LIVE

Κορωνοϊός

Από YouTube και Facebook «κατασκεύασαν» ενόχους για τις διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
lafazanis_mesa

Πολίτες που πήραν μέρος σε διαμαρτυρίες για τους πλειστηριασμούς καλούνται προς απολογία στη ΓΑΔΑ μετά από ταυτοποίηση στα social media - Το ομολόγησε η Γεροβασίλη - Ιδρύουν και διαδικτυακή «πολιτοφυλακή»

Ασφαλίτες, αφού σάρωσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη συνέχεια άνοιξαν ακόμη και τον φάκελο με τους εγκληματίες ώστε να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς. 

Με τακτικές που δείχνουν να ποινικοποιείται ακόμη και η συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις, καλούνται ο ένας μετά τον άλλο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) να απολογηθούν για πράξεις που τους καταλογίζει η Κρατική Ασφάλεια. Ακόμη και άτομα που φέρονται να μην είχαν συγκεκριμένη δράση, αλλά απλώς να ανάρτησαν στο Διαδίκτυο υλικό από τα επεισόδια, εμφανίζονται στην πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης από την ΕΛ.ΑΣ. Για το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή η δικογραφία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Εισαγγελία προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση, κύκλοι της ΛΑΕ καταγγέλλουν ότι τους «θέλουν σε καθεστώς ομηρίας μέχρι τις εκλογές», κάνοντας λόγο για πογκρόμ διώξεων κατά πρώην συντρόφων. 

Με το αιτιολογικό ότι έσπρωχναν τις ασπίδες και ότι αγριοκοίταζαν αστυνομικούς, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ταυτοποίησε 14 μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών που συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 29 Νοεμβρίου 2017.

Μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο η Κρατική Ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψη της και καταθέσεις αστυνομικών που βρίσκονταν τότε σε διατεταγμένη υπηρεσία, διαπίστωσε ότι μέλη της Λαϊκής Ενότητας αλλά και του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» προέβησαν σε πράξεις για τις οποίες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στη ΓΑΔΑ και οι οποίες φέρονται να συνδέονται με τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, ολοκληρωμένης και απόπειρας από κοινού και διατάραξης κοινής ειρήνης, με τον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη να χαρακτηρίζεται υποκινητής.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν φύλλο και φτερό YouTube και Facebook προτού αποστείλουν στα πρόσωπα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση κλήσεις για παροχή εξηγήσεων. Από το οπτικοακουστικό υλικό συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 10 λεπτών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 14 διαδηλωτές που «προσπαθούσαν, ασκώντας βία να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών προκειμένου να εισέλθουν εντός της αίθουσας με αριθμό 7 όπου επρόκειτο να διενεργηθεί η διαδικασία των πλειστηριασμών». 

egrafo11Στη δικογραφία των 347 σελίδων που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται ακόμη και αναρτήσεις που έχουν γίνει σε προσωπικούς λογαριασμούς διαδηλωτών. Την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε στη ΓΑΔΑ στέλεχος της ΛΑΕ επειδή δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook υλικό από την επίμαχη ημέρα. Τέσσερις φωτογραφίες, τέσσερα βίντεο, αλλά και κείμενο που αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έμεινε τίποτα όρθιο που να μην εκσφενδονιστεί στα ΜΑΤ», βρίσκεται αποθηκευμένο σε ψηφιακό δίσκο και είναι στη διάθεση της Κρατικής Ασφάλειας. 

Ενα πρόσωπο ακόμη, αγνώστου ταυτότητας, φέρεται, κατά τους αστυνομικούς που διενεργούν την προανάκριση, να έχει δράσει και επιχειρήθηκε να ταυτοποιηθεί μέσω φωτογραφικού υλικού.

Για να καταφέρουν μάλιστα να εντοπίσουν τα στοιχεία του «άγνωστου δράστη» επιδείχθηκαν σε αξιωματικό που σήμερα έχει αποστρατευτεί «φωτογραφίες καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα εγκληματιών προς αναγνώριση της ταυτότητας αγνώστων ατόμων, εμπλεκομένων στην υπό διερεύνηση υπόθεση», προδίδοντας την άποψη που έχει η Ελληνική Αστυνομία για τους διαδηλωτές που επιχείρησαν με την παρουσία τους να ματαιώσουν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς της 27ης Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε όσους πήραν μέρος στη διαμαρτυρία βρίσκονταν και πολιτικά πρόσωπα (Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Στάθης Λεουτσάκος, Ζωή Κωνσταντοπούλου), πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα, που μέχρι και το 2015 ήταν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνεται είναι το γεγονός ότι ανέλαβε την υπόθεση το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος λες και οι διαμαρτυρόμενοι επιδίωξαν την κατάλυση του πολιτεύματος.

Παραδέχονται χρήση χημικών σε κλειστό χώρο

Στην παραδοχή ότι η ΕΛ.ΑΣ. έκανε χρήση χημικών σε κλειστό χώρο προβαίνουν οι αστυνομικοί μέσα από τις καταθέσεις τους. Οπως προκύπτει από την ένορκη εξέταση μάρτυρα, «έγινε περιορισμένη χρήση τουλάχιστον πέντε δακρυγόνων χειροβομβίδων», καθώς, όπως υποστήριξε, «ήταν θέμα χρόνου να μας υπερφαλαγγίσουν, γεγονός που θα σήμαινε κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των ατόμων που βρίσκονταν στον χώρο του Ειρηνοδικείου». Δικαιολόγησε το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία έπνιξε στα χημικά, και μάλιστα σε κλειστό χώρο, πάνω από 100 άτομα λέγοντας ότι «η εν λόγω επιχειρησιακή ενέργεια βρισκόταν σε απόλυτη αντιστοιχία με την αρχή της αναλογικότητας».

Η ομολογία Γεροβασίλη

Την πρακτική αυτή είχε ομολογήσει δημοσίως πριν από μερικά 24ωρα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Με αφορμή τις προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά πριν από εκδήλωση με ομιλητή τον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, η κυρία Γεροβασίλη είχε πει στην ΕΡΤ ότι «δεν μιλάω για τους συγκεκριμένους ανθρώπους κατ' ανάγκην διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας,έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, είναι πράξη βίας» για να συνεχίσει: «έχουν γίνει πάρα πολλές δικογραφίες τους τελευταίους μήνες, οι οποίες είναι σε εξέλιξη, και συνεχίζονται και σήμερα και είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι πράξεις βίας από τη δημοκρατία».

Δείτε την απάντηση της κυρίας Γεροβασίλη στο 5ο λεπτό του βίντεο που ακολουθεί:

Γεροβασίλη για προληπτικές προσαγωγές Είχαν βγει στο διαδίκτυο υποκινώντας πράξεις βίας


Ετοιμάζουν διαδικτυακή πολιτοφυλακή

Στο ίδιο πνεύμα το υπουργείο Εσωτερικών με νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη εισάγει διάταξη για την δημιουργία προεκλογικού «παρατηρητηρίου» προκειμένου να ελέγχει την διακίνηση fake news.

Η στελέχωση του «μεγάλου Αδελφού» που επισήμως φέρει τον τίτλο «Επιτροπή για την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου στις Εκλογικές Διαδικασίες» θα γίνει από την κυβέρνηση μετά από κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής και Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, με το αρ 105 συνίσταται στο Υπουργείο Εσωτερικών, Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο ως ενιαίο κέντρο συντονισμού για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου και των λοιπόν ΤΠΕ στις εθνικής εμβέλειας εκλογικές διαδικασίες και τις υποδομές και πληροφοριακά συστήματα των φορέων που είναι αρμόδιοι για την διεξαγωγή τους.

Μεταξύ άλλων το Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο αποτελείται και από την «Επιτροπή για την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου στις Εκλογικές Διαδικασίες» η οποία παρακολουθεί τη χρήση του διαδικτύου στις εκλογικές διαδικασίες εθνικής εμβέλειας και «εισηγείται προς τους συναρμόδιους Υπουργούς την υιοθέτηση κανονιστικών ρυθμίσεων προς την κατεύθυνση της πρόληψης ψευδών ειδήσεων του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και ης διαφάνειας στη χρήση του διαδικτύου για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων. Η Επιτροπή συγκροτείται εντός 1 μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής, Δικαιοσύνης και αποτελείται από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών, ως πρόεδρο, υπαλλήλους των αρμόδιων οργανικών μονάδων των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, εκπροσώπους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, της ανεξάρτητης αρχής για την προστασία προσωπικών δεδομένων και ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (35)

ΣΥΡΙΖΑ θελατε,ΣΥΡΙΖΑ λαβατε

Παρακολουθηση σοσιαλ μιντια.....ΤΣΕΚ.Προληπτικες προσαγωγες...ΤΣΕΚ.Καθιερωση του Πολακιου τραμπουκισμου και των ασυστολων ψεματων ως πολιτικης....ΤΣΕΚ.Καπιταλ κοντρολ....ΤΣΕΚ.100 δις ζημια σε ενα 6μηνο....ΤΣΕΚ.Ξεπουλημα (των κρατικων θυμιζω)τραπεζων....ΤΣΕΚ.Ξεπουλημα Μακεδονιας....ΤΣΕΚ.Πλειστηριασμοι κατοικιων....ΤΣΕΚ.Μειωση αφορολογητου κ αυξηση φορων...ΤΣΕΚ.Αντικατασταση του ντοπιου πληθυσμου με ισλαμοτζιχαντιστες.....ΤΣΕΚ.Βιασμος της κοινης λογικης με επιχειρηματα του στυλ "αν βγαλουμε τους παπαδες απ το δημοσιο συνεχιζοντας ομως να τους πληρωνουμε θα εχουμε χωρο για νεες προσληψεις"...ΤΣΕΚ.Καθημερινο σουλατσαρισμα ομαδων μπαχαλακηδων με την ανοχη(αν οχι κ καλυψη του Κρατους)...ΤΣΕΚ...............Οτι μα οτι χαζη,ηλιθια,παραλογη,προδοτικη,ανευθυνη,ανθελληνικη κλπ αρλουμπα ηταν δυνατον να κανουν την εχουν κανει.Τουλαχιστον σκισαμε το μνημονιο κ καταργηθηκε ο ΕΝΦΙΑ.....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ

Μπαμπης

Τα κόμματα δημοκρατικού τόξου είναι εγγύηση .Η Χρυσή Αυγή φασιστική.Τα δέντρα καφέ και ο ήλιος κίτρινος.

αντι-κομματοσκυλό

Σοβιετικό καθεστώς κατά Στάλιν Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι δωσίλογοι κατά την κατοχή ήταν κομουνιστές και έπειτα ακολούθησαν και οι εγχώριοι φασίστες... Όλα τα κομουνιστικά καθεστώτα μέχρι σήμερα και μηδενός εξαιρουμένου ήταν εντελώς απολυταρχικά, με στέρηση ελευθεριών προς τους πολίτες καθώς και με πλήρη εξαθλίωση τους....

Ελληνας

Ακομα εχετε αμφιβολιες για το τι εστι συριζα ; το ρουφιανιλικι το εχουν στο DNA τους απο ανεκαθεν , ετσι αλλωστε φυτοζωουσαν τοσα χρονια , κανοντας τους ρουφιανους στους αστυνομικους , ξεχασατε το γραμματεα του ΚΚΕ εσωτ. στο Πειραια που εδινε ολοκληρες λιστες με ονοματα στην αστυνομια ; δηλωμενος χαφιες της ΚΥΠ ηταν , που νομιζετε οτι πηγαινουν τα χιλιαρικα καθε μηνα απο την φορολοταρια ;

Σύριζας

Τα χαζοκομμούνια εκτός από τραμπούκοι είναι και ηλίθιοι...

Θάνος

Είναι η αριστερά ΗΛΙΘΙΕ

Πετρογιάννης

Δηλαδή σε λίγο θα δούμε τους διάφορους "στριγκακιαδες" της ρουβικωνικής παρέας σε κάποιο δωμάτιο τύπου "Αλκατραζ";;; Ρωτάμε!

Μετανάστης Στην Γερμανία

1) Αυτά σε σοβαρές Χώρες γίνονται καμιά δεκαριά χρόνια τώρα 2) Δεν υπάρχει παρακολούθηση αν είσαι σε δημόσιο χώρο 3) Τις περισσότερες φορές τα βίντεο τα ανέβαζαν οι ίδιοι οι πολιτικοί για να θριαμβολογήσουν 4) Επιτέλους εφαρμόζεται ο ΠΡΟΦΑΝΗΣ νόμος 5) Μην μασήσει η επόμενη κυβέρνηση και υποσχεθεί αλλαγή του νόμου

@

Το θέμα είναι ότι όταν ο νόμος λειτουργεί κατά το δοκούν, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας. Καλύτερα να μην λειτουργεί καθόλου ο νόμος, παρά να στοχοποιούνται συγκεκριμένοι πολίτες για πολιτικούς λόγους και άλλοι να κάνουν ό,τι τους καπνίσει (αναρχοάπλυτοι, Ρουβίκωνες κλπ) χωρίς να κινδυνεύουν νομικά. Κάνω λάθος;

α καλα

πάλι εδώ να γράφεις τις βλακείες σου? Στην προκειμένη μιλάμε για λογοκρισία και τακτικές δικτατορίας άσε τις αερολογίες

Αίσχος Φασίστες

Και αλωνίζουν στα social media οι σύντροφοι μπαχαλάκηδες παντού με φωτογραφίες να σπάνε να απειλούν να καίνε τα σύμβολα και την περιουσία του λαού και η κρατική ασφάλεια αγρόν αγοράζει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης