Μπακογιάννης: Η Ακρόπολη ανήκει σε όλους - Κανείς δεν μπορεί να ρίχνει τη σκιά του στο φως της

Μπακογιάννης: Η Ακρόπολη ανήκει σε όλους - Κανείς δεν μπορεί να ρίχνει τη σκιά του στο φως της

Ο Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε την ανέγερση δεκαώροφων κτιρίων στην περιοχή του Μακρυγιάννη - «Το θέμα είναι να βρούμε μια πραγματική λύση»

bakogiannis1
«Κανείς δεν μπορεί να ρίχνει τη σκιά του στο φως της Ακρόπολης » τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες που έχει προκαλέσει η ανέγερση δεκαώροφων κτιρίων στην περιοχή του Μακρυγιάννη.

«Η Ακρόπολη ανήκει σε όλους. Σε όσους έφυγαν και σε εκείνους που θα έρθουν. Οφείλουμε λοιπόν να τη σεβόμαστε. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε πολεοδομικά εκτρώματα να ξεφυτρώνουν γύρω της και να ρίχνουν τη σκιά τους πάνω στο φως της» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων αναφέρεται και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα των συντελεστών δόμησης που ισχύουν στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Ο νόμος μας δίνει σήμερα τη δυνατότητα να αναπτύξουμε ένα νέο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο» λέει ο Κώστας Μπακογιάννης και προσθέτει: «Είναι ένα πολεοδομικό εργαλείο, το οποίο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να προστατεύσουμε την κληρονομία μας. Θα υπάρξει μια ειδική προσέγγιση σε επιλεγμένες ζώνες γύρω από σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους όπως η Ακρόπολη. Με αξιολόγηση των σημερινών πολεοδομικών ρυθμίσεων και προβλέψεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού. Και διαμόρφωση ενός κανονιστικού πλαισίου όπου κρίνεται απαραίτητο. Έτσι διασφαλίζουμε την ανάδειξη και προβολή των ιστορικών μας μνημείων. Είναι δηλαδή μια ευκαιρία για εμάς να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο για να αποκτήσει η πόλη μια ξεκάθαρη ταυτότητα». 

Δεν σεβόμαστε την Ακρόπολη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης