Καταγγελία σοκ για τις Πανελλαδικές: Εργοδότες δεν έδωσαν άδεια σε μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων για να γράψουν!

panelladikies-esperino

Δεν τους επέτρεψαν ούτε καν να αλλάξουν βάρδια - Ανάλογη αναισθησία επέδειξαν και συνάδελφοί τους, σύμφωνα με την καταγγελία της Λυκειάρχου

Μια καταγγελία σοκ από την Κρήτη κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου, και αφορά την απίστευτη αναισθησία που επέδειξαν εργοδότες στα Χανιά, οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν άδεια σε μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ για να δώσουν Πανελλαδικές

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, μέσα σε μία ημέρα 4 μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, είδαν να γκρεμίζονται οι κόποι μια ολόκληρης χρονιάς και να «σβήνουν» τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο. Την Παρασκευή, στην αφετηρία της κούρσας των 104.040 υποψήφιων για μία από τις 74.692 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας, μόλις 2 από τους μαθητές της Λυκειάρχου Ευαγγελίας Σαρρή, κατάφεραν να βρεθούν στην εκκίνηση, αφού για 4 συμμαθητές τους, εργοδότες και «συνάδελφοι» τους προέβαλαν ανυπέρβλητα εμπόδια, στερώντας τους την ευκαιρία της συμμετοχής.

«Θα μπορούσαν να αλλάξουν βάρδια, για να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω δε, ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους» ήταν το αρχικό σχόλιο της κας Σαρρή που με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε το γεγονός, ως εξής: «Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές. Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις. Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους. Μόνο ντροπή και οργή γι αυτή την κατάσταση. Ούτε να σχολιάσω δεν μπορώ… Ντροπή!».

Μιλώντας στο zarpanews.gr η Λυκειάρχης του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων εξέφρασε την θλίψη της, μόλις ενημερώθηκε ότι δεν παρουσιάστηκαν οι μαθητές στην πρεμιέρα των εξετάσεων. «Μόνο ντροπή και οργή αισθάνομαι γι αυτή την κατάσταση. Τους είχαμε ενημερώσει μήπως θα μπορούσαμε εμείς να επικοινωνήσουμε με τους εργοδότες τους, αλλά αρνήθηκαν φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους ή τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους τους. Περίμενα πως σήμερα θα τα καταφέρναν… Όπως και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, που έδωσαν με τη συναίνεση των εργοδοτών τους. Μιλάμε για 4 μέρες, που διαρκούν οι εξετάσεις, για λίγες ώρες που θα ήταν στο εξεταστικό και αμέσως θα επέστρεφαν στη δουλειά τους» τόνισε απογοητευμένη η κα Σαρρή στο zarpanews.gr.

Πολύ δύσκολο να συμμετάσχουν στις Επαναληπτικές

Μαθητές, περίπου σαράντα χρονών, οικογενειάρχες, χωρίς μεγάλη οικονομική άνεση, κάποιοι εκ των οποίων ερχόντουσαν εκτός Χανίων για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Κάποιοι που φοίτησαν τέσσερα χρόνια και κάποιοι που πήγαν στο σχολείο φέτος, χωρίς καμία απουσία. Που είχαν πρωταρχικό στόχο το απολυτήριο και τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες, κάτι που έβλεπαν ως μία δεύτερη ευκαιρία ζωής. Αποφασισμένοι να συναγωνιστούν τους χιλιάδες συνυποψήφιούς τους, χωρίς φροντιστήρια και με μόνο εφόδιο, μερικές ώρες μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας.

«Πλέον το να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές που γίνονται μόνο το Σεπτέμβριο στην Αθήνα, είναι πολύ δύσκολο για αυτούς… Χρειάζεται να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση, που να αποδεικνύει ότι είχαν πρόβλημα υγείας και να πάνε να δώσουν στην Αθήνα…» επισημαίνει η κα Σαρρή προσθέτοντας με πικρία «εδώ δεν μπόρεσαν να πάνε στα Χανιά…»

Το λυπηρό πάντως σε αυτό το θέμα, θα λεγε κανείς πως δεν είναι τόσο η χαμένη χρονιά των μαθητών. Υγεία και δίψα για μάθηση να έχουν και μπορούν να δώσουν του χρόνου ξανά για να «περάσουν». Αυτοί όμως που σίγουρα «κόπηκαν» από τις «εξετάσεις» της ζωής, είναι οι εργοδότες και οι συνάδελφοί τους, που τους στέρησαν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Κάτι που δυστυχώς φανερώνει σε όλο της το μεγαλείο την ένδεια που βιώνουν οι εργασιακές σχέσεις εν έτει 2019 και την έλλειψη συναδελφικότητας.

Πηγή: zarpanews.gr

ΣΧΟΛΙΑ (37)

Άρης

Δεν ξέρω γιατί αυτή η είδηση δεν μου "κολλάει" εμένα ως διευθυντή εσπερινού ΓΕΛ. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά, έχοντας πλούσια πείρα γύρω από το θέμα, νομίζω ότι δεν έχουμε την πλήρη εικόνα του περιστατικού. Κάτι λείπει απ΄ αυτή την είδηση που το υποψιάζομαι, αλλά δε μπορώ να πω περισσότερα χωρίς στοιχεία.

tipotas

ήταν απο τον νόμο υποχρεωμένοι να δώσουν άδεια;

Κρίμα!

Κρίμα για την ατυχία τους! Αλλά από ότι κατάλαβα το γνωρίζανε εξ αρχής ότι δεν θα τους δοθεί άδεια. Έπρεπε να είχαν κανονίσει προ καιρού τις νόμιμες άδειες τους ή τα ρεπό τους για να είναι σίγουροι ότι θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις. Και πάλι κρίμα που σε μια προσπάθεια κάποιου για ένα καλύτερο μέλλον δεν βρίσκονται εύκολα βοηθοί.

Πασοκογενα χωματερη

Απίστευτο ρε παιδιά...συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Πασοκογενε Κρητη???την Κοιτίδα του Παπανδρεϊσμού, του Πολακη και του νενεκου? Απαπα, χάθηκαν όλα πια

Ντροπή τους!

Θα έπρεπε να δημοσιευτούν και τα ονόματα τους.

Parathinalos

Δεν χρειάζονται ονόματα, στέλνεις το ΣΔΟΕ και το ΙΚΑ για να κάνεις τους απαραίτητους ελέγχους και όταν θα βρουν κάτι, τους ταράζεις στα πρόστιμα και άμα θέλουν ας το ξανά κάνουν, κατά τον Σεπτέμβρη. Απλά πράγματα.

Κλπ

Πείτε ρε λεβέντες το όνομα της επιχείρησης.... Τους αξίζει το απόλυτο μαύρο! Και εσείς παλικάρια... ψηλά το κεφάλι! Του χρόνου πάλι!!!! Δεν γονατίζουμε ποτέ αδέλφια...

Τι

Νομίζετε πως είναι ο ιδιωτικός τομέας δημόσιο να δίνει άδειες μητρότητας εορταστικές αναρωτικες αργίες κτλ. 7 μέρες την εβδομάδα η 5 από 10 ώρες την ημέρα και αν πεις κουβέντα η απάντηση που περνεις είναι... Ξέρεις πόσοι παρακαλάνε???

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ

Αν δεν το ξέρει ο νόμος είναι ξεκάθαρος!!! Προβλέπει μια μέρα άδεια για κάθε μέρα εξετάσεων!!! Πάντως με τέτοια μυαλά που κουβαλάει ο ανα την Ελλάδα ΙΤ δεν είναι να απορεί κανείς που στόχος πολλών είναι το Δημόσιο!!!

Κρητικος

Στην Κρήτη δεν ενδιαφέρονται για μόρφωση. Πολλοί λίγοι που πρέπει να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ενάντια στο κατεστημένο και στην παράδοση. Εκεί θέλουν να είσαι αγρότης η εστιάτορας αν είναι παραθαλάσσιο το μέρος, και να παντρεύεσαι από τα 18 Max.

#

Πολύ δυσάρεστη είδηση. Εύχομαι οι υποψήφιοι να μην απογοητευτούν και να ξαναπροσπαθήσουν. Άλλωστε αυτοί ξέρουν καλά από αγώνες.

Ρωμιός

Όταν πρωτοέφυγα μετανάστης στην Αυστραλία πριν 7 χρόνια, λόγω του ότι δεν μιλούσα τη γλώσσα καλά, αναγκάστηκα να δουλέψω σε Greek restaurants. Όλοι οι εργοδότες που είχα μύρισαν φρέσκο αίμα και με φλόμωσαν στο ψέμμα και στις βρισιές. Όταν επιτέλους απέκτησα ευχαίρεια στην Αγγλική, ορκίστηκα ότι δεν θα ξαναδουλέψω ποτέ για Έλληνα στη ζωή μου. Τώρα έτυχε ο εργοδότης μου να είναι Τούρκος και μου έχει φερθεί σαν να είμαι παιδί του (και ας του λέω ότι η Πόλη θα ξαναγίνει Ελληνική). Ηθικό συμπέρασμα: Never trust a Greek.

@

Ο δράκος πού είναι;

Vagos

Για να σε λέει παιδί του κάτι θα ξέρει ο τούρκος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης