Ρουίτσι Σακαμότο: Ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου

Ρουίτσι Σακαμότο: Ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου

Ο παγκόσμιας φήμης μουσικός από την Ιαπωνία δήλωσε ότι ελπίζει ότι «θα συνεχίσει να δημιουργεί μουσική για λίγο καιρό ακόμα»

sakamoto_2
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιάπωνας συνθέτης και μουσικός Ρουίτσι Σακαμότο ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνο του εντέρου.

Με ένα μήνυμα που δημοσίευσε στον ιστότοπό του, το πρώην μέλος της μπάντας ηλεκτρονικής μουσικής Yellow Magic Orchestra παραδέχτηκε ότι η εξέλιξη αυτή είναι απογοητευτική, όμως «χάρη στους εξαίρετους γιατρούς που γνώρισε, η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στέφθηκε με επιτυχία». Όπως επισημαίνει, εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπείες για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Merry Christmas Mr Lawrence Official Trailer HD


Ο παγκόσμιας φήμης μουσικός εξέφρασε ευγνωμοσύνη για το ιατρικό προσωπικό που τον βοηθά. Όπως επισήμανε, εξαιτίας των νέων συνθηκών και της πανδημίας θα είναι πλέον πολύ δύσκολο να ταξιδέψει, ωστόσο θα συνεχίσει να εργάζεται ενώ πολεμά τη νόσο. «Από εδώ και στο εξής θα ζω μαζί με τον καρκίνο. Όμως ελπίζω να συνεχίσω να δημιουργώ μουσική για λίγο καιρό ακόμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη αναμέτρηση του μουσικού με τον καρκίνο. Το 2014 είχε διαγνωστεί με καρκίνο του φάρυγγα, και έμεινε εκτός από τα μουσικά πράγματα για ένα χρόνο, προκειμένου να εστιάσει στη θεραπεία του. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει εκείνη την περίοδο την πιο σκληρή και επώδυνη της ζωής του, αφού μόλις και μετά βίας μπορούσε να καταπιεί το ίδιο του το σάλιο.

Ryuichi Sakamoto: Playing the Piano for the Isolated


Ο Σακαμότο είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και αναγνωρισμένους Ιάπωνες μουσικούς. Η καριέρα του ξεκίνησε στα τέλη του '70, όταν ήταν ακόμη μέλος της μπάντας Yellow Magic Orchestra. Στη συνέχεια δημιούργησε μια πολύ πετυχημένη σόλο καριέρα, με 19 άλμπουμ μέχρι στιγμής, ενώ έχει συνεργαστεί με θρύλους της δυτικής μουσικής όπως ο Ίγκι Ποπ, ο Μπράιαν Γουίλσον και ο Ντέιβιντ Μπερν. Το 1983, ο Σακαμότο πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Ντέιβιντ Μπάουι στο υπέροχο «Καλά Χριστούγεννα Κύριε Λόρενς», ενώ συνέθεσε και το διάσημο score της ταινίας.

Κλείσιμο
Ο Σακαμότο έχει γράψει μουσική για τις ταινίες πολλών μεγάλων σκηνοθετών, μεταξύ των οποίων ο Πέδρο Αλμοδοβάρ, ο Όλιβερ Στόουν και ο Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου. Ο 69χρονος σήμερα Ιάπωνας έχει βραβευτεί επίσης με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και Γκράμι για τη μουσική του στην ταινία «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας» του Μπερντάρντο Μπερτολούτσι, το 1987.


Ειδήσεις σήμερα: 

Φάουτσι για τέλος της θητείας Τραμπ: Μου έφυγε ένα βάρος...

Πανευρωπαϊκή ανησυχία λόγω μεταλλάξεων και μειωμένων εμβολίων

Επιφυλάξεις από Μέρκελ και Μακρόν στο πιστοποιητικό εμβολιασμού - Παραμένει στο τραπέζι η πρόταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης