Μέτρα ενίσχυσης των πλημμυροπαθών στην Κρήτη εξετάζει η κυβέρνηση

Μέτρα ενίσχυσης των πλημμυροπαθών στην Κρήτη εξετάζει η κυβέρνηση

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας γνωστοποίησε ότι τα μέτρα θα εξειδικευτούν - Τροπολογία της ΝΔ για το ζήτημα – Στον αγώνα για την αποκατάσταση των ζημιών και οι Ένοπλες Δυνάμεις

kakokairia_kriti
Μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κρήτη, εξετάζει, ήδη, το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία θα εξειδικευθούν, είτε με υπουργική απόφαση είτε με τροπολογία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η ανακοίνωση του κ. Πιτσιόρλα έγινε μετά την κατάθεση σχετικής τροπολογίας της ΝΔ, που κατέθεσε ο κ. Δένδιας, με εντολή, όπως είπε, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, μετά από συνεννόηση που είχε με το υπουργείο Οικονομικών, υπήρξε η ενημέρωση ότι θα αναληφθούν άμεσα σχετικές πρωτοβουλίες και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που υπάρχει κενό θα επανέλθει η συζήτηση σε άλλο νομοσχέδιο.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας τόνισε την ανάγκη άμεσης επέμβασης της Πολιτείας για την ανακούφιση των πληγέντων, και πρότεινε να γίνει δεκτή από την κυβέρνηση η τροπολογία του κόμματός του που προβλέπει, μεταξύ άλλων, αναστολή όλων των εκτελεστικών μέτρων, που εκπροσωπούνται είτε από το Δημόσιο είτε από ιδιώτες.

Ο κ. Πιτσιόρλας, και αφού επικοινώνησε με το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι, ήδη, το υπουργείο δρομολογεί λύσεις. Πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δυσκολία να κάνει αποδεκτή την τροπολογίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών στην Κρήτη

Κλείσιμο
Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, μεταφέρονται στα Χανιά, με δρομολόγιο ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, δύο συλλογές γεφυρών τύπου Belley με συνοδά οχήματα και τεχνικό προσωπικό, προς αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στο νησί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα «διατηρείται ετοιμότητα για την αποστολή δύο επιπλέον συλλογών γεφυρών ομοίου τύπου», όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο.

Τονίζεται επίσης πως στη διάθεση των αρμοδίων αρχών έχουν τεθεί προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης