Νομικός σύμβουλος της 6ης ΥΠΕ καταγγέλλει παρεμβάσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

nissss

«Από το 2015 και εξής καθημερινώς οι διοικούντες προσπαθούσαν να με πείσουν όπως γνωμοδοτώ κατά τη δική τους αντίληψη των πραγμάτων»

Παρεμβάσεις από στελέχη του υπουργείου Υγείας -και του ΣΥΡΙΖΑ-, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, καταγγέλλει σε μηνυτήρια αναφορά του ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), κ. Φώτης Λεπίδας.

Ο επί 16 χρόνια δικηγόρος της ΥΠΕ υποστηρίζει πως «μέχρι το 2014 όλοι οι διοικητές ήταν προσωπικότητες επιστημονικής και διοικητικής ευρύτητας και γνώριζαν άριστα τον ρόλο του νομικού συμβούλου –κατά νόμο- στα πλαίσια της Δημόσιας Διοίκησης» αλλά από το 2015 και εξής «καθημερινώς οι διοικούντες προσπαθούσαν να με «πείσουν» όπως γνωμοδοτώ κατά την «δική τους αντίληψη των πραγμάτων αφού αυτοί πλέον διοικούν».

Οι «διοικούντες» στους οποίους αναφέρεται και στη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πάτρας, είναι ο νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και μέχρι το 2017 διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο νυν επικεφαλής της 6ης ΥΠΕ και η διοικήτρια του γενικού νοσοκομείου Ζακύνθου. Το γεγονός ότι οι δύο πρώτοι ανήκαν στο χώρο των συνδικαλιστών όπως αναφέρει, δημιουργούσε όξυνση στη σχέση και τη συνεργασία τους καθώς «δυστυχώς το κλίμα με τον χώρο των συνδικαλιστών ήταν εξ αρχής διαφορετικό...Επιθυμούσαν διακαώς η πράξη και τα καθήκοντα του νομικού συμβούλου να υπηρετούν τις δικές τους στοχεύσεις».

Ο νομικός σύμβουλος της Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων και Δυτικής Ελλάδας, παραθέτει στην αναφορά του μια σειρά από περιστατικά της περιόδου 2015-2018 όπου εμπλέκονται με διάφορους τρόπους τα τρία πολιτικά αυτά πρόσωπα, περιστατικά των οποίων η αναφορά μόνο ερωτήματα γεννά.

Παρέμβαση από τον επικεφαλής της ΥΠΕ προς τον δικηγόρο για «οπισθοχώρηση» σε υπόθεση με τους συνδικαλιστές
Μια υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2010 ήρθε στο προσκήνιο με έντονο τρόπο όταν ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας (ΕΙΝΑ) κ. Γιώργος Γιαννόπουλος τοποθετήθηκε διοικητής στην 6η ΥΠΕ. «Την 27.4.2010 άσκησα κατά του Σωματείου με την επωνυμία «Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας (Ε.Ι.Ν.Α) που εδρεύει στο Ρίο Πατρών και εκπροσωπείται νόμιμα αγωγή μου για συκοφαντική δυσφήμιση κλπ. λόγω ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων εναντίον μου επειδή «τόλμησα» και σε γνωμοδότησή μου προς τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας θεώρησα τις επισχέσεις εργασίας που είχαν προβεί οι ειδικευμένοι ιατροί του Ε.Σ.Υ ως μή νόμιμες. Επιφανές στέλεχος του ανωτέρω σωματείου και πρόεδρος μεταγενέστερα του Δ.Σ υπήρξε ο Γεώργιος Γιαννόπουλος και στη συνέχεια Διοικητής της 6ης ΥΠΕ».

Όπως καταγγέλλει ο κ. Λεπίδας, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στις 26 Ιουλίου 2016 ο επικεφαλής της ΥΠΕ «επέμενε πολύ πιεστικά να παραιτηθώ από την αγωγή πράγμα που αρνήθηκα εφ’όσον δεν υπήρχε αποκατάσταση». Επικαλείται, μάλιστα, ανταλλαγή μηνυμάτων στην ηλεκτρονική και έντυπη αλληλογραφία τους με αυτό το το αντικείμενο.

Νέος διοικητής στην ΥΠΕ, ίδιες «παραινέσεις»
Την 10.2.2017 ορκίσθηκε ως Διοικητής της 6ης ΔΥΠΕ ο κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, ιατρός ακτινολόγος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Από την πρώτη ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων του κατέστη σαφές πώς εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν η τήρηση της κυβερνητικής και υπουργικής πολιτικής και τακτικής στον χώρο της 6ης ΔΥΠΕ αλλά και η συνεργασία του με τον νέο Γενικό Γραμματέα κ. Γιαννόπουλο Γεώργιο και την υλοποίηση των σχετικών κομματικών και προσωπικών επιταγών και εντολών. Χωρίς κανένα πρόσχημα απαιτούσε να «ευθυγραμμίζομαι» γνωμοδοτικά με ό,τι αυτός επιθυμούσε, γεγονός για το οποίο υπήρξε από την αρχή μία αντιγνωμία αφού ενώ εγώ του κατέστησα ευκρινές πώς ευθυγραμμίζομαι μόνον με τον νόμο, τις διατάξεις και τις εντολές, που είναι σύμφωνες με αυτόν καθώς και τις δικαστικές αποφάσεις όταν είναι εκτελεστές, ο ίδιος απέφευγε οιαδήποτε σχετική δήλωσή του» αναφέρει ο κ. Λεπίδας.

Η εξέλιξη; «Αρχισε να συνεργάζεται για τα θέματα αρμοδιότητας του νομικού γραφείου με προϊσταμένη Δνσης πολιτικά ομογνωμούσα, δεν έδειχνε επιθυμία προσφυγής στην νομική αρωγή του νομικού γραφείου και ουσιαστικά ‘ναρκοθετούσε’ τη λειτουργία της Ενιαίας Νομικής Υπηρεσίας. Η διαχρονική απαξίωση κάθε έννοιας νομιμότητας αναφορικά με την λειτουργία της Ενιαίας Νομικής Υπηρεσίας της 6ης ΔΥΠΕ προκύπτει από τα συνεχή υπηρεσιακά σημειώματα που απηύθυνα προς αυτόν εντοπίζοντας τις οργανικά, νομικά και διοικητικά ανορθόδοξες πρακτικές σε συνεργασία με την συγκεκριμένη προϊσταμένη της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού».

Οι υποθέσεις «λεπτού χειρισμού» του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και η ανάκληση του δικηγόρου από τη θέση του προϊσταμένου Νομικής Υπηρεσίας
Στο νοσοκομείο Ζακύνθου ο κ. Λεπίδας υποστηρίζει πως είχε συνεργασία όποτε χρειάστηκε με τη διοικήτρια κυρία Δέσποινα Τσαρίδου, μέχρι τον Μάρτιο του 2017 που ενημερώθηκε μέσω των πρακτικών του ΔΣ είχε αποφασιστεί η ανάθεση των θεμάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος σε άλλον δικηγόρο και όχι στον νόμιμο εκπροσωπούντα την ΥΠΕ διότι η διοικήτρια υποστήριξε πως ο κ. Λεπίδας της έχει φερθεί ανάρμοστα.

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί, πως έχει ενεργοποιηθεί μια σειρά από πράξεις ελεγκτικές και διοικητικές που ολοκληρώνονται με «πόρισμα δημοσιονομικού ελέγχου». Σύμφωνα με αυτό «....δεν έχει εκδοθεί απόφαση Διοικητή για τον καθορισμό του επιπέδου της οργανικής μονάδας και του κανονισμού λειτουργίας της Ενιαίας Νομικής Υπηρεσίας της 6ης Υ.Π.Ε» ενώ το αληθές και ισχύον –κάτι που το γνωρίζουν άπαντες ex oficcio- είναι πώς το επίπεδο οργάνωσης μιας διοικητικής μονάδας ορίζεται με βάση την διοικητική επιστήμη. Εφόσον η Διοικητική αυτή μονάδα (όπως εν προκειμένω) «εμπεριέχει» υπηρεσιακές μονάδες σε επίπεδο «Τμήματος» η «γραφείου» όπως εν προκειμένω (τέτοια είναι τα νομικά γραφεία των Νοσοκομείων) ΤΟΤΕ δεν μπορεί παρά να είναι επιπέδου Δ/νσης».

Το αποτέλεσμα ήταν πως ο διοικητής της ΥΠΕ «εξέδωσε απόφαση ανάκλησης του ορισμού μου ως προϊσταμένου με αναδρομική ισχύ με συνέπεια και εν γνώσει του πώς μοιραία θα εξεδίδετο (όπως και εξεδόθη) απόφαση περί επιστροφής περίπου 19.000 ευρώ με τεράστια ζημία μου, ενώ γνώριζαν πώς είχα ασκήσει και εν τοις πράγμασι και τα καθηκοντα του προϊσταμένου της Ενιαίας Νομικής Υπηρεσίας, απασχολούμενος με τις υποθέσεις και των τριάντα και πλέον Νοσοκομείων της περιοχής της 6ης ΥΠΕ και των χιλιάδων υπαλλήλων τους και των υπαλλήλων των ΠΕΔΥ τουλάχιστον επί τρίωρο καθημερινά και πέραν της εργασίας μου για τις υποθέσεις της ίδιας της ΔΥΠΕ». Καταλήγοντας ο κ. Λεπίδας ζητεί την ποινική δίωξη των τριών προσώπων που εγκαλεί για τα εξής αδικήματα: ψευδή καταμήνυση κατ’ εξακολούθησιν, συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθησιν, απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθησιν, έκδοση ψευδούς βεβαιώσεως και ηθική αυτουργία άλλως συνέργεια στην έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθησιν ενώπιον δικαστηρίων και διοικήσεως, κατάχρηση εξουσίας κατ’ εξακολούθησιν.

Δείτε εδώ την μηνυτήρια αναφορά

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΜΠΟΥΡΟΣ

Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με αυτούς. Δεν ξέρουν να διοικούν με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνοι. Παραδείγματα μεσα στο ΠΓΝΠ....Ναι για σένα λέω....

Δημήτρης

Τετοιες ιστοριες συμβαινουν σε καθημερινη βαση στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Αναζητώντας την Αλήθεια

Πριν οριστεί διοικητής 6 ΥΠΕ ήτανε υπεύθυνος στο hot spot μεταναστών Φιλιππιάδας. Έκρυψε απο την κοινωνία της Φιλιππιάδας επικίνδυνα μεταδοτικά λοιμώδη νοσήματα διασπείροντας ψευδή στοιχεία ( περί επαρκή εμβολιασμών κλπ) δημιουργώντας μια υγειονομική βόμβα. Ακόμα και όταν το πράγμα πήρε έκταση με ηπατίτιδες κλπ είχε το θράσος να μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στην Φιλιππιάδα ότι να μην ανησυχούν οι πολίτες και δεν υπάρχει πρόβλημα . Ευτυχώς κατανόησε γρήγορα και ξεγλύστρισε απο την εκδήλωση μόλις ο κόσμος άρχισε να νευριάζει. Το αποτέλεσμα μετά από όλα αυτά ήταν να τον .... αναβαθμίσουν σε διοικητή 6 ης ΥΠΕ και στην θέση του να βάλουν την ...... γυναίκα του . ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ .

Μόνο ΠΑΣΟΚ...

Ο Σύριζα αποτελεί την τελευταία και ανθεκτικώτερη μετάλλαξη του ιού του Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.

...

οι ανθρωποι είναι ελεεινοι. κουραγιο συντροφε - οπου ναναι κληρωνει

τι δεν καταλαβαινεις;

δεν αρκει η κυβερνηση - θελουν και την εξουσια

Μιναρντινιο

Οι αντίληψη τόσο του Γιαννοπουλου όσο και του Νικολοπουλου είναι καθεστωτικές . Το έπαιζαν αγωνιστές συνδικαλιστές μέχρι το 2015. Είναι πι χειρότεροι που έχουν περάσει . Το «εντελεσται» το χρησιμοποιούν για ψύλλου πήδημα , προκειμένου να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Ούτε στην χούντα . Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα . Νομίζουν ότι θα είναι εξουσία για πάντα;

κοινος νους

προφανως του κοπηκε η κονομα και οι εξηπηρετησεις του κυριου και οπως οι ομοιδεατες του οι δεξιουληδες δεν το αντεχουν

ΑΑ

Προφανώς είσαι Συριζολαμόγιο και σας χαλάει τα σχέδια να υπάρχουν τιμιοι ΔΥ και μάλιστα νομικοί σύμβουλοι. Σας καταλαβαίνουμε βεβαια, θα κάνουμε υπομονή ως τις εκλογές για να σας στείλουμε στα αζήτητα για πάντα, φασιστερουληδες.

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Α/Τ ΒΕΛΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ----ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ---ΠΟΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΕΞΕ --ΑΝΤΕΧΕΙ ---ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΦΩΝΑΖΕ ===ΕΟΚ -ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ----ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΚΤΕΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ---ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΛΑΣΠΟΛΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΗ --ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ --ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ==ΣΥΡΙΖΑ -ΑΕΛ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.

ΑΥΤΗ είναι η Αριστερά

ΑΥΤΗ είναι η Αριστερά, τι δεν καταλαβαίνετε;;. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον διωκόμενο νομικό!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio_politismou__bouboulinas

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής επικαλέστηκε το non paper του υπουργείου Οικονομικών, για τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομίας - «Δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ»