμε ότι έχω σπάσει αυτόν τον κύκλο για τα καλά».


Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος υπάλληλος της Goop κάνει λόγο για «τοξικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Insider που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο, 140 υπάλληλοι της εταιρείας παραιτήθηκαν μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Πέρα από τους κατά 40% χαμηλότερους μισθούς που προσφέρει η Goop σε σχέση με άλλες εταιρείες, οι υπάλληλοι δηλώνουν πως δέχονται επίσης, πολύ πιεστική συμπεριφορά από την ίδια την ηθοποιό.

Όπως καταγγέλουν ανώνυμα οι εργαζόμενοι της εταιρείας, η κατάσταση επιβαρύνθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας, αφού το άγχος και η πίεση της δουλειάς αυξήθηκαν ιδιαίτερα.


Ορισμένοι από αυτούς περιγράφουν την Γκουίνεθ Πάλτροου σαν «διπολική», καθώς την μία μέρα είχε δίπλα της τους «ευνοούμενους» εργαζόμενους, ενώ την επόμενη κιόλας ημέρα, ήταν ικανή να τους απολύσει, χωρίς καν να υπάρχει λόγος.

Πολλοί από αυτούς έχασαν τη δουλειά τους χωρίς καμία προειδοποίηση, ενώ δεν τους εξήγησαν καν τον λόγο της απομάκρυνσής τους.

Όταν μάλιστα, ένας από τους υπαλλήλους της ρώτησε σε meeting «πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στην εταιρεία δεν είναι ευτυχισμένοι», η απάντηση που πήρε ήταν ότι «μάλλον η εταιρεία αυτή να μην είναι η κατάλληλη για εκείνους».


Ειδήσεις σήμερα:

Δημήτρης Ήμελλος: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία φλερτάρει με έναν παγκόσμιο πόλεμο»

Σύνοδος Κορυφής: «Μπρα ντε φερ» Βορρά - Νότου και μικρό καλάθι για τα μέτρα της ενέργειας


Καιρός: Βροχές και κρύο σήμερα - Έρχεται η άνοιξη το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης