Δεύτερη μέρα ταλαιπωρίας από την επίσκεψη Μέρκελ: Κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του Μετρό, αλλαγές στον Προαστιακό

Δεύτερη μέρα ταλαιπωρίας από την επίσκεψη Μέρκελ: Κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του Μετρό, αλλαγές στον Προαστιακό

Κλείνει για 3 ώρες ο σταθμός «Σύνταγμα» του Μετρό - Ακυρώνονται δρομολόγια προς το Αεροδρόμιο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

elas-metra1
Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας περιμένει τους Αθηναίους από την παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στην πρωτεύουσα.

Μετά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας για αρκετές ώρες πριν την άφιξη της Μέρκελ, το απόγευμα της Πέμπτης, όσο και κατά τις μετακινήσεις της για το το γεύμα στην Καστέλλα με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την επιστροφή της στο ξενοδοχείο της στο Καβούρι, και η Παρασκευή θα είναι μια δύσκολη ημέρα.

Αποκλεισμένη περιοχή η πλατεία Συντάγματος πριν την κατάθεση στεφάνου από την κυρία Μέρκελ:

sidagma-new1
sidagma-new2
sidagma-new3


Τα μέτρα ασφαλείας λόγω της παρουσίας της Γερμανίδας καγκελαρίου προβλέπουν μεταξύ άλλων:

- κλείσιμο του σταθμού του Μετρό «Σύνταγμα» από τις 8:30 το πρωί και για τρεις ώρες λόγω της κατάθεσης στεφάνου στις 9:45 στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και της συνάντησής της με τον Προκόπη Παυλόπουλο στις 10:00

Κλείσιμο
- λόγω της αναχώρησης της Καγκελαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια  του Προαστιακού των 15:27 και 15:57 από το σταθμό «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» προς ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και των 16:00 και 16:30 από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

- στον Προαστιακό στο διάστημα 15:45-16:15 οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 θα τερματίζουν στο Κορωπί και οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 θα ξεκινούν από το Κορωπί.

- κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς η κυρία Μέρκελ αναμένεται να συζητήσει στις 11:15 για το μέλλον της Ευρώπης με μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στο Μαρούσι ενώ νωρίς το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα με επιχειρηματίες

- στις 14:00 η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης η ταλαιπωρία της πρώτης ημέρας

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης συνεχιζόταν η ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς στους δρόμους της Αθήνας, εξαιτίας της επίσκεψης Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τη συνοδεία τους, μετέβησαν για δείπνο στο εστιατόριο «Πανόραμα», στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά. Στη συνέχεια, η κυρία Μέρκελ θα επέστρεφε στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η γερμανική αποστολή, στο Καβούρι.

Για τον λόγο αυτό, η Αστυνομία είχε κλείσει την παραλιακή, και στα δύο ρεύματα, αλλά και τη Συγγρού από το ύψος της Αμφιθέας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους γύρω δρόμους.

siggrou_mesa6
siggrou_mesa7
siggrou_mesa8


Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της μετάβασης της κυρίας Μέρκελ από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο Μέγαρο Μαξίμου, οι δρόμοι ήταν κλειστοί και η αστυνομική παρουσία στους δρόμους ήταν κάτι παραπάνω από έντονη.

Την αυτοκινητοπομπή αποτελούσαν τρεις μοτοσικλετιστές, έξι περιπολικά, δύο λιμουζίνες, οκτώ συνοδευτικά αυτοκίνητα, δυο μικρά λεωφορεία, δύο αυτοκίνητα της ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (!)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης