Ασφαλίτες «ντυμένοι» καμεραμάν παρακολουθούσαν τον Λαφαζάνη

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
lafazanis_arthro

Τον κατέγραφαν υποδυόμενοι μέλη τηλεοπτικών συνεργείων - Τους ακολουθούσαν στα τρόλεϊ και το μετρό - Ο σκοτεινός ρόλος της διαβόητης υπηρεσίας «Προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» στην παρακολούθηση πολιτικών στελεχών νόμιμων κομμάτων - Η υπηρεσία ιδρύθηκε επί Μεταξά και λειτουργεί τώρα με νόμο που τροποποιήθηκε το 2017

Καταγραφή και βιντεοσκόπηση πολιτών που ασκούσαν τα δικαιώματά τους διαμαρτυρόμενοι για τους πλειστηριασμούς από αστυνομικούς που εμφανίζονταν σαν εικονολήπτες, παρακολούθηση «υπόπτων» ακόμη και την ώρα που χρησιμοποιούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και «έλεγχος» της συμπεριφοράς και των αναρτήσεων που έκαναν ενοχλητικοί διαδηλωτές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν κάποιες από τις μεθόδους που χρησιμοποίησε η Ελληνική Αστυνομία για να στοιχειοθετήσει βαρύ κατηγορητήριο εναντίον των ακτιβιστών που διαφωνούν με την απαίτηση των δανειστών για εκπλειστηριασμό της περιουσίας όσων δεν μπορούν να πληρώσουν.


Με συστηματική δουλειά και τακτικές που παραπέμπουν σε ένα κράτος αστυνομοκρατούμενο, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ανέλαβε από τον Μάρτιο του 2018 να σταματήσει τις πολιτικές κινήσεις, τα κόμματα και τους μεμονωμένους πολίτες που αντιδρούσαν στους πλειστηριασμούς. Οπως αποκαλύπτεται από επίσημα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία με την οποία διώκονται ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και ακόμη τέσσερα πρόσωπα, η Ελληνική Αστυνομία είχε συγκροτήσει ειδικό συνεργείο από άντρες της Ασφάλειας που υποδύονταν τους εικονολήπτες βιντεοσκοπώντας τις συγκεντρώσεις της Λαϊκής Ενότητας έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία και κατέγραφαν έναν προς έναν τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς ακινήτων!

Μετά την κλήση του κ. Λαφαζάνη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών για εξηγήσεις, 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν, κάνοντας λόγο για επιλεκτική στοχοποίησή του, όμως η κυβέρνηση τους αγνόησε και επέλεξε την οδό της σιωπής. Ουδείς από το αρμόδιο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ή το Μέγαρο Μαξίμου μπήκε στον κόπο να απαντήσει γιατί ενέκριναν τις παρακολουθήσεις των πολιτικών τους αντιπάλων. Είναι δυνατόν ο χειρισμός μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης να έγινε από ένα τμήμα της Ασφάλειας χωρίς να το γνωρίζει ή να έχει δώσει έγκριση η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου; Πώς δικαιολογείται να διώκεται ο επικεφαλής ενός πολιτικού κόμματος, πρώην υπουργός και οι πάλαι ποτέ σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ να σφυρίζουν αδιάφορα; Πέραν της προφανούς προσπάθειας να καταπνιγεί το κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών μέσω της αστυνομικής επιχείρησης, μοιάζει να επιχειρείται η αποδόμηση και τελικά η εκθεμελίωση ενός πολιτικού σχηματισμού που ασκεί κριτική εξ αριστερών στην κυβερνητική παράταξη. Συμφωνούν ο κ. Αλέξης Τσίπρας και οι κορυφαίοι υπουργοί που το 2011 κατέθεταν μήνυση εναντίον της ηγεσίας των ΜΑΤ για καταστολή με τη σημερινή προσπάθεια φίμωσης της Λαϊκής Ενότητας μέσω της απόδοσης κατηγοριών για δήθεν απόπειρα κατάλυσης του κράτους; Πώς θα αντιδρούσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ το 2012, το 2013 ή το 2014 επιχειρούσαν να τους θέσουν εκτός νόμου απλώς και μόνο επειδή ασκούσαν το δικαίωμα της πολιτικής διαμαρτυρίας αντιδρώντας στην πολιτική των μνημονίων;egrafa1
Φακέλωμα και παρακολούθηση

Προσφεύγοντας στο φακέλωμα και την παρακολούθηση των διαδηλωτών που θέλουν να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας, η κυβέρνηση ανέθεσε στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους να ετοιμάσει μια βαριά δικογραφία εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων. Το τμήμα της Ασφάλειας που ανέλαβε τη διεκπεραίωση ζήτησε και έλαβε άδεια από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για χρήση συσκευών καταγραφής εικόνας και ήχου με το επιχείρημα ότι «έτσι επιτρέπεται ευχερέστερα και με ισχυρά δικονομικά εργαλεία η ταυτοποίηση των δραστών και ο βαθμός συμμετοχής τους στις άδικες πράξεις». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, πρόκειται για στελέχη και μέλη της Λαϊκής Ενότητας, ενός κόμματος που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών και όχι μιας… παρακρατικής ή εγκληματικής οργάνωσης. Και, κυρίως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι συμμετέχοντες στις συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία δεν γνώριζαν ότι οι κινήσεις τους βιντεοσκοπούνταν από αξιωματικούς της Ασφάλειας...

Για τουλάχιστον έναν από τους πέντε «υπόπτους» που μαζί με τον κ. Λαφαζάνη μπήκε στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ επειδή θεωρήθηκε από τους βασικούς υπευθύνους των επεισοδίων εκείνης της ημέρας, όταν χτύπησε δύο φορές με τη γροθιά του την ασπίδα αστυνομικού και εξύβρισε μέλη των ΜΑΤ αποκαλώντας τους «ηλίθιους», η παρακολούθηση πήγε σε άλλο επίπεδο. Επειτα από συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφείο επί της οδού Πανεπιστημίου 56, στις 28 Μαρτίου, αξιωματικός της Ασφάλειας ακολούθησε τον 27χρονο από την οδό Πανεπιστημίου, μπήκε μαζί του στον Ηλεκτρικό από την Ομόνοια, αποβιβάστηκε δίπλα του από τον συρμό στον σταθμό του Πειραιά και τον «συνόδευσε» πεζός σε όλη τη διαδρομή που ακολούθησε καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του.

Για την έρευνά τους οι αστυνομικοί «ξεψάχνισαν» ακόμη και τη σελίδα που διατηρεί στο Facebook ο συγκεκριμένος 27χρονος που συμμετείχε στη διαδήλωση της Λαϊκής Ενότητας για να διαπιστώσουν ότι, εκτός από την αντίθεσή του στους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας, είναι και οπαδός του Ολυμπιακού. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την παρακολούθηση πολιτών και μελών ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος προκύπτουν από τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος εναντίον του κ. Λαφαζάνη και ακόμη τεσσάρων διαδηλωτών στους οποίους αποδίδονται τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της διάπραξης σωματικής βλάβης και επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της φθοράς ξένης περιουσίας, της εξύβρισης και απειλής αλλά και της χρήσης όπλων, πυρομαχικών και... κροτίδων. Στα αδικήματα δεν έχει συμπεριληφθεί προς ώρας ο περίπατος κρατώντας... σκάλα, κάτι που είχε αποπειραθεί ο κ. Λαφαζάνης για να υπερπηδήσει λεωφορείο των ΜΑΤ, το οποίο είχε στηθεί σαν οδόφραγμα για να αποκλείσει την πρόσβαση διαδηλωτών προς το γραφείο συμβολαιογράφου όπου εκτελούνταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, που ανέλαβε την προκαταρκτική εξέταση για τις συγκεντρώσεις της Λαϊκής Ενότητας που είχαν σκοπό την ακύρωση των πλειστηριασμών α’ κατοικίας για χρέη στις τράπεζες, είχε αναθέσει σε ειδικό συνεργείο αστυνομικών της Ασφάλειας να καταγράφει τις διαδηλώσεις, κάτι που επισήμως συνέβη τουλάχιστον μία φορά, στη συγκέντρωση της 28ης Μαρτίου 2018, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Πανεπιστημίου 56. «Οι συναθροίσεις για αποτροπή-παρακώλυση της διεξαγωγής των πλειστηριασμών λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις», διαπίστωνε σε έγγραφό του από τις 19 Μαρτίου 2018 το τμήμα της Ασφάλειας.

Για τον λόγο αυτό αστυνομικοί της μεταμφιέζονταν σε καμεραμάν (!) κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων της Λαϊκής Ενότητας. Σκοπός όσων υποδύονταν τους εικονολήπτες ήταν να καταγράψουν τους διαδηλωτές την ώρα που κολλούσαν αυτοκόλλητα στα υπηρεσιακά λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ. ή σπρώχνονταν με τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης θεωρώντας προφανώς ότι με τέτοιες ενέργειες... απειλείται το δημοκρατικό πολίτευμα.

«Οι δράστες», ανέφερε το αστυνομικό υπόμνημα για τον κ. Λαφαζάνη και τους συντρόφους του της Λαϊκής Ενότητας, «καταφέρονται εναντίον των συμβολαιογράφων και των λοιπών συμπρατούντων (sic) στη διαδικασία, με σκοπό να εισέλθουν στα συμβολαιογραφεία και να τους αποτρέψουν από την εκτέλεση των καθηκόντων τους, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο, τη νόμιμη διεξαγωγή των προγραμματισμένων πλειστηριασμών». Κατά την άποψη των αξιωματικών της Ασφάλειας «με τις παρεμβάσεις στα συμβολαιογραφεία, τα υποκαταστήματα τραπεζών και τις ιδιωτικές εταιρείες απειλείται η κοινωνική ειρήνη και η δημόσια ασφάλεια, λόγω της έντασης των επεισο­δίων που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων συναθροίσεων».
Εκείνη την εποχή, τον Φεβρουάριο του 2018, οι πιστωτές είχαν αναστείλει την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ απαιτώντας την επιτάχυνση των πλειστηριασμών και η κυβέρνηση Τσίπρα είχε συμφωνήσει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθούν 7.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί... Παρ’ όλα αυτά, με πρόσφατη ερώτησή τους 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν προβληματισμένοι από το γεγονός ότι το Τμήμα Προστασίας του Κράτους διώκει την Αριστερά, ενώ επιδεικνύει ολιγωρία απέναντι σε νεοναζιστικές ομάδες.

Οι συγκεκριμένοι 43 κυβερνητικοί βουλευτές προφανώς ενοχλήθηκαν από την αντιστροφή των ρόλων και το γεγονός ότι οι συνήθεις καταπιεζόμενοι μοιάζουν να έχουν μετατραπεί σε καταπιεστές. Λογικά, η αντίδρασή τους θα είναι μεγαλύτερη όταν μάθουν ότι η Ασφάλεια παρακολουθούσε, κατέγραφε και βιντεοσκοπούσε τον κ. Λαφαζάνη και ακόμη τέσσερις «υπόπτους», αφού η κυβέρνηση είχε αναλάβει τη μνημονιακή υποχρέωση να επισπεύσει τους πλειστηριασμούς και συνεπώς έπρεπε να «συντρίψει» τους αντιδρώντες.

Ζήτησαν συνδρομή των καναλιών μέσω του... Facebook

Η καταγραφή των κινήσεων του κ. Λαφαζάνη και των συντρόφων του από τη ΛΑΕ και το κίνημα «Δεν πληρώνω» από αστυνομικούς της Ασφάλειας που εμφανίζονταν ως εικονολήπτες-δημοσιογράφοι γινόταν με άδεια εισαγγελέα. Επειδή όμως τα πλάνα που έφερναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν έπιαναν πάντα τους διαδηλωτές την ώρα που παραβίαζαν τον νόμο, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ζήτησε και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς να στείλουν τα πλάνα που είχαν τραβήξει από συγκεντρώσεις έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία. Αφού τα κανάλια έστειλαν το υλικό στην Ελληνική Αστυνομία, στη συνέχεια έπιαναν δουλειά οι αξιωματικοί στο Εργαστήριο Εξέτασης Βίντεο και Εικόνας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι οποίοι και βελτίωναν τα στιγμιότυπα που αποτύπωναν τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας την ώρα που εμφάνιζαν... παραβατική συμπεριφορά.

«Οι διαδηλωτές Δ1-Δ2-Δ3 επιτίθονταν στους αστυνομικούς σπρώχνοντας τις ασπίδες τους», ήταν το συνοδευτικό κείμενο της Αστυνομίας σε φωτογραφία από διαδήλωση που έγινε στις 7 Μαρτίου 2018 έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου. Στο στιγμιότυπο ο διαδηλωτής με τον κωδικό Δ1 (Λεωνίδας Παπαδόπουλος) επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα, ο Δ2 (Ηλίας Παπαδόπουλος) με μπλε, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που χαρακτηρίστηκε ως Δ3, με πράσινο, ο Δ4 με κίτρινο και ο 67χρονος Δ5 με μαύρο χρώμα. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο της ΕΛ.ΑΣ., στις συμπλοκές που έγιναν εκείνη την ημέρα είχαν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί .

«Ο Δ4 υπερπηδά για να προσεγγίσει τον αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και να του επιφέρει χτύπημα» είναι η λεζάντα μιας φωτογραφίας από τα ντοκουμέντα που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και πάλι στις 7 Μαρτίου 2018. Πέντε είναι οι διαδηλωτές που κατηγορούνται ότι με τις συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών προσπάθησαν να... ανατρέψουν το δημοκρατικό πολίτευμα. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τα αδέλφια Λεωνίδας και Ηλίας Παπαδόπουλος, ο 67χρονος Γιώργος Λουκάς και ένας νεαρός 27 ετών, ο ύποπτος διαδηλωτής που από την ΕΛ.ΑΣ έλαβε τον κωδικό αριθμό Δ4.

Πώς όμως ταυτοποιήθηκε ο διαδηλωτής Δ4; Πώς κατάφεραν οι αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος να βρουν ποιο ήταν το πρόσωπο που στη διαδήλωση της 7ης Μαρτίου 2018 «υπερπηδούσε» με σκοπό να χτυπήσει έναν αστυνομικό; Oσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, ο «μεγάλος αδελφός» που επέτρεψε στους αστυνομικούς να εντοπίσουν τον ύποπτο ήταν το Facebook! Στη σελίδα 2 του υπομνήματος του φωτογραφικού άλμπουμ των πέντε υπόπτων, η φωτογραφία δίπλα στο όνομα του Δ4 είναι ίδια με αυτή που έχει ο διαδηλωτής στη σελίδα του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η αστυνομική του ταυτότητα έχει φωτογραφία του από την ηλικία των 16 ετών, που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη σημερινή του εμφάνιση. Στο Facebook, ο ύποπτος Δ4 εμφανίζεται ξυρισμένος και με κοντά μαλλιά, ενώ στη φωτογραφία από τα επεισόδια με τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης έχει γένια και μακριά μαλλιά. Στη δικογραφία έχει μπει η φωτογραφία του 27χρονου από το Facebook, αποκαλύπτοντας το πώς έγινε η ταυτοποίηση του υπόπτου! Συμπέρασμα: Αν κάνεις like στον Παναγιώτη Λαφαζάνη ή στη σελίδα της Λαϊκής Ενότητας στο Facebook κινδυνεύεις να μπεις στα μαύρα κατάστιχα της ΕΛ.ΑΣ. και να δώσεις αφορμή στους αξιωματικούς της Ασφάλειας να ανοίξουν φάκελο με το όνομά σου, περίπου όπως γινόταν και πριν από μερικές δεκαετίες...

Πέρα από την αξιοποίηση του Facebook, την επιστράτευση αστυνομικών-καμεραμάν και τη φυσική παρακολούθηση υπόπτων από άνδρες της Ασφάλειας, το ανησυχητικό είναι ότι οι διαδηλωτές της ΛΑΕ κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας, εξύβριση, απειλή, σωματικές βλάβες κατά αστυνομικών και μια σειρά από αδικήματα που δεν έχουν σχέση με... κατασκοπεία, επιβουλή ακεραιότητας της χώρας ή... εσχάτη προδοσία, κατά συνέπεια τίθεται το κρίσιμο ερώτημα για ποιον λόγο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσε την προκαταρκτική εξέταση των «αγριοτήτων» της ομάδας Λαφαζάνη στο τμήμα της Ασφάλειας που είναι αρμόδιο για να αντιμετωπίζει τις απειλές που στρέφονται κατά του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος...

Τι είναι το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος

Το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος υπάγεται στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και είναι αρμόδιο για την πρόληψη και καταστολή σοβαρών ενεργειών ή απειλών που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος προβαίνει κυρίως στην αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων για τη δράση ατόμων ή οργανωμένων ομάδων που ενεργούν πράξεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος ή πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων, καθώς και στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων αυτών συνεργαζόμενο άμεσα προς τούτο με τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/ΑΕΑ, τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) και τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών.

Το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος επανιδρύθηκε το 2000 με εξουσιοδοτική διάταξη του νόμου 2800/2000 (ΦΕΚ 41/Α/29-2-2000 «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σύσταση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις»), αναβαθμίστηκε το 2011 και εκσυγχρονίστηκε περαιτέρω το 2017 επί κυβέρνησης Τσίπρα, με υπουργό Δημόσιας Τάξης τον κ. Νίκο Τόσκα (Προεδρικό Διάταγμα 7/2017, ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017 άρθρο 7).

Από το συγκεκριμένο τμήμα της Ασφάλειας στοιχειοθετήθηκαν οι διώξεις κατά του κ. Λαφαζάνη και ακόμη τεσσάρων διαδηλωτών που προσπάθησαν να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας.glezos
Ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον Μανώλη Γλέζο έξω από τη ΓΑΔΑ. Το στέλεχος της ΛΑΕ και δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος δήλωσε ότι «είναι ντροπή στις ημέρες μας να ποινικοποιείται, από τις υπηρεσίες του επίσημου κράτους η πολιτική δράση»


Ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη και στέλεχος της «Λαϊκής Ενότητας», δήλωσε στο protothema.gr:

«Έξω  από  τη ΓΑΔΑ  στις 25. 09.2018  δήλωσα  για την υπόθεση,  «είναι αθλιότητα και γίνεται πράξη». Είναι  ντροπή  στις  ημέρες  μας  να  ποινικοποιείται, από τις  υπηρεσίες του επίσημου κράτους,  η  πολιτική  δράση. Δεν  είναι  δυνατό ως  κίνδυνος  για  το πολίτευμα  να είναι  η «προπαγάνδιση  των ιδεών  εξωκοινοβουλευτικών  ομάδων». Είναι επίσης φρικτό το ότι κατασκευάζονται  ένοχοι από  τις  αναρτήσεις  τους  στα  μέσα  κοινωνικής  δικτύωσης. Είναι  αδιανόητο  να  γίνεται, σήμερα, ατομική παρακολούθηση  πολιτών , όπως στις πλέον σκοτεινές εποχές για τη χώρα, με δελτίο  όπου σημειώνεται και η ώρα που ο παρακολουθούμενος επιβιβάστηκε σε μέσο μαζικής μεταφοράς.  Όπως φαίνεται, ενεργείται μια  επιλεκτική  «προληπτική αστυνόμευση» και παρακολούθηση σε  βάρος  όσων  «ενοχλούν»  την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Η καθημερινότητα των «ενοχλητικών»,  γίνεται «στοιχεία και τεκμήρια» που αποθηκεύονται για να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους ευκαίρως - ακαίρως. Όπως ακριβώς στα αστυνομικά , δικτατορικά κράτη. Σε λίγο θα παρακολουθούν και το υπνοδωμάτιό μας με «νόμιμα»  μέσα.  Δεν είναι δυνατόν το έτος  2018 κάθε 2 ή 3 ημέρες να οδηγούνται στα Δικαστήρια , ή στην Κρατική Ασφάλεια ,  δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ακτιβιστές που διαφωνούν με την πολιτική του κ. Τσίπρα. Απειλούνται τα δικαιώματα του καθενός μας ξεχωριστά».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (103)

SpartaCross

Στις Πρέσπες όσους πήγαιναν να διαμαρτυρηθούν για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Μακεδονίας, υπήρχαν τέτοιοι εγκάθετοι που φωτογράφιζαν όλους τους πολίτες καθώς έβγαιναν από τα λεωφορεία. Είχαν 2-3 φωτογραφικές μηχανές σε τσαντάκια γιατί άδειαζαν οι μπαταρίες τους η μία μετά την άλλη. ΑΥΤΟΙ είναι οι "δημοκράτες" αριστεροί!

@

να καταργήσει άμεσα η καΓεροβασίλη την υπηρεσία αυτή.

Θάνος

Πάντως, έχει φωτογένεια. Η χαρά του φωτογράφου.

Wim

Ποτε επιτελους θα ερθει ο μπογιας,να μαζεψει ολο το αριστερο σκυλολοι?

JO

Μανιαδάκης , Παξινός και Υπουργείο Προπαγάνδας . Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε ...

Νίκος

Ο Πάνος είναι υπερανω του νομου;

Teo

Σιγα τον καραγκιοζη που του εδωσαν και αξια βρε ουστ!!!!!!!!!!!!!!!

Leon Degrelle

Ο Λαφαζάνης και τα συντρόφια του να κοιτάξουν να κάνουν ενιαίο κόμμα με την Χρυσή Αυγή όπως συνέβη στην Ιταλία με την Λέγκα και το Κίνημα πέντε αστέρων και θα βγούν άνετα αυτόδυναμη κυβέρνηση σε τέσσερα χρόνια. Παίρνει η Χρυσή Αυγή τα υπουργεία της εθνικής ασφαλείας παίρνουν οι άλλοι της ανάπτυξης και οικονομίας και τέλος η πόλωση και ο διχασμός.

Αμα γινουν ολα αυτα

θα παρουμε κι εμεις οι υπολοιποι κατι, αλλα δεν θα ειναι υπουργειο

Μπράβο

Επιτέλους να ισχύσει ο νόμος για όλους! Τι σημασία έχει αν κάποιος διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού ή είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος όταν κάνει παράνομες πράξεις? Άσε που αυτοί οι κύριοι με αυτές τς τακτικές μας φόρτωσαν τους άλλους αριστερούς στο σβέρκο..

Αληθειες

Αριστερος φασισμος το χειρότερο είδος φασισμου

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης