Συναγερμός σε πανεπιστήμια της χώρας: Νέα κρούσματα σε Κόρινθο, Λαμία, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

upoptos_fakelos_thessalonikis

Συνεχίζεται και σήμερα η αποστολή φακέλων από την Ινδία με ύποπτο περιεχόμενο -  Ύποπτοι φάκελοι στο πανεπιστήμιο Κορίνθου και σε ιδιωτικό κολέγιο στην Θεσσαλονίκη 

Συνεχίζεται και σήμερα η αποστολή φακέλων από την Ινδία με ύποπτο περιεχόμενο.  Δυο ύποπτοι φακελοι εστάλησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Πανεπιστήμιο Κορίνθου, ενώ υποπτος φάκελος μέσα στο κτήριο του «Mediterranean College» επί της Εγνατίας στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 11:30 το πρωί.

«Παραλήπτης» ήταν το Πανεπιστήμιο Κορίνθου που εκκενώθηκε άμεσα. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του korinthostv.gr, οι ύποπτοι φάκελοι εστάλησαν και στα δυο τμήματα του Πανεπιστημίου.
korinthos_fakelos


Σε κατάσταση συναγερμού και το ιδιωτικό κολέγιο στη Θεσσαλονίκη. Στην περιοχή έχουν σπεύσει τρία οχήματα της πυροσβεστικής. Αμέσως μετά τον εντοπισμό του φακέλου ειδοποιήθηκαν οι αρχές και η αστυνομία απέκλεισε το κτίριο, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της πυροσβεστικής και το ΕΚΑΒ.

Εικόνες - βίντεο από την κινητοποίηση αστυνομίας και πυροσβεστικής από την Θεσσαλονίκη
Ύποπτος φάκελος Θεσσαλονίκη


upoptos_fakelos_thessaloniki_


thess_paketo


Έχουν αναφερθεί  περιστατικά στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, στο ΤΕΙ Λαμίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε ιδιωτικό κολέγιο στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί έφθασε ύποπτος φάκελος στο γραφείο του Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Τριανταφύλλου, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, στην περιοχή έσπευσε με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας για να παραλάβει με ασφάλεια τον φάκελο.

Ο φάκελος που έφτασε το γραφείο κίνησε τις υποψίες μετά και τα περιστατικά των τελευταίων ημερών και αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανείς από τους υπαλλήλους δεν ήρθε σε επαφή με το περιεχόμενό του.

Και ο πρύτανης του ΤΕΙ της Λαμίας είναι μεταξύ των αποδεκτών ύποπτων δεμάτων που αποστέλλονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ινδία. Μάλιστα στο γραφείο του έφθασαν στις 28 Δεκεμβρίου δύο δέματα από την Ινδία, τα οποία άνοιξαν ανυποψίαστοι οι υπάλληλοι του ιδρύματος και διαπίστωσαν ότι περιλαμβάνουν διαφημιστικό υλικό. Οι υπάλληλοι δεν ένιωσαν κάποια ενόχληση, ωστόσο μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, αποφάσισαν σήμερα, λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί, να καλέσουν την αστυνομία. Στο ΤΕΙ Λαμίας έφθασαν και πυροσβέστες της ΕΜΑΚ για να παραλάβουν τους φακέλους, προκειμένου να εξεταστούν από τις αρμόδιες Αρχές για να διαπιστωθεί αν περιείχαν κάτι επικίνδυνο.

Στην Καλαμάτα υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής μετά τον εντοπισμό ύποπτων φακέλων στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οι «φάκελοι» είχαν παραλήπτη τον πρόεδρο του τμήματος λογοτεχνίας, καθώς και τον πρόεδρο του τμήματος αρχαιολογίας, ήταν γραμμένοι στα αγγλικά και είχαν αποστολέα από την Ινδία

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του φακέλου ειδοποιήθηκαν οι αρχές και η αστυνομία απέκλεισε το κτίριο, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους φακέλους θα παραλάβει κλιμάκιο της αστυνομίας με κατάλληλο εξοπλισμό.

ofoto-fakel1


Στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφτασε με τα ΕΛΤΑ, στις 8:15 σήμερα, ακόμη ένας ύποπτος φάκελος από την Ινδία. Αμέσως, ενημερώθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική προκειμένου να παραλάβει την ύποπτη αλληλογραφία η ΕΜΑΚ. Για προληπτικούς λόγους, τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο θα υποβληθούν σε εξετάσεις, ενώ ο φάκελος θα αποσταλεί στον «Δημόκριτο».

Ακόμη  ένας ύποπτος φάκελος απεστάλη και στη γραμματεία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΜΑΚ και Αστυνομία για τη διαδικασία όπως αυτή περιγράφεται στο σχετικό πρωτόκολλο άμεσης παρέμβασης.

Ο φάκελος παρελήφθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απολύμανση μπροστά από την πρυτανεία, το κτίριο και τους περιβάλλοντες χώρους, που είχαν εκκενωθεί και αποκλεισθεί, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το συντονιστικό όργανο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Τέσσερα οχήματα με δύναμη δώδεκα πυροσβεστών επιλήφθηκε του θέματος, εξειδικευμένοι πυροσβέστες τοποθέτησαν σε ειδικό κουτί και σφράγισαν το φάκελο, ενώ αμέσως μετά εντός ειδικού κουβουκλίου έγινε και η απολύμανση του πυροσβέστη που έπιασε τον ύποπτο φάκελο.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

416ΜΑΦ

Φοβάμαι - χωρίς να θέλω να διασπείρω τον τρόμο - οτι όλο αυτό μπορεί να είναι ένα απλό και αποτελεσματικό "ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ" του βαθμού ετοιμότητας των εμπλεκομένων υπηρεσιών σε περίπτωση που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στείλουν (ποιοί άραγε;;;) φακελάκια με άνθρακα την επόμενη φορά....

Mak

Το πιθανότερο σενάριο είναι. Ας το σκεφτούν καλά όσοι δουλεύουν σε δημόσιους οργανισμούς και δεν παίρνουν στα σοβαρά τις οδηγίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Πιο επικίνδυνος από την οποιαδήποτε ουσία είναι ο ωχαδερφισμός μας. Δεν είναι όλοι Ρουβίκωνες, κάποιοι θα θελήσουν θύματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης