Εμπαιγμός το σχέδιο Γαβρόγλου για προσλήψεις λένε οι δάσκαλοι - Σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο

gavrgo-new1

«Το σύστημα οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας» τονίζει η ΔΟΕ - «Ανέξοδη αντιπολίτευση» καταλογίζει το υπ. Παιδείας - Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου η διαβούλευση του νομοσχεδίου

Την έντονη αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας προκάλεσε το περιεχόμενο του σχεδίου Γαβρόγλου για προσλήψεις 15.000 δασκάλων και καθηγητών τα επόμενα χρόνια.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ κάνει λόγο για «εμπαιγμό» των εκπαιδευτικών τονίζοντας ότι με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας υπάρχει «απαξίωση» της προϋπηρεσίας. Διαμηνύει, δε, ότι το σύστημα αυτό «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα». Όπως σημειώνουν, μάλιστα, στην ανακοίνωση «το σύστημα που ανακοινώθηκε, ουσιαστικά απαξιώνει την προυπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας».

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας από τη μια έδωσε προς διαβούλευση μέχρι τις 4 Ιανουαρίου το επίμαχο νομοσχέδιο και από την άλλη σε δική του ανακοίνωση-απάντηση στη ΔΟΕ καταλογίζοντας στην ομοσπονδία «ανέξοδη αντιπολίτευση».

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ έχει ως εξής:

Ο Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση ανακοίνωσαν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου ένα σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών στην εκπαίδευση το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Ταυτόχρονα υποσχέθηκαν , πέρα από τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, ακόμη 10.500 σε βάθος τριετίας, αν επανεκλεγούν, διορισμούς που βρίσκονται κάτω από τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε, ουσιαστικά απαξιώνει την προυπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου προσπάθησε να καλύψει την ουσία των κυβερνητικών εξαγγελιών με το απαράδεκτο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Είναι αλήθεια θλιβερό, κυβερνητικά στελέχη να επιδίδονται σε δημαγωγία, αναλήθειες και συκοφάντηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για να κρύψουν την, πικρή για αυτά και την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., αλήθεια.

Πρόκειται για την κυβέρνηση της υποσχεσιολογίας και των μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για την κυβέρνηση που στο βωμό των εκλογικών της επιδιώξεων ανατρέπει τους υπάρχοντες πίνακες και τις ζωές χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται, προσφέρουν και στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, στερώντας σε πολλούς απ’ αυτούς την ελπίδα του μόνιμου διορισμού αλλά και της επαναπρόσληψής τους.
Πρόκειται για την κυβέρνηση που στο πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής υπόσχεται χιλιάδες διορισμούς για το … απώτερο μέλλον και εμπαίζει τους χιλιάδες ανέργους και νέους πτυχιούχους.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας:

Αγωνίζεται επί σειρά ετών (και επί όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών της αδιοριστίας) διεκδικώντας τους χιλιάδες διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.

Επανειλημμένα έχει δημοσιοποιήσει και καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας την πρότασή της – απόφαση της 87ης Γενικής Συνέλευσης, για το σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών.

Δεν κρύβεται πίσω από προσχηματικές ερμηνείες των αποφάσεων του ΣτΕ, όπως κάνει το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, για να καμουφλάρουν την πολιτική τους αλλά παλεύει για την αληθινή αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των, επί σειρά ετών, αναπληρωτών.

Η αναφορά του Υπουργού Παιδείας στην άρνηση των Ομοσπονδιών να συμμετέχουν στην επικοινωνιακή παράσταση που προσπάθησε να στήσει στη Βουλή, είναι μία ακόμα απόπειρα παραπλάνησης. Οι Ομοσπονδίες εδώ και μέρες είχαν ανακοινώσει την κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 μ.μ. το μεσημέρι της Πέμπτης 20/12.

Ο Υπουργός Παιδείας περιφρονώντας τους απεργούς εκπαιδευτικούς αρνήθηκε να τους συναντήσει και προσπάθησε να υπονομεύσει την κινητοποίηση και τα αιτήματά της.

Καταγγέλλουμε την πολιτική στάση προσπάθειας υπονόμευσης του εκπαιδευτικού κινήματος του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε το εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και την περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και διεκδικητικά τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και διεκδικητικά τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου.

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας έχει ως εξής:

Το Υπουργείο Παιδείας, έρευνας και Θρησκευμάτων με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΟΕ για το νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών απαντά:

Είναι απολύτως κατανοητή η επιθετικότητα της ανακοίνωσης της ΔΟΕ τρεις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του νέου συστήματος διορισμών και η πλήρης έλλειψη τοποθέτησης επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

Το σύστημα διορισμού που δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου :

Βασίζεται στις αρχές της δικαιοσύνης, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας
Σέβεται την προσφορά των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα δύσκολα χρόνια της κρίσης γι’ αυτό μοριοδοτεί, για πρώτη φορά την προϋπηρεσία των 120 μηνών.
Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους νέους πτυχιούχους να διεκδικήσουν το αυτονόητο και αυτό δεν μπορεί να τους το στερήσει καμμιά συνδικαλιστική εμμονή.
Είναι υποχρεωμένο και λαμβάνει υπόψιν του τις συνταγματικές επιταγές καθώς και τις αποφάσεις του ΣΤΕ ώστε να επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος από τυχόν προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Αυτό επιβάλλει η υπευθυνότητα και αυτό υπηρετεί το νέο σύστημα.
Συνεπώς το ΥΠΠΕΘ αφενός συμμερίζεται το αίτημα της ΔΟΕ για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και αυτό υλοποιεί για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια και αφετέρου αναλαμβάνει με υπευθυνότητα το χρέος του να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Τα μέλη, λοιπόν, του Δ.Σ. της ΔΟΕ θα πρέπει να τοποθετηθούν με απόλυτη σαφήνεια ως προς τα παραπάνω και να αφήσουν έστω και για λίγο την ανέξοδη αντιπολίτευση, διότι κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί συνταγματικές επιταγές και δικαστικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Ελένη Κωνσταντίνου

Είναι τραγικό το γεγονός πως με αυτό το σχέδιο νόμου αδικούνται κατάφωρα οι εκπαιδευτικοί με αναπηρίες. Ριχνονται στον Καιάδα ανθρώπινες ψυχές που έκαναν μεγάλο αγώνα να αποκτήσουν πτυχία και αλλα προσόντα. Τους ρίχνει βορα σε ένα ανταγωνιστικό και ανθρωποφαγικό πλαίσιο και τους καταδικάζει στην ανεργία και απραξία.Τους αναγκάζει σε ένα ατέρμονο κηνύγι τίτλων που είναι οικονομικά δυσβαστακτο και ψυχοφθόρο.Τους κονιορτοποεί αφου απλώς μοριοδοτεί την αναπηρία τους λες και είναι προσόν. Απο την άλλη πλευρά τι γίνεται με τους εκπαιδευτικους που επι μία δεκαετία συμμετείχαν σε διαγωνισμούς ασεπ και ήταν επιτυχόντες δυο και τρεις φορές. Ακυρώνεται ο αγώνας τους εν μια νυκτί . Ένα κράτος ανακόλουθο , που η εκάστοτε κυβέρνηση εκπονεί το δικό της πρόγραμμα χωρίς να υπολογιζει τον παράγοντα άνθρωπο.Ένα κράτος που στηριζεται στην αδικία και καταπατεί τα δικαιώματα των πολιτων ειναι καταδικασμένο σε θάνατο! Ειναι ντροπή να ισοπεδώνονται άνθρωποι για μικροκομματικά συμφέροντα!

giorgos

Απλα γελειος αυτος και ... το σχεδιο του

Προυπηρεσια ΑΕΙ_ΤΕΙ

Η προυπηρεσια χιλιαδων ωρων (ωρομισθιων καθηγητων) σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν μετρησε ποτε για διορισμο τους στη βθμια εκπαιδευση. Δλδ, ειναι ικανος κπ να διδαξει π.χ. μαθηματικα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, αλλα στις φορμες για διορισμο στα σχολεια δεν υπηρξε τετοιο πεδιο. Και ολοι αυτοι οι ωρομισθιοι ζησαν με το στρες της ετησιας απολυσης και την απολυτη ενδεια. Ας το δουν οι αρμοδιοι να διορθωθει και να υπολογιζεται τουλαχιστον ισοποσα με την προυπηρεσια ωρομισθιου/αναπληρωτη βθμιας εκπαιδευσης.

Pan

Ένα σεμινάριο 300+ ωρών παίρνει 4 μόρια ενώ ενα παδί 2 !!!Γι" αυτό κάντε σεμινάρια βγαίνουν πιο φθηνά απ" τα παιδιά !!!

nikos

δυο μορια το παιδι εγκληματιες τις χωρας. ΟΣΟ ΜΙΣΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ.ΟΥΣΤ

Αναπληρωτης

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!ΕΛΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ.ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ.ΤΟ ΕΝΑ ΣΑΣ ΞΥΝΙΖΕΙ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ!!!ΚΑΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ!!!ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ!!!

ο

Σε τι είσαι αναπληρωτής ακριβώς;Εσύ δυσκολεύεσαι να γράψεις στοιχειώδη ελληνικά.

dimitri

Αυτά τα λες εσύ - Αριστερή Καφρίλα.

Η αριστεια δεν ηταν ρετσινια?

Πως οι τιτλοι και τα πτυχια εγιναν προσοντα ξαφνικα? Αμα ειναι για ψηφαλακια, πες, ολα γινονται. και του σπανου τα γενια.

Ανακατεύεται η σαλάτα !

Forza Γιαβρί μας ! Ζήτω ο Τσιπρας !

Η κακέκτυπη ρέπλικα του Μαδούρο

μιλάει για σεβασμό σε "...συνταγματικές επιταγές καθώς και τις αποφάσεις του ΣΤΕ" όταν πρόσφατα έφερε στη Βουλή προς ψήφιση το νόμο 4547/18 μνημείο αντισυνταγματικότητας, διακρίσεων και άνισης μεταχείρισης εργαζομένων (βλ. καρατόμηση Σχολικών Συμβούλων κ.ά στελεχών εκπαίδευσης). Μη είσαι τόσο πλέρια δημοκράτης σύντροφε Γαβρόγλου θα εκτεθείς στο πόπολο και έρχονται και εκλογές. Το κιζμέτ αποφυγείν αδύνατο που λέγαν και οι πρόγονοι σου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης