Τραβάει το σχοινί το ψευδοκράτος στην Κύπρο: Στέλνει στο δικαστήριο τους ψαράδες που συνέλαβαν Τούρκοι με ρεσάλτο

foto-kipros-1

Παρά το γεγονός ότι η  Λευκωσία έχει κάνει έντονο διάβημα στον ΟΗΕ ενώ η ειρηνευτική δύναμη του UNFICYP καταβάλλει προσπάθειες για απελευθέρωση των πέντε ψαράδων

Το ψευδοκράτος τραβάει το σχοινί με την υπόθεση των πέντε μελών του πληρώματος ελληνοκυπριακού ψαροκάικου.

Όπως δήλωσε ο λεγόμενος "υπουργός εξωτερικών" Κουντρέτ Οζερσάι, οι πέντε Αιγύπτιοι που συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες επάνω στο ψαροκάικο θα οδηγηθούν σε λεγόμενο "δικαστήριο" για να ζητηθεί η κράτηση τους και να ανακριθούν.

Την ίδια ώρα η Λευκωσία έχει κάνει έντονο διάβημα στον ΟΗΕ ενώ η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ UNFICYP καταβάλλει προσπάθειες για απελευθέρωση των πέντε και παράδοση του καϊκιού στον ιδιοκτήτη της εταιρείας που το διαχειρίζεται.

Το καΐκι έχει ρυμουλκηθεί στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας είναι η τέταρτη φορά που καΐκια της δέχονται παρενόχληση από τους Τούρκους αλλά είναι η πρώτη φορά που προχώρησαν σε σύλληψη των μελών του πληρώματος. Σημείωσε ότι το καΐκι είχε ρίξει παραγάδια σε διεθνή ύδατα μεταξύ του Ακάμα και του Κορμακίτη στα βορειοδυτικά της Κύπρου, όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος που θέλησε να κάνει έλεγχο.

Τούρκοι ένοπλοι στρατιώτες ανέβηκαν στο καΐκι και συνέλαβαν τους πέντε Αιγύπτιους οδηγώντας το πλοίο στα κατεχόμενα.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4041762

Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, το επίδομα στέγασης, το ΚΕΑ, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ομογενών!

1