Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Αναζητούν τον ψηλόλιγνο νεαρό με εκπαίδευση στα καλάσνικοφ

Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Αναζητούν τον ψηλόλιγνο νεαρό με εκπαίδευση στα καλάσνικοφ

Οι πληροφορίες λένε ότι αποτελεί τον «σκοπευτή με το καλάσνικοφ» που έχει εκπαιδευτεί και μπορεί μετά από τρία χρόνια να έχει μεταμορφωθεί σε εκτελεστή της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»
 

Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Αναζητούν τον ψηλόλιγνο νεαρό με εκπαίδευση στα καλάσνικοφ
Ο ψηλόλιγνος νεαρός με εκπαίδευση στα καλάσνικοφ, ο οδηγός και οι τρεις «μεσήλικες Εξαρχειώτες» αποτελούν σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής
την
«Επαναστατική Αυτοάμυνα», μια οργάνωση που κλιμακώνει τη δράση της και πλέον αναζητά αίμα αστυνομικού.  

Κλείσιμο
«Θεωρούμε βέβαιο ότι τα μέλη της έχουν άσβεστο μίσος για τους ένστολους, πιθανόν γιατί στο παρελθόν έχουν άσχημα βιώματα....» εξηγεί πηγή της Κατεχάκη και προσθέτει «δεν διαθέτουν ειδίκευση στα εκρηκτικά και δεν μπορούν να φτιάξουν βόμβες...». Το διαμέρισμα - γιάφκα με τον οπλισμό εκτιμάται πως βρίσκεται στην «αποστειρωμένη» από αστυνομικούς περιοχή των Εξαρχείων. Έτσι, όταν χτύπησαν την κλούβα στη Χαριλάου Τρικούπη έφυγαν με τη μηχανή και στη συνέχεια κρύφτηκαν στην «καβάντζα» που διαθέτουν στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας. Το ίδιο έκαναν και στα προηγούμενα χτυπήματα που όλα πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση μερικών τετραγώνων από τα Εξάρχεια. Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» διατηρεί υπόγειες διασυνδέσεις με μέλη τόσο των «Πυρήνων της Φωτιάς»
όσο και με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που είναι της επιρροής Μαζιώτη-Ρούπα. Προφανώς μέσω κοινών διαύλων απέκτησε τον οπλισμό που αποτελείται από καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και πιστόλια. 

Συνεπώς οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται -σύμφωνα και με τις μαρτυρίες-  σ΄έναν  ψηλόλιγνο 30άρη που με τη βοήθεια τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου πυροβόλησε τρεις φορές το λεωφορείο των ΜΑΤ, αλλά πήρε μέρος και στις προηγούμενες επιθέσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι αποτελεί τον «σκοπευτή με το καλάσνικοφ» που έχει εκπαιδευτεί και μπορεί μετά από τρία χρόνια να έχει μεταμορφωθεί σε εκτελεστή της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Δίπλα του, υπάρχουν τουλάχιστον τρία άτομα που οι αρχές λένε ότι γνωρίζουν αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν την εμπλοκή τους τα οποία αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα της συγκεκριμένης ομάδας. Πρόκειται για θαμώνες των Εξαρχείων που διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους και έχουν περάσει κατά καιρούς από τα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Όσο για τον οδηγό, εκτιμάται ότι αποτελεί το νεότερο μέλος της οργάνωσης. 
Φόβοι και χτυπήματα

Το σενάριο η επίθεση στην κλούβα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ να αποτελεί την αρχή ενός νέου αιματηρού κύκλου επιθέσεων από  τη λερναία ύδρα της εγχώριας τρομοκρατίας εξετάζει η Αστυνομία. Λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη του 29χρονου βομβιστή με τα τρομοδέματα,  η επίθεση με καλάσνικοφ σε βάρος αστυνομικών και μάλιστα η διαπίστωση ότι οι δράστες ήθελαν νεκρό δημιουργεί έντονη ανησυχία στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο.  Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επαναπροσδιορίζουν τα πλάνα τους, στόχοι επανακαθορίζονται, ύποπτοι μπαίνουν και πάλι στο στόχαστρο των ερευνών και είναι διάχυτη πλέον η πεποίθηση στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ ότι με χρονικό όριο την 6η Δεκέμβρη (ημέρα δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου) οι ένοπλες ομάδες θα επανέλθουν. 

Η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που  βρίσκεται Πίσω από την επίθεση με καλάσνικοφ κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη οδό Χαριλάου Τρικούπη στο παρελθόν είχε χτυπήσει δυο φορές τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η προηγούμενη επίθεση ήταν στις 10 του περασμένου Ιανουαρίου όταν «γάζωσαν» με καλάσνικοφ την κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί ενώ στις 25 Μαΐου του 2014 παραμονή των ευρωεκλογών πυροβόλησαν πάλι με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τότε, στόχος δεν ήταν οι αστυνομικοί, αλλά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως οι ίδιοι ανέφεραν στην προκήρυξη που είχαν στείλει. Η ίδια οργάνωση είχε πυροβολήσει κατά της πρεσβείας του Μεξικού στις 31 Ιανουαρίου του 2016 ενώ πριν από ένα χρόνο παραμονές της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα εκτόξευσαν χειροβομβίδα κατά του φρουρού της γαλλικής πρεσβείας απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο, τραυματίζοντας τον ελαφρά στο πόδι.

Το χρονικό της επίθεσης 

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε 15 λεπτά πριν λεπτά πριν τις 8 το βράδυ της Δευτέρας. Δυο άτομα  με μαύρα ρούχα που κινούνταν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής και ο συνοδηγός με καλάσνικοφ έριξε τρεις πυροβολισμούς.  Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και στόχος της τυφλής επίθεσης ήταν ο σκοπός που βρισκόταν έξω από την κλούβα των ΜΑΤ και ο οποίος μαζί με άλλους συναδέλφους του άκουσε τους πυροβολισμούς και είδε μια λάμψη σε μια απόσταση περίπου 40 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν. Εκεί, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν και περισυνέλεξαν  3 κάλυκες από πολεμικό όπλο, πιθανότατα καλάσνικοφ. Παρά την γιγαντιαία κινητοποίηση, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και να σβήσουν τα ίχνη τους στα στενά των Εξαρχείων.  

Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης