Μπουτάρης: «Δεν τα κάναμε όλα τέλεια. Κάναμε λάθη χοντρά που μας στοίχισαν σε δημοφιλία»

Μπουτάρης: «Δεν τα κάναμε όλα τέλεια. Κάναμε λάθη χοντρά που μας στοίχισαν σε δημοφιλία»

«Η αποδοχή μου είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τον δεύτερο υποψήφιο», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

bou87
Η είδηση πως ο Γιάννης Μπουτάρης δεν θα διεκδικήσει ξανά τον Δήμο Θεσσαλονίκης απασχολεί από χθες τα Μέσα και γι' αυτό πριν λίγη ώρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου παρουσία αντιδημάρχων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ώστε να μιλήσει δημόσια για την απόφασή του.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε αρχικά αστειευόμενος ότι αυτή η συνέντευξη Τύπου δεν είναι αποχαιρετιστήρια, καθώς θα πει το αντίο στις 31 Αυγούστου.

«Η απόφαση να μην διεκδικήσω τον δήμο είναι καθαρά προσωπική, έχω 16 χρόνια που υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε.

Όπως εξήγησε, «ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα είναι υπηρεσία, γι΄ αυτό δεν πρέπει να περνάει τις δύο θητείες». Ο κ. Μπουτάρης παραδέχθηκε ότι κουράστηκε μετά από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση αν και οι δημοσκοπήσεις έδιναν και στον ίδιο και στην παράταξη μεγάλη αποδοχή.

«Η αποδοχή μου είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τον δεύτερο υποψήφιο», σημείωσε. Ανέφερε ότι είχε πολλές πιέσεις για να κατέβει αλλά ο ίδιος εκτιμά πως «ότι είχα να δώσω το έδωσα».

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στην παράταξη «Πρωτοβουλία», τόνισε πως αν και όλος ο κόσμος λέει ότι θα διαλυθεί, ο ίδιος εκτιμά ότι «όχι μόνο δεν θα διαλυθεί αλλά θα διακριθεί κιόλας». «Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες για νέο κόσμο», τόνισε και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν φοβάμαι τις αλλαγές, αλλά τις επιζητώ».  

Το μέλλον της «Πρωτοβουλίας» είναι ότι ανοίγει τις πόρτες. «Η Πρωτοβουλία θα κάνει προσκλήσεις και σε υποψήφιους και σε άλλους», υπογράμμισε.

Δήλωσε αντίθετος με τη διαδικασία «να δίνει ο δήμαρχος δακτυλίδι». «Το μόνο δακτυλίδι που έχω είναι η βέρα του γάμου μου, είμαι εναντίον οποιασδήποτε διαδικασίας να δώσει ο δήμαρχος δακτυλίδι», τόνισε.

Έκανε έκκληση στα κόμματα «να κάνουν στην άκρη και να μην ορίσουν κομματικούς υποψηφίους». 

Ξεκαθάρισε ότι δεν άλλαξε απόψεις και θέσεις του για το Σκοπιανό, σημειώνοντας πως «στο τέλος θα αποδειχθεί ότι έχω δίκιο».

Ο κ. Μπουτάρης έκανε έναν απολογισμό των δράσεων που έχει κάνει η διοίκηση στις δύο θητείες.

Κατά τη διάρκεις της ομιλίας του παραδέχθηκε ότι έγιναν και λάθη και κάποια από αυτά «χοντρά». «Δεν τα κάναμε όλα τέλεια, κάναμε και λάθη χοντρά, τα οποία μας στοίχισαν σε δημοφιλία», ανέφερε.

Παρόντες στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου είναι η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, οι αντιδήμαχοι Σπύρος Πέγκας, Πέτρος Λεκάκης, Γιώργος Δημαρέλος, Έλλη Χρυσίδου, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, Θανάσης Παππάς, Άννα Αγγελίδου καθώς και η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης