Μαντόνα: Η «βασίλισσα της ποπ» ετοιμάζει ταινία για τη ζωή της

Μαντόνα: Η «βασίλισσα της ποπ» ετοιμάζει ταινία για τη ζωή της

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι από την εποχή του lockdown ξεκίνησε να δουλεύει μαζί με την βραβευμένη με Οσκαρ σεναριογράφο Ντιάμπλο Κόντι, το σενάριο - Ήδη, έχουν γράψει 107 σελίδες - Άγνωστο ποια ηθοποιός θα κληθεί να μπει στα... παπούτσια της Μαντόνα

madonna-main
Η γυναίκα που καθόρισε την ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του '80 και του '90, η μόνη εν ζωή megastar της γενιάς της, δεν σταματά λεπτό να λειτουργεί δημιουργικά. Μετά την περιοδεία της «Madame X tour», που είχε πάμπολλες ακυρώσεις λόγω προβλημάτων υγείας, η «βασίλισσα της ποπ», στα 62 της, αποφάσισε ότι ήρθε ο καιρός να γράψει ένα σενάριο με θέμα τη ζωή της. Αλλωστε ποιος μπορεί να ξέρει καλύτερα από αυτήν... γι' αυτήν;

Madonna FULL Instagram Live 10.09.2020


Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι από την εποχή του lockdown ξεκίνησε να δουλεύει μαζί με την βραβευμένη με Οσκαρ σεναριογράφο της ταινίας «Juno», Ντιάμπλο Κόντι, το σενάριο και ήδη έχουν γράψει 107 σελίδες. Η Μαντόνα φυσικά χρησιμοποιεί πληθυντικό αριθμό, αν και σ' ένα βίντεο που πόσταρε μαζί με την σεναριογράφο, ακούγεται η Κόντι να της απαντά: «Αν πιστεύεις ότι γράφεις καλά, γράψε ένα σενάριο μόνη σου κι ασε εμένα να γράψω το σενάριο για τη ζωή σου!». Τouche!

Στο βίντεο που πόσταρε η Μαντόνα, η Κόντι πληκτρολογεί σε ένα λάπτοπ, ενώ μπροστά τους είναι ανοιχτά κάποια σημειωματάρια και η Μαντόνα της διηγείται πως ο Ζαν Πολ Γκοτιέ εμπνεύστηκε τον εμβληματικό κωνικό στηθόδεσμο για την “Blonde Ambition” περιοδεία της το 1990, ενώ, μέσα από τα όσα λέει στη συνέχεια, αποκαλύπτεται ότι η ταινία θα είναι Biopic και θα αφορά, όπως λέει, «στον αγώνα μου να επιβιώσω ως καλλιτέχνιδα σ' έναν κόσμο φτιαγμένο για άντρες, θα δείχνει την πορεία μου, θα είναι οι χαρές, οι λύπες, η τρέλα, η παράνοια, τα καλά, τα κακά και τα άσχημα -το making of μιας superstar. Μιλάμε για τον Άντι Γουόρχολ, τον Κιθ Χέρινγκ, τον Ζαν Μισέλ Μπασκιά, για το νεοϋορκέζικο περιβάλλον στο Lower East Side της δεκαετίας του '80 που ανέθρεψε καλλιτέχνες. Εκεί μεγάλωσα κι ήταν οι πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου και οι χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Ελπίζω να καταφέρω να εκφράσω σωστά πόσο αξέχαστη περίοδος ήταν εκείνη για την τέχνη στην Νέα Υόρκη».

madonna2
Κλείσιμο


Πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι να κρατήσουν τη διάρκεια της ταινίας λιγότερο από 120 λεπτά, όπως τους συνέστησε η παραγωγός τους, Ειμι Πασκάλ, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει σχεδόν απίθανο, αν αναλογιστεί κανείς την απίστευτη ζωή που έζησε η Μαντόνα Λουίζ Βερόνικα Τσικόνε, μια από τις πιο επιδραστικές γυναίκες στον κόσμο, που από το 2012 κατέχει πάνω από 20 ρεκόρ στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, είναι η καλλιτέχνης με τις περισσότερες Νο1 επιτυχίες στα διεθνή τσαρτ και η πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το Billboard, μάλιστα, βρίσκεται στην δεύτερη θέση με τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές στην ιστορία των αμερικανικών charts, με τους Beatles να βρίσκονται στην 1η θέση.

Αναφερόμενη στην ταινία της, η Μαντόνα τόνισε ότι σ' αυτήν θα υπάρχουν αναφορές και στη σχέση με την οικογένειά της και ειδικά την αδερφή της, στη θύελλα που προκάλεσε στη ζωή της η τεράστια επιτυχία της «Like a Prayer», που ξεσήκωσε τους θρησκόληπτους της εποχής και έκανε την Pepsi να «σπάσει» το συμβόλαιο που είχε μαζί της, αλλά και στα δύσκολα γυρίσματα της ταινίας «Εβίτα», εξαιτίας της αντιπάθειας που έτρεφε γι' αυτήν ο Αντριου Λόιντ Βέμπερ. Εγινε μάλιστα και πιο συγκεκριμένη, λέγοντας: «Ο Άντριου δεν ήταν καλός μαζί μου. Δεν νομίζω ότι με ήθελε στην ταινία. Κάθε μέρα πάθαινα κρίσεις πανικού και πήγαινα στη δουλειά, πιστεύοντας ότι είναι η τελευταία ημέρα που δουλεύω και ότι θα απολυθώ. Ευτυχώς με ήθελε ο σκηνοθέτης, ο Αλαν Πάρκερ».

Λίγες μέρες μετά την δήλωσή της αυτή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αντριου Λόιντ Βέμπερ δήλωσε στο EW: «Προφανώς θα μπέρδεψε τον Αντριου με κάποιον άλλον, καθώς με τον κ. Βέμπερ είχαν κατά τη διάρκεια της ταινίας μια εξαιρετικά δημιουργική συνεργασία». Με λίγα λόγια, αν πριν ακόμη ξεκινήσουν τα γυρίσματα, η Μαντόνα προκαλεί αντιδράσεις, φανταστείτε τι έχει να γίνει μόλις η ταινία βγει στις αίθουσες. Αλλωστε στην τέχνη της πρόκλησης η βασίλισσα της ποπ παραμένει αξεπέραστη και αυτό της το αναγνωρίζουν ακόμη και οι εχθροί της. Ειδικά αυτοί.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην ηθοποιό που θα την υποδυθεί, η Μαντόνα κρατά σιγή ιχθύος και το μόνο που τονίζει είναι: «Η ταινία δεν θα είναι μιούζικαλ, όμως η ηθοποιός που θα με ερμηνεύσει θα τραγουδήσει πολλά από τα τραγούδια μου». Το μόνο όνομα που έχει ακουστεί μέχρι στιγμής πάντως είναι αυτό της πρωταγωνίστριας της σειράς Ozark του Netflix, της Τζούλιας Γκάρνερ, την οποία προσφάτως τόσο η Μαντόνα όσο και ο μάνατζέρ της ακολούθησαν στο instagram. Eξάλλου, μοιάζει πολύ φυσιογνωμικά με την σταρ στο ξεκίνημά της.

madonna3


Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι στο παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία του να γυρίσει ταινία για τη ζωή της Μαντόνα ο σκηνοθέτης του «Βοhemian Rhapsody» και του «Rocketman» Nτέξτερ Φλέτσερ, δηλώνοντας: «Θα ήταν σαν μια πραγματική βόλτα με το τρενάκι του τρόμου. Θα ήταν εξαιρετικό».

Και πιο παλιά όμως, κάπου γύρω στο 2016, είχε γραφτεί από την Ελίζ Χολάντερ ένα σενάριο για τη ζωή της Μαντόνα, κάνοντας όμως τότε έξαλλη στην σταρ η οποία σε ανάρτησή της στο Instagram είχε γράψει: «Κανείς δεν ξέρει τι γνωρίζω και τι έχω δει. Μόνο εγώ μπορώ να πω την ιστορία μου. Οποιος άλλος προσπαθήσει είναι τσαρλατάνος και ανόητος» και φυσικά μπλόκαρε κάθε κίνηση για να γυριστεί η ταινία.

Ισως από τότε είχε στο μυαλό της ότι ο μόνος άνθρωπος που δικαιούται να μιλήσει γι' αυτήν… είναι η ίδια!

madonna4




Ειδήσεις σήμερα

Κυβέρνηση σε μετανάστες στον Καρά Τεπέ: «Ελάτε στη δομή αν θέλετε να φύγετε από τη Λέσβο»

Μεγάλη φωτιά στον Κουταλά Κορινθίας - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ιπποκράτειο: Ασθενής με βαριά συμπτώματα κορωνοϊού... το έσκασε από το παράθυρο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης