Άρτα: Έκλεψε μισό τόνο τσιπούρες και ένα τόνο χέλια!
Τα έκλεβε από ιχθυοτροφεία και αλιευτικούς συνεταιρισμούς και τα πουλούσε
Μάνος Τσαγκαράκης
Έβγαζε μεροκάματο πουλώντας τις μεγάλες ποσότητες από ψάρια και θαλασσινά τα οποία έκλεβε από ιχθυοτροφεία και αλιευτικούς συνεταιρισμούς της Άρτας, ένας επιτήδειος ο οποίος συνελήφθη με επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη λίγες ώρες αφ' ότου είχε «σηκώσει» 600 κιλά τσιπούρες ιδιοκτησίας ενός αλιευτικού συνεταιρισμού στην περιοχή Κορωνησία της Άρτας. Τα κλεμμένα ψάρια κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι στις 14 Ιουλίου ο δράστης είχε αρπάξει και έναν τόνο χέλια από μια ιχθυοτροφική μονάδα στην περιοχή Κολομόδια!
Στην κατοχή του λαθραλιέα κατασχέθηκαν ακόμη η βάρκα με την οποία έφτανε στους στόχους του, μια εξωλέμβια μηχανή η προέλευση της οποίας ερευνάται, το κλειστό I.Χ. φορτηγό με το οποίο μετέφερε τα κλεμμένα αλιεύματα και δίχτυα ψαρέματος. Στη συνέχεια, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας που του άσκησε δίωξη για παράνομη αλιεία και ιχθυοκλοπή.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη