Το νέο δόγμα Γαβρόγλου: Όλοι θα μπείτε, όλοι θα διοριστείτε

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
gavroglou_main01

Κρεσέντο προεκλογικής παροχολογίας από τον υπουργό Παιδείας σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς - Τάζει ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ και χιλιάδες απευθείας διορισμούς καθηγητών και δασκάλων χωρίς διαγωνισμό ΑΣΕΠ

«Εμπόριο ελπίδας» στη μεγάλη οικογένεια των εκπαιδευτικών και των υποψήφιων φοιτητών κάνει η κυβέρνηση. Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, το υπουργείο Παιδείας προχωρά μέσα στα Χριστούγεννα σε φιλολαϊκές παροχολογίες στην Παιδεία, όπως οι 15.000 διορισμοί εκπαιδευτικών χωρίς γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, καθώς και η ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια, όχι βέβαια σε όλα, αλλά σε περιφερειακές σχολές χαμηλής ζήτησης, όπου οι υποψήφιοι εισάγονται σήμερα ακόμα και με βαθμούς 3 και 4.

Μέσα στον προεκλογικό πυρετό ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε, επίσης, και την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση παράλληλα με τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, καθώς και την ίδρυση νέας Νομικής στην Πάτρα, για την οποία ήδη αντιδρούν οι δικηγορικοί σύλλογοι. Αν και θεωρητικά οι κερδισμένοι από τις μεταρρυθμίσεις είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, εντούτοις οι ίδιοι βλέπουν μεγάλο μπέρδεμα λόγω των νέων κοινωνικών κριτηρίων και, όπως δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, ήδη βρίσκονται «στα κάγκελα». Αιχμή του δόρατος η προϋπηρεσία, η οποία «από προσόν γίνεται απλά ένα από τα κριτήρια», όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά. «Θεωρούμε απαράδεκτη και ρατσιστική την πριμοδότηση των πολυτέκνων έναντι συναδέλφων που εργάζονται χρόνια και δεν έχουν ασθενή στην οικογένειά τους ή έχουν πολλά παιδιά. Θα αντιδράσουμε με κινητοποιήσεις, απεργίες και μηνύσεις», επισημαίνει ο κ. Κικινής.

Παρά τις υπουργικές δηλώσεις για 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, εκατοντάδες δάσκαλοι και καθηγητές αμφισβητούν τον τελικό αριθμό. Ο κ. Γαβρόγλου, πάντως, έσπευσε να ανακοινώσει ότι «τον Ιανουάριο θα κατατεθούν οι αιτήσεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τις 4.500 θέσεις που θα προκηρυχθούν για την Ειδική Αγωγή, ενώ την άνοιξη του 2019 θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις για τις υπόλοιπες 10.500 θέσεις στη γενική εκπαίδευση».

«Ψεύδεται ο κ. Γαβρόγλου» λέει μέσα από το «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου, ενώ χαρακτηρίζει φιέστα τις δηλώσεις του υπουργού, καθώς «ενώ μιλά για 15.000 προσλήψεις τελικά ξεκινά με 4.500 για τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για να εξεταστούν οι αιτήσεις, οι οποίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα ’ναι πάνω από 200.000». Οπως τονίζει ο ίδιος: «ο υπουργός ανατρέπει τους υπάρχοντες πίνακες μοριοδότησης για πρόσληψη στην εκπαίδευση βάζοντας κριτήρια τόσο ακαδημαϊκά όσο και κοινωνικά». Ως προς τα ακαδημαϊκάς κριτήρια, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι «ως τώρα οι πίνακες βασίζονται στην προϋπηρεσία, ενώ τα ασαφή μέχρι στιγμής κοινωνικά κριτήρια θέτουν υπό αμφισβήτηση το τελικό αποτέλεσμα».

Δάσκαλοι και καθηγητές γύρισαν ήδη την πλάτη στον υπουργό Παιδείας , ο οποίος χωρίς διάλογο, όπως καταγγέλλουν οι ομοσπονδίες, θέλησε απλώς να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς αφού είχε ήδη ανακοινώσει στη Βουλή το νέο σύστημα προσλήψεων. Ενδεικτική της στάσης που θα κρατήσουν είναι η ένταση που επικράτησε την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας, όταν εκπαιδευτικοί που διαμαρτύρονταν για το εργασιακό καθεστώς και το νέο σύστημα διορισμών επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν μέσα. «Τα κόλπα του κ. Γαβρόγλου μάς οδήγησαν στα κάγκελα», είπαν οι εκπαιδευτικοί.

«Η κυβέρνηση που επί 4 χρόνια δεν έχει κάνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών μιλάει τώρα για 15.000 προσλήψεις που θα κάνει ως επόμενη κυβέρνηση. Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος» λέει στο «ΘΕΜΑ» ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. και πρώην υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επισημαίνει με νόημα πως «ακόμη δεν έχουν καθορίσει αν οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα δώσουν Λατινικά ή Κοινωνιολογία». Την ίδια ώρα «κάνουν λόγο για ελεύθερη πρόσβαση σε σχολές που μπαίνουν τώρα υποψήφιοι με 3 και 4. Νομίζουν πως γονείς και υποψήφιοι είναι ανόητοι», καταλήγει ο κ. Λοβέρδος.

Οι «πράσινες» και οι «κόκκινες» σχολές

Διχαστικό και με πολλά κενά είναι και το νέο -δύο ταχυτήτων- σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που προανήγγειλε ο κ. Γαβρόγλου. Αν και η κυβέρνηση αρχικά είχε σηκώσει ψηλά το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια, τελικά η ρύθμιση κατέληξε να δίνει το πράσινο φως μόνο για χαμηλής ζήτησης τμήματα. Οπως είπε ο υπουργός, «από το 2020 θα λάβει χώρα μια μεγάλη τομή στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Συγκεκριμένα, για τις σχολές ΑΕΙ που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, οι υποψήφιοι δεν θα δίνουν εξετάσεις, αλλά θα εισέρχονται σε αυτές με το Εθνικό Απολυτήριο Λυκείου». Ως εκ τούτου, Πανελλαδικές Εξετάσεις θα δίνουν οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εισέλθουν σε σχολές με υψηλές βάσεις και επομένως κρίνονται ως αυξημένης ζήτησης.

Αυτές οι δύο κατηγορίες σχολών που προσδιορίζονται ανάλογα με τις βάσεις και την απήχηση που έχουν στους υποψήφιους θα καθορίζονται στα μηχανογραφικά και με διαφορετικό χρωματικό προσδιορισμό: οι «πράσινες» σχολές θα είναι αυτές που έχουν τη μικρ0 ότερη ζήτηση -και θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση- ενώ οι «κόκκινες» θα είναι αυτές με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Στην ουσία πρόκειται για σχολές δύο ταχυτήτων, αν και το υπουργείο επισημαίνει ότι το φαινόμενο παρατηρείται και σήμερα και προκαλείται από τη διαφορά στις προτιμήσεις των υποψηφίων και όχι από το ίδιο το σύστημα εισαγωγής. Το χρώμα δεν θα είναι μόνιμο, αλλά η εκάστοτε σχολή θα χρωματίζεται κάθε χρόνο, ανάλογα με τη ζήτηση. Τα «πράσινα» τμήματα θα δίνουν το «σήμα» στους υποψηφίους ότι μπορούν να εισαχθούν ελεύθερα, μόνο με τον βαθμό του Απολυτηρίου.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα θα τρέξουν τη σχολική χρονιά 2019- 2020, δηλαδή θα αφορούν όσους θα δώσουν Πανελλαδικές το καλοκαίρι του 2020.

Τι αντικαθιστά τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Το νέο σύστημα προσλήψεων προβλέπει ενιαία μοριοδότηση με κριτήρια ακαδημαϊκά, κοινωνικά (πολύτεκνοι, μόνιμη αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου ή τέκνου) και προϋπηρεσίας (μία μονάδα ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας μέχρι τους 120 μήνες, καθώς το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων από προϋπηρεσία είναι 120 μονάδες).

Διορισμοί θα γίνονται κάθε 2 χρόνια μέσω προκήρυξης, την ευθύνη της οποίας αναλαμβάνει το ίδιο το ΑΣΕΠ, ενώ το ενιαίο σύστημα μοριοδότησης θα ισχύει τόσο για τον διορισμό μονίμων όσο και για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επίσης, προβλέπονται μεταβατικές διατάξεις για την εξασφάλιση της Παιδαγωγικής Επάρκειας όσων εκπαιδευτικών δεν τη διαθέτουν.

ΣΧΟΛΙΑ (55)

φωτης πραμαντα

διορισμος νεων κοπροσκυλων (15.000) για μια παιδεια που ειναι για τα μπαζα ,,,καλα ρε συ γαβρογλου τι ειδους διορισμος ειναι αυτος οταν το 2035 απο 1.5 εκατ που ειναι σημερα οι μαθητες ολων των βαθμιδων ,θα πεσει στο 1.035 εκατ.( 465000 λιγοτερους μαθητες )..τωρα μπανανεζοι καταλαβαινετε ποιος θα πληρωσει το μαρμαρο ,εσεις τα κοροιδα ,οπως αλλωστε συμβαινει και τωρα.οταν σταδιακα θα φευγουν ολο και περισσοτερες εταιρειες για εξω ,να δουμε για τους υπολοιπους που θα φτασει η φορολογια για τους ελ. επ. ..δουλεψτε κοροιδα για τους καρανικες και τις νοτοπουλες ..

Καλα να δούμε

Αν όλοι όσοι γράφουν υπερ του κουλη και είναι πατριωτες όταν ρουφήξει το αυγό του από τη μερκελ τι θα γράφουν. Βεβαια τότε θα είναι μετακλητοί σε κανα υπουργό-βολευτή και δεν θα τους νοιάζει. Αλλά τα υπόλοιπα χαιβάνια που το κάνουν επειδή πιστευουν σε κάτι.... Και κλαμα η κυρία .......

!

ποιά Μέρκελ ρε!!! σε κανα υπόγειο του Σζα σε έχουν κλεισμένο να τρολλάρεις και έχεις χάσει την επικαιρότητα μάλλον.

Μπανανια

Μετα σου λενε γιατι θελεις να φυγεις απο αυτην την χωρα;; Αχαχαχαχαχαχαχα

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Ο Γαβρογλου είναι ένας υπουργός που επιδεικνύει πραγματικο ενδιαφέρον για τα πρόβληματα στην παιδεία και πιστεύω ότι αγωνίζεται για το μέλλον των νέων και ιδιαίτερα των πτυχιούχων!

Βέβαια

ότι έχει επιτύχει στη ζωή του είναι μέσω εξετάσεων και γι αυτό ο άνθρωπος προωθεί την Αριστεία...

FOITHTHS

ΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ''ΤΟΥΒΛΑ'' ΤΑ ΑΕΙ !!!!!!!!!!!!!

έτσι μπράβο

τόσοι κατσαπλιάδες που έχουν πάρει πτυχίο με αντιγραφές και φροντιστήρια είναι έτοιμοι να ξεχυθούν για τον Δημόσιο Μισθό. Άραγε δεν καταστρατηγείται το Σύνταγμα αφού όποιος φοιτητής κάνει φροντιστήριο την εκπαίδευση την λαμβάνει από άλλο (ιδιωτικό) φορέα και όχι από το πανεπιστημιακό ίδρυμα όπως επιτάσσει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Άρθρο 16 "παρ.5. Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. "

OΞΦΟΡΔΗ

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ''ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ'' ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ! ΑΠΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΛΙ ΕΤΥΧΕ !! ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ,ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ . ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ !!!!!!!!!!!!!!

κα

Προωθούνται προσλήψεις με βάση μεταπτυχιακά, προϋπηρεσία και κοινωνικά κριτήρια. Για να πει κανείς ότι πρόκειται για προεκλογικά ρουσφέτια είναι σαν να λέει ότι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι οι έξυπνοι γόνοι των πλουσίων με τα μεταπτυχιακά που κατάφεραν επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αποκτήσουν προϋπηρεσία (τότε χωρίς ρουσφέτι) και επιπροσθέτως έχουν κάνει πολλά παιδιά! Όποιος έχει τέτοια στοιχεία καλό θα είναι να διαφωτίσει και εμάς τους ανυποψίαστους. Προφανώς οι διαφωνίες βρίσκονται στα πλαίσια του έμφυτου μίσους του βαθιά συμπλεγματικού Νεοέλληνα για την κατσίκα του γείτονα που δεν λέει να ψοφήσει με τίποτα. Απόφοιτοι Λυκείου που το μόνο που έχουν διαβάσει στη ζωή τους είναι το "ΦΩΣ" και ο "Δικέφαλος" διαμαρτύρονται από τον καναπέ με το φραπέ στο χέρι για άριστους επιστήμονες με μεταπτυχιακά που θα προσληφθούν χωρίς διαγωνισμό μεν αλλά με αδιαμφησβήτητα αντικειμενικά κριτήρια δε, λες και τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά τα πήραν από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια κατ' απονομή επειδή ήταν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ! Αστεία πράγματα και μετά κάποιοι έχουν το θράσος να μιλούν για αριστεία...

Μα εσύ είσαι Αριστούχος

Τι σχέση έχουν βρε τα κοινωνικά κριτήρια με την Αριστεία; Ούτε καταλαβαίνεις τι γράφεις. Θα πάμε με κοινωνικά κριτήρια, θα πάμε τα τα μεταπτυχιακά από το ΕΑΠ, με τα πτυχία ΤΕΙ, με τους τίτλους εξωτερικού; Όλα είναι άσχετα μεταξύ τους και εξυπηρετούν ένα σκοπό: Να βρούμε φόρμουλα να διορίσουμε τα δικά μας παιδιά χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ που επιβάλλει ο νόμος

Αριστερόστροφο Χαϊβάνι

Τι, οι Πρόσφυγες και οι Παράτυποι ταξικοί αδελφοί δεν θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση άνευ εξετάσεων! Η μήπως τους προορίζεις για τίποτα ΤΕΙ και ΑΕΙ της σειράς; Να εισέρχονται υποχρεωτικά στην Ιατρική και τη Νομική, να αναμορφώσουν το νομικό μας πολιτισμό και να ιάνουν το ρατσισμό μας. Τόσα χρόνια μας γονιμοποιούν με τόση τρυφερότητα, ήρθε η ώρα την ανταπόδοσης της αναγνώρισης και της αλληλεγγύης! Αίσχος κ. Γαβρόγλου! Τα γένια του Καρόλου θα βγάζουν φλόγες από αγανάκτηση.

periklis

συριζα. τεμπελοσκυλα. μπαχαλακια. απλυτοι. δημοσιο. αναξιοκρατια.

Δημοσιος Σφραγιδοκρουστης

Τιτανοτεραστια Υπουργαρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

artmida1

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη μνήμη των 25 θυμάτων που πέθαναν λίγο έξω από το χωριό Αρτέμιδα στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας, τέλεσε το Σάββατο το πρωί, το καθιερωμένο μνημόσυνο

limenplak2

“Είναι ένα θέμα που απασχολεί το Ηράκλειο εδώ και δεκαετίες και πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για να μεταφερθεί το Λιμεναρχείο σε νέο κτίριο”, ανέφερε το Σάββατο ο Γιάννης Πλακιωτάκης - Η επικρατέστερη λύση

mikonos_iroini

Οι δυο Αμερικανοί εντοπίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής έξω από γνωστό κλαμπ του νησιού των ανέμων, στην περιοχή Παράγκα - Έπεσαν στη φάκα, όταν πήγαν να αγοράσουν κοκαΐνη και μεθαμφεταμίνη από Αλβανούς ντήλερ 

2
53434

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στη Βάρδα, αναζητώντας στοιχεία για τις πυρκαγιές που απείλησαν ακόμα και σπίτια - Προσήχθη ύποπτος, του οποίου ερευνάται η εμπλοκή στις πέντε τελευταίες φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή

4