Όταν ο Κωστής Μαραβέγιας είχε καθηγητή τον Ένιο Μορικόνε

Όταν ο Κωστής Μαραβέγιας είχε καθηγητή τον Ένιο Μορικόνε

Η ανάρτηση του τραγουδιστή στο Instagram και τα λόγια του για τον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη

Kωστής Μαραβέγιας: Είμαι γεννημένος παραμυθάς
Ο Ένιο Μορικόνε, ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης έφυγε χθες από τη ζωή. Ένας που είχε την τύχη να τον γνωρίσει και να διδαχθεί από εκείνον ήταν ο Κωστής Μαραβέγιας. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε μέσα από τα social media το 1995 είχε την τύχη να τον έχει καθηγητή σε ένα καλοκαιρινό τμήμα στην Accademia Musicale Chigiana di Siena με θέμα «μουσική για κινηματογράφο».

«Σπουδαστής στο ωδείο Nino Rota Conservatorio di Bari, βλέπω στον πίνακα ανακοινώσεων έναν διαγωνισμό για νέους συνθέτες για ένα καλοκαιρινό τμήμα στην Accademia Musicale Chigiana di Siena με θέμα «μουσική για κινηματογράφο». Μαέστρος και καθηγητής του τμήματος, ο Ennio Morricone. Έκανα την αίτηση, έστειλα ένα έργο 32 μέτρων και έγινα δεκτός. Από τα φοιτητικά μου χρόνια και όλα τα χρόνια που έχω περάσει στα Ωδεία, αυτή είναι η στιγμή που ξεχωρίζω, αυτή που μου έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Ένας χείμαρρος δημιουργικός, ένας άνθρωπος με καλοσύνη και ευγένεια, ένας σύγχρονος κλασικός, συνεχιστής της μεγάλης σχολής του Mahler, του Puccini και άλλων. Οπαδός της μελωδίας και αξεπέραστος στο είδος του. Πλήρης ημερών, πλήρης μουσικών έργων και εμείς πλήρεις από την κληρονομιά που μας αφήνει. Addio caro maestro».

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε όταν ήταν 21 ετών...

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Siena 1995. Σπουδαστής στο ωδείο Nino Rota Conservatorio di Bari, βλέπω στον πίνακα ανακοινώσεων έναν διαγωνισμό για νέους συνθέτες για ένα καλοκαιρινό τμήμα στην Accademia Musicale Chigiana di Siena με θέμα «μουσική για κινηματογράφο». Μαέστρος και καθηγητής του τμήματος, ο Ennio Morricone. Έκανα την αίτηση, έστειλα ένα έργο 32 μέτρων και έγινα δεκτός. Από τα φοιτητικά μου χρόνια και όλα τα χρόνια που έχω περάσει στα Ωδεία, αυτή είναι η στιγμή που ξεχωρίζω, αυτή που μου έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Ένας χείμαρρος δημιουργικός, ένας άνθρωπος με καλοσύνη και ευγένεια, ένας σύγχρονος κλασικός, συνεχιστής της μεγάλης σχολής του Mahler, του Puccini και άλλων. Οπαδός της μελωδίας και αξεπέραστος στο είδος του. Πλήρης ημερών, πλήρης μουσικών έργων και εμείς πλήρεις από την κληρονομιά που μας αφήνει. Addio caro maestro. #enniomorricone #addiomaestro

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maraveyas (@maraveyas) στις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης