ΠΟΕΔΗΝ: Ρουσφέτι ΣΥΡΙΖΑ η θέση προϊσταμένου δικηγόρου στο ΕΚΑΒ

ekav_009

Ρουσφετολογικό διορισμό στο ΕΚΑΒ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την τοποθέτηση πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού στη νομική υπηρεσία του Κέντρου

Τη «φωτογραφική» σύσταση της θέσης προϊσταμένης δικηγόρου στο ΕΚΑΒ χωρίς να υπάρχει Νομικό Τμήμα, υπόθεση που έφερε στο φως το «ΘΕΜΑ» καταγγέλλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων κάνοντας λόγο για παρατυπίες και ρουσφέτια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση την Ομοσπονδίας, «η σύμβουλος του Πρωθυπουργού Βασιλική Κορμπή που εργαζόταν στη Γενική Γραμματεία του Μαξίμου επιλέγεται από ελεγχόμενη Επιτροπή του ΕΚΑΒ και προσλαμβάνονται στην ανύπαρκτη θέση προϊσταμένου δικηγόρου του ΕΚΑΒ. Θέση που συστήθηκε με φωτογραφική διάταξη και τροποποίηση του οργανισμού του ΕΚΑΒ χωρίς να υφίσταται νομική υπηρεσία στο ΕΚΑΒ. Εάν ίδια σπουδή και γρηγοράδα έδειχναν για την πρόσληψη διασωστών και αντικατάσταση των σαράβαλων Ασθενοφόρων, δεν θα κινδύνευαν έκτακτα περιστατικά 4 χρόνια και δεν ολοκληρώνονται οι προσλήψεις Νοσηλευτών και Διασωστών. Εδώ εν ριπή οφθαλμού έγιναν όλες οι διαδικασίες».

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που δημοσιεύει η ΠΟΕΔΗΝ, «τον Μάιο του 2017 παραιτήθηκε από την θέση Νομικού Συμβούλου του ΕΚΑΒ ο ένας εκ των δύο δικηγόρων με έμμισθη εντολή στο ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ διαθέτει στον οργανισμό δύο θέσεις Νομικών Συμβούλων με έμμισθη εντολή.Το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ δεν προχώρησαν ως όφειλαν σε κάλυψη της θέσης του Νομικού Συμβούλου με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία για την πλήρωση της. Δηλαδή προκήρυξη και επιλογή από 5μελή Επιτροπή του Ν. 1649/1986, όπως προβλέπει σχετική διάταξη του Κώδικα Δικηγόρων (άρθρο 43 παρ. 2 Ν. 4194/2013). Οι Υπουργοί Υγείας βρήκαν την ευκαιρία με την εκκένωση της θέσης να τακτοποιήσουν την Συριζαία Νομικό κα Βασιλική Κορμπή, Σύμβουλο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Ψήφισαν φωτογραφική διάταξη στο Νόμο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (Ν.4486/2017 άρθρο 96 παρ.26) με την οποία αντικαταστάθηκε η μία εκ των δύο θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή που υπήρχαν στον Οργανισμό του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα η θέση του δικηγόρου παρ’ Εφέτες όπως λέει ο οργανισμός αντικαταστάθηκε με θέση Προϊσταμένου δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ. Το ΔΣ του ΕΚΑΒ σε συνεδρίαση 7/5-3-2018 αποφασίζει, παρόντος του προέδρου που ήταν και μέλος της επιτροπής, κατά πλειοψηφία της πρόσληψη της και διαβιβάζει την απόφαση στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση. Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ που ήταν μέλος της Επιτροπής με ποιο νομικό δικαίωμα παρίστατο και προήδρευσε στη Συνεδρίαση στο Διοικητικό Συμβούλιο για την επιλογή της Συριζαίας Συμβούλου του Πρωθυπουργού. Σας κοινοποιούμε την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ».

Με την επιλογή της ως προϊσταμένη δικηγόρος του ΕΚΑΒ η κυρία Βασιλική Κορμπή παραιτείται από το Γραφείο του πρωθυπουργού λκαι την ίδια ημέρα ορκίστηκε και ανέλαβε υπηρεσία σε κενή οργανική θέση Προϊσταμένου δικηγόρου παρ΄Αρείω Πάγω κ ΣτΕ με έμμισθη εντολή στο ΕΚΑΒ Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Πάρτι σπατάλης

Τι δουλειά κάνει ο chief legal councel του ΕΚΑΒ και πόσες ώρες δουλειά έχει την ημέρα; Είναι full time job; αυτό πρέπει να το πληροφορηθούν κι ο ESM και τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Έπρεπε να υπάρχει επιτροπεία, μηχανισμοί έγκρισης με συμμετοχή ευρωπαίων ελεγκτών, και μελέτες σκοπιμότητας για κάθε ευρώ δαπάνη, αλλιώς γίνεται πάρτι των κομματικών παρεών κι οικογενειών.

sofia

ΕΕΕΕΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.. ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΥΣΜΑΤΑ ΑΠ ΤΑ ΑΛΛΑ! ΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Akis

Νταξ, και πριν τετοια γινόντουσαν

Αλήτες αριστεροί

παράσιτα της κοινωνίας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kakokairia_main

Κλειστά σχολεία - Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κοζάνης - Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά - Στην Πρέβεζα, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια - Επέμβαση για τον απεγκλωβισμό οδηγού που ακινητοποιήθηκε μέσα σε ρέμα

1