Βίντεο από το θρίλερ στον Άγιο Δημήτριο: «Θα σε πυροβολήσω, ρίξε το όπλο» είπαν ανδρες της ΕΚΑΜ στον 60χρονο

Βίντεο από το θρίλερ στον Άγιο Δημήτριο: «Θα σε πυροβολήσω, ρίξε το όπλο» είπαν ανδρες της ΕΚΑΜ στον 60χρονο

Αφοπλίστηκε ο 60χρονος ταξιτζής που λίγο πριν τα μεσάνυχτα βγήκε στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου και απειλούσε να αυτοπυροβοληθεί - «Ρίξε το όπλο, θα σε πυροβολήσω» έλεγαν οι αστυνομικοί» - Δείτε βίντεο - Λεπτό προς λεπτό η επιχείρηση της Αστυνομίας

ag_dimitrios_drastis_arthro2
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής άνδρες της ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου όπου βρισκόταν ο 60χρονος άντρας ο οποίος το μεσημέρι πυροβολούσε στον αέρα εκφοβίζοντας τους περιοίκους. Τα μέλη της ΕΚΑΜ καλούσν τον ένοπλο άνδρα να παραδώσει το όπλο.  «Ρίξε το όπλο, θα σε πυροβολήσω» έλεγαν οι πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που τράβηξε ο ρεπόρτερ του protothema.gr Χρήστος Χατζησπύρου:

Διάλογοι μεταξυ των ανδρών της ΕΚΑΜ και του 60χρονου
Διάλογοι μεταξυ των ανδρών της ΕΚΑΜ και του 60χρονου


Έπειτα από 13 ώρες άκαρπων διαπραγματεύσεων, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι άνδρες της ΕΚΑΜ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να αφοπλίσουν τον 60χρονο άνδρα που το μεσημέρι της Κυριακής πυροβολούσε στο διαμέρισμα της οδού Αιόλου στον Άγιο Δημήτριο.


Πυροβολισμοί σε διαμέρισμα στον Αγ. Δημήτριο
Κλείσιμο

Αγ. Δημήτριος πυροβολισμοί σε διαμέρισμα

Τι προηγήθηκε της σύλληψης του 60χρονου

Ο 60χρονος άνδρας που το μεσημέρι της Κυριακής πυροβολούσε και είχε ταμπουρωθεί στην οικία που βρίσκεται επί της οδού Αιόλου 10 επί ώρες δεν συνεργαζόταν με τις αρχές και δεν απαντούσε στις ερωτήσεις του διαπραγματευτή της ΕΛΑΣ.

Το μεσημέρι ο 60χρονος άνδρας ο οποίος ήταν σε κατάσταση μέθης είχε εντοπιστεί από γείτονες στον προαύλιο χώρο της κατοικίας οι οποίοι έσπευσαν να του ζητήσουν τον λόγο για τους πυροβολισμούς. Ένας εξ αυτών τον κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο.

Δείτε τον 60χρονο αποκλειστικά από το protothema.gr:
drastis_mesa2

Το μεσημέρι της Κυριακής ο 60χρονος επιχείρησε να μπει στο σπίτι της ανηψιάς του που βρίσκεται σε άλλο διαμέρισμα του ίδιου κτρίου. Εκείνη δεν του άνοιξε και τότε ο 60χρονος άνδρας πυροβόλησε την πόρτα! 

Η κοπέλα κατάφερε να βγει από το σπίτι και να απομακρυνθεί, παρά το γεγονός ότι ο 60χρονος άνδρας προηγουμένως είχε κλειδώσει το γκαράζ και την εξώπορτα. Οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο το μεσημέρι της Κυριακής -για πρώτη φορά-  χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος, όμως δεν απάντησε κανείς και αποχώρησαν.

Λίγο αργότερα ακούστηκε και άλλος πυροβολισμός, αναστατώνοντας εκ νέου τη γειτονιά.

Οι αστυνομικοί επέστρεψαν στο διαμέρισμα και περικύκλωσαν το ακίνητο, εντός του οποίου βρισκόταν ο ένοπλος άνδρας, ο οποίος, όπως περιγράφεται, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μάλλον υπό την επήρρεια αλκοόλ.

Οι αστυνομικοί βρίσκονταν επί ώρες σε διαπραγματεύσεις με τον άνδρα, προσπαθώντας να τον ηρεμήσουν και να τον πείσουν να παραδώσει το όπλο του.  Μαζί με τον διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ ήταν και η σύντροφος του 60χρονου.

Στην περιοχή κλήθηκαν και ειδικές μονάδες της αστυνομίας (ΕΚΑΜ), άνδρες της οποίας προειδοποίησαν τον 60χρονο άνδρα σύμφωνα με μαρτυρίες το μεσημέρι πυροβολούσε στον αέρα ότι αν δεν παραδοθεί θα επέμβουν, κάτι που έγινε περίπου τα μεσάνυχτα. Η επιχείρηση ήταν επιτυχής αφού οι κομάντος της Αστυνομίας ακινητοποίησαν τον ύποπτο και τον αφόπλισαν.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλά αποκλειστικά στο ΘΕΜΑ104.6

«Ο διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του για αρκετές ώρες, τον ρωτάει αν είναι καλά, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίνεται» ανέφερε το απόγευμα της Κυριακής αυτόπτης μάρτυρας που κατοικεί στην περιοχή και μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6. Ακούστε τη συνέντευξή του.



Είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του protothema.gr, ο 60χρονος, ταξιτζής στο επάγγελμα, είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές στο παρελθόν. 

Πριν από μια δεκαετία είχε ταμπουρωθεί και πάλι στο σπίτι του οπλισμένος αλλά τότε κατάφερε να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καλούσαν να παραδοθεί, από το πίσω μέρος του σπιτιού. 

Ο 60χρονος είχε μαζί του στο διαμέρισμα και ένα ροντβάιλερ που όπως αναφέρουν οι γείτονες παλαιότερα είχε σκοτώσει τρία σκυλιά στην περιοχή! 

ag_dimitrios_shot_mesa5
ag_dimitrios_shot_mesa6
ag_dimitrios_shot_mesa2
ag_dimitrios_shot_mesa3
ag_dimitrios_shot_mesa4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης