LIVE

Κορωνοϊός

Ομόφωνο «φύγε» στον Ψινάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα - Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι

marath01

«Ψινάκη παραιτήσου το θέλουν οι νεκροί σου» φώναζαν πολίτες που μπήκαν στην αίθουσα και ζήτησαν την παραίτηση σύσσωμου του συμβουλίου - Σφοδρό κατηγορώ εναντίον του δημάρχου από την αντιπολίτευση: «Δεν ήρθε για να φτιάξει, ήρθε γιατί ήταν τελειωμένος από παντού, είναι πολιτική χολέρα»

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του δημάρχου Μαραθώνα - Νέας Μάκρης Ηλία Ψινάκη εξαπέλυσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που έλαβαν το λόγο στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με αντικείμενο την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα ζητείται η παραίτηση Ψινάκη.  Το ψήφισμα με το οποίο ζητείται η παραίτηση του δημάρχου εγκρίθηκε ομόφωνα με τις ψήφους και των 25 παρόντων συμβούλων (από το σύνολο των 33- απουσίαζαν οι υπόλοιποι 8).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι στηλίτευσαν τη στάση του Ηλία Ψινάκη, επισήμαναν ότι η παραίτηση δεν ζητείται για να ξεπλυθούν οι ευθύνες, ενώ καταγγέλθηκε και η ακύρωση της παράστασης της Αντιγόνης. 

«Μετά από 4 χρόνια διοίκησης του ανίκανου δημάρχου, το συμβούλιο καλείται να αποφασίσει να φύγει η πολιτική χολέρα Ψινάκης και το συμβούλιο πρέπει να τον αποπέμψει», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηγιάννης. Ο ίδιος συνέχισε σε υψηλούς τόνους, λέγοντας ότι «αυτός ο κύριος δεν ήρθε για να φτιάξει, ήρθε γιατί ήταν τελειωμένος από παντού και νόμιζε ότι θα βρει βλάχους να κάνει ό,τι θέλει. γελοιποιεί τον ιστορικό τόπο. Απέδειξε ότι όχι ως δήμαρχος, αλλά ως άνθρωπος δεν αξίζει. Επιδίωξε δια του δήμου να ανέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όπου ακούν Ψινάκη πρέπει να φεύγουν», είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει απόντος του Ηλία Ψινάκη. Αλλοι δημοτικοί σύμβουλοι επισήμαναν ότι ο δήμαρχος ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του, αλλά «ψυχές δεν χρεώνουμε στους ανθρώπους», ενώ τονίσθηκε ότι ο δήμος πρέπει να μείνει δίπλα στους ανθρώπους που τον χρειάζονται αφού «ο δήμος έχει καταρρεύσει», με ολέθριες συνέπειες. Όπως ειπώθηκε υπάλληλοι παραιτούνται, υπηρεσίες πλέον είναι ακέφαλες λόγω των παραιτήσεων, που «βοηθούν μόνο το πολιτικό μέλλον αυτών που παραιτούνται». Δημοτικός σύμβουλος αναρωτήθηκε τί θα γίνει αν ο Ψινάκης δεν παραιτηθεί; Θα καταρρεύσουν όλα;, αναρωτήθηκε. 

Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Σόμογλου, είπε μεταξύ άλλων για τον δήμαρχο Μαραθώνα: «Ακόμη και σήμερα σκηνοθετεί τον εαυτό του. Αυτό το ανδρείκελο είχε το θράσος να αναρτά προσωπική του δήλωση στα σόσιαλ μίντια και να κάνει λόγο για συμπαραστάση. Μπορώ να του χρεώσω την παντελη έλλειψη σεβασμού σστους ανθρώπους που χάθηκαν».

Ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γεωργάτος είπε πως «η απαίτηση είναι αύριο το πρωί κιόλας να τον στείλουν στο καμένο του σπίτι μια ώρα αρχύτερα» και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν περίμενα ότι αυτός ο Δήμος θα έφτανε σε αυτή τη κατάντια. Λειτουργεί μόνο με τη προσπάθεια των δημοτικών υπαλλήλων. Υπέγραψα και εγώ για την παραίτηση του δημάρχου γιατί αυτός ο δήμαρχος δεν πόνεσε ποτέ αυτόν τον τόπο».

Η δημοτική σύμβουλος κ.Ρίζου  περιέγραψε τον Ηλία Ψινάκη ως εκβιαστικό, απειλητικό και απόλυτο, ενώ εξέφρασε την αμφιβολία της ότι θα παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι η επόμενη μέρα στο δήμο απαιτεί συναίνεση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η συνεργασία της μαζί του ήταν ανύπαρκτη, ενώ πρόσθεσε:  «Μας διέλυσε εξαρχής ασχολούμενος μόνο με την ίντριγκα που ήταν η δεύτερη φύση του».

Περίπου στις 7  το απόγευμα, εκατό και πλέον πολίτες του Μαραθώνα μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και ζήτησαν επιτακτικά την παραίτηση σύσσωμου του συμβουλίου. Νωρίτερα, έξω από την αίθουσα φώναξαν το σύνθημα «Ψινάκη παραιτήσου, το θέλουν οι νεκροί σου».
video placeholder

Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι, δεν μετέχω σε μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία

Την άρνησή του να παραιτηθεί έχει διαμηνύσει ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης. 

Ο κ. Ψινάκης που αρνήθηκε σήμερα να παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, είχε κάνει σαφή τη θέση του, μετά την έξοδό του από την Ευελπίδων όπου είχε καταθέσει για τις φονι8κές πυρκαγιές. «Δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο. Δεν θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο. Έχει μόνο ένα στόχο: Τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία», τόνισε ο κ. Ψινάκης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα χαρακτήρισε την 23η Ιουλίου ως την ημέρα «που η εμπειρία της εθνικής τραγωδίας σημάδεψε το μέλλον του Μαραθώνα και όλης της Ελλάδας», τις συνέπειες της οποίας «ο δήμος μας βίωσε και θα βιώνει για καιρό μια τραγωδία σε κλίμακα, αντίστοιχης ενός πολέμου».

Αιχμές για μικροπολιτικά κίνητρα, καιροσκόπους, υποδίκους και καταδίκους

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ψινάκης συνέχιζε λέγοντας:

«Μία από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια. Είναι το λιγότερο θλιβερό αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων καιροσκόποιο, υπόδικοι και κατάδικοι με μικροπολιτικά και άλλα κίνητρα.

Εκμεταλλευόμενοι το χάος, την οδύνη και τη δίκαη οργή των πληγέντων, επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στον Μαραθώνα, που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μαραθώνα αφήνει αιχμές και για πρόσωπα που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης και αρνήθηκαν να αγωνιστούν και να πολεμήσουν την ώρα της μάχης και τους κατηγόρησε για λαϊκισμό. «Την ώρα της μάχης, επέλεξαν την οδό της φυγής και μαζί της τη συμμαχία με τον χωρίς όρια λαϊκισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος»

Σύμφωνα με τον κ. Ψινάκη, αυτές τις στιγμές «προέχει η διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής» σε κλίμα αλληλεγγύης, ενότητας και κοινής προσπάθειας.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μαραθώνα αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πολιτικού κόστους, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε το υπολόγισε, κάτι που προκύπτει και από τη συρρίκνωση της παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο.

«Είναι γνωστό σε όλους ότι ως Δήμαρχος Μαραθώνος ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, κάτι που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των μελών της Δημοτικής μου παράταξης», αναφέρει με νόημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (89)

Pythia

Συμφωνώ με προηγούμενο. Κάποια λαμογια στήνεται, άλλωστε η δημιουργία του marathon foundation, προσωπικού ιδρύματος που έστησε, αλλά θέλει να παιρνουν μέσα από αυτό δουλειές του δήμου, κάτι για το οποίο ήρθε σε σύγκρουση με το δημοτικό συμβούλιο λέει.πολλα. Τόνοι ξερών παντού στην πόλη , έδιωξε τους υπαλλήλους από τον α όροφο για να εγκατασταθεί η παρέα του 2-3 λαμογια που κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για τις γνώσεις και την ειδίκευση τους, εξαφανισμένος μονίμως ούτε οι εκλεγμένοι μαζί του δεν μπορούσαν να τον πλησιάσουν, εξού και παραιτήσεις, άθλια συμπεριφορά στους εργαζόμενους με προσβολές,εκβιασμούς, κτλ. Ρωτήστε ντόπιους. Θα σας πουν ότι η απογοήτευση από τους πολιτικούς τους οδήγησε στη φούσκα της τηλεπερσονας.

νινα

ανικανοτης αδιαφορια κακη συμπεριφορα δεν αρκουν;

Τακης

Μια απορία τι γίνεται σε περίπτωση που παραιτηθούν οι 25 δημοτικοί σύμβουλοι που κατέθεσαν το ψήφισμα και δεν αντικατασταθούν απο τους επιλαχόντες

Από ό,τι καταλαβαίνω...

(σχεδόν) κανείς δεν τον πάει. Πιθανόν μάλιστα να έχουν δίκιο. Αυτό που κανείς εδώ μέσα (κι εγώ φυσικά) δεν καταλαβαίνει, είναι για ποιό πράγμα τον κατηγορούν! Ποιά είναι η(οι) κατηγορία(ες) που του αποδίδουν;

ΔΗΜΟΤΗΣ

Καποιοι - πιθανον καποιος που γραφει με πολλα ψευδωνυμα- τον υπερασπιζονται βλεπω.Οκ, ας μας πουν λοιπον και τι εκανε ο Ψινακης στη διαρκεια της θητειας του , μηπως υλοποιησε την περιφημη αποχετευση , ενα απο τα βασικα σημεια του προγραμματος του με το οποιο εκλεχθηκε ? Και μην πει κανεις δεν μπορουσε κλπ, ,τοτε ας μην το χρησιμοποιουσε σαν επιχειρημα για να εκλεγει. Αλλα και στα πιο απλα,οταν χρειαστηκε να αλλαχθει μια λαμπα που καηκε σε στυλο του δημου στο δρομο κοντα στο σπιτι μου , περασαν 2 μηνες και αλλεπαλληλα τηλεφωνηματα στο δημο χωρις αποτελεσμα, επισκεψη στο δημο οπου οι δημοτικοι υπαλληλοι για τις εξωτερικες εργασιες συνωστιζονταν στο δημαρχειο αλλα κανεις δεν προλαβαινε -και καλα γιατι ειχαν αλλες εργασιες- να το κανει , και χρειαστηκε τηλεφωνημα σε καποιον στο συμβουλιο του δημου για να γινει ! Μεσο για να αλλαχθει ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ! Τιποτα δεν εκανε ο Ψινακης , οπως τιποτα δεν εκαναν και οι προηγουμενοι φυσικα ...... ΥΓ.Τωρα, για το οτι σε ημερα -την ημερα της φωτιας στο Ματι-που ειχε χαρακτηριστει συναγερμος 4 για πιθανη πυρκαγια στην περιοχη και αυτος διασκεδαζε στη Μυκονο , ......αχαρακτηριστο .

Τώρα που θα καβαλήσει μπουλντόζα να δεις έργο που θα κάνει.

Όχι λάμπα, τα φώτα θα σας αλλάξει .........

νενα

παραιτησου αχρηστε

νενα

μα και αυτος τα ιδια σκατα ειναι!!! ψευτης και ανηθικος

nena

ετσι ακριβως !!! σας το επιβεβαιωνω γιατι ξερω

Δημητρης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που τον υποστήριξαν στις εκλογές θα κανακατεβουν του χρόνου; Είναι αμέτοχοι που αγωνιστικαν για να βγει δήμαρχος ο Ψινάκης ;

Δεν φευγει ρε παιδια!! Τι δεν καταλαβαίνετε?

Ειναι σε διατεταγμένη υπηρεσια. Θα σας εξαφανίσει και μετά θα εξαφανιστεί, συντροφια με τους παρηγορητες τους σε καμια ελβετια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης