Στο 5% των πιο έξυπνων ανθρώπων ο Γιάννης Καλλιάνος

Στο 5% των πιο έξυπνων ανθρώπων ο Γιάννης Καλλιάνος

To σκορ του στο τεστ της ελληνικής MENSA  φτάνει το 125 - «Μία  εξαιρετική διαδικασία που τη συστήνω  σε όλους», δήλσε  ο γνωστός μετεωρολόγος

kall
Η Mensa ,ως γνωστόν, είναι ένας διεθνής οργανισμός, μια παγκόσμια κοινωνία ανθρώπων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία εστιάζει στην αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυίας. Μοναδικό κριτήριο για να γίνει κάποιος μέλος είναι να έχει Δείκτη Νοημοσύνης (I.Q.) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού, δηλαδή μεγαλύτερο ή ίσο του 148 στην κλίμακα Κατέλ (που ισοδυναμεί με το 132 της κλίμακας Στάνφορντ-Μπινέ και το 131 της κλίμακας Βέξλερ).

Σε μία από τις εξετάσεις της ελληνικής MENSA, το TEST FRT-A πριν λίγες ημέρες ο μετεωρολόγος και Αναπληρωτής Γραμματέας των Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος.

Περίπου μια εβδομάδα μετά το συγκεκριμένο TEST IQ (τεστ για την εύρεση του δείκτη νοημοσύνης), ο Γιάννης Καλλιάνος έλαβε πιστοποιημένο στη MENSA INTERNATIONAL, National Supervisor Psychologist (NSP) τα αποτελέσματα της δοκιμασίας με το σκορ του να φτάνει το 125 που σημαίνει ότι ανήκει στο 5% των πιο έξυπνων ανθρώπων.

Όπως εξήγησε ότι ήταν μια εξαιρετική διαδικασία που συστήνει σε κάθε παιδί, νέο ή μεσήλικα να υποβληθεί, ενώ ανέφερε ότι είναι θετικό να γνωρίζει κανείς τον δείκτη ευφυίας του, «αν ασφαλώς έχουμε καταλάβει από μικροί ότι έχουμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον τρόπο σκέψης μας».

Η διαδικασία του τεστ δείκτη νοημοσύνης συμπεριελάμβανε 45 ερωτήσεις με σχηματικές παραστάσεις και απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Εάν είχε απαντήσει σωστά σε δύο επιπλέον ερωτήσεις, ο γνωστός μετεωρολόγος, θα είχε εκτός των άλλων γίνει και μέλος της MENSA διότι εκεί θα χρειαζόταν IQ μεγαλύτερο είτε ίσο του 131, που θα σήμαινε ότι θα θα ανήκε στο 2% των πιο έξυπνων ανθρώπων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης