Φοιτητικές εκλογές: Η ΔΑΠ κέρδισε και το στοίχημα της αυξημένης συμμετοχής

Φοιτητικές εκλογές: Η ΔΑΠ κέρδισε και το στοίχημα της αυξημένης συμμετοχής

Πρωτιά και στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενώ η συμμετοχή ήταν αυξημένη κατά 30%  - Έπαινος Μητσοτάκη στους «γαλάζιους» νεολαίους

foit-dap
Με αυτοδυναμία στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ κέρδισε η ΔΑΠ-ΔΦΚ τις φετινές φοιτητικές εκλογές για 33η φορά σε μια διαδικασία στην οποία υπήρξε αυξημένη συμμετοχή σε σχέση με το 2018. Την ίδια ώρα για άλλη μια χρονιά, το Μπλόκο, η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταποντίζεται, με ποσοστά οριακά πάνω από το 1% τόσο σε Πανεπιστήμια, όσο και σε ΤΕΙ.

Στα Πανεπιστήμια η ΔΑΠ επικράτησε για 33η χρονιά με 50,04% ,δεύτερη ήρθε η ΠΚΣ (ΚΚΕ) με 20,34%, και τρίτη η ΠΑΣΠ με 10,94%. Στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ συγκέντρωσε ποσοστό 62,58%,η ΠΑΣΠ 15,43% και η ΠΚΣ 12,64%.Το Μπλόκο, μόλις ξεπέρασε 1,09% στα Πανεπιστήμια και 0,35% στα ΤΕΙ.

Την Πέμπτη μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολόγησε θετικά όσα του είπαν οι νεολαίοι και συμφώνησαν ότι η αύξηση της συμμετοχής κατά 30% περίπου είναι ένα καλό πρώτο βήμα και έβαλαν ως στόχο να γίνει ακόμα πιο έντονη και πιο μεθοδική δουλειά, ώστε η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους νέους. «Από χθες οι φοιτητές μίλησαν και έδειξαν με την ψήφο τους ότι θέλουν ανοιχτά, ασφαλή, εξωστρεφή και αποδοτικά πανεπιστήμια, όπως τα έχουν περιγράψει στις θέσεις τους η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έδειξαν επίσης ότι η κυβερνητική πολιτική δεν εκφράζει παρά μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η ΔΑΠ στην ανακοίνωσή της.

O κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Συνάντησα σήμερα τους εκπροσώπους της ΔΑΠ των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και τους έδωσα συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη τους στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές. Ήταν μία ακόμα απόδειξη ότι σε όλους τους κοινωνικούς χώρους οι φιλελεύθερες δυνάμεις ενισχύονται, την ίδια ώρα που οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζονται. Συζητήσαμε για όσα πρέπει να αλλάξουν όχι μόνο στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, αλλά και στο ίδιο το φοιτητικό κίνημα. Την ποιότητα των σπουδών, τη σύνδεση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με την αγορά εργασίας, τη βία και την ανομία που πρέπει να εκλείψουν από τους πανεπιστημιακούς χώρους, τη φοιτητική εκπροσώπηση».

«Η θέση μας για πλήρη αποκομματικοποίηση του πανεπιστημίου και εκλογή των εκπροσώπων των φοιτητών από ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι αδιαπραγμάτευτη και θεωρώ πολύ θετικό ότι σε αυτό συμφωνεί και η ΔΑΠ. Μιλήσαμε τέλος για τη χαμηλή συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές. Γιατί εκτός από το μήνυμα που έστειλαν όσοι πήγαν να ψηφίσουν, υπάρχει και το μήνυμα που έστειλαν όσοι δεν πήγαν. Γνωρίζω καλά ότι είναι πολλά όσα απογοητεύουν τους σημερινούς φοιτητές και είμαστε αποφασισμένοι να τα αλλάξουμε. Θα είναι πιο εύκολο αν έχουμε και τη δική τους στήριξη και συμμετοχή. Είναι προϋπόθεση να αλλάξουμε τη χώρα και την πολιτική. Και δική μου φιλοδοξία είναι να δυναμώσω ξανά την πίστη των νέων σε αυτήν» πρόσθεσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Παρών στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο οποίος είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης