LIVE

Κορωνοϊός

Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Πρέπει να καταβάλλει 200.000 ευρώ εγγυοδοσία - Ποιους περιοριστικούς όρους του επέβαλε το δικαστήριο - Τεράστιες οι ευθύνες, φώναξε η Βίκυ Σταμάτη στο άκουσμα της απόφασης 

Εκτός φυλακής θα βρεθεί έπειτα από περίπου 4,5 χρόνια παραμονής στον Κορυδαλλό, ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος
, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από την ελληνική Δικαιοσύνη σε κάθειρξη 20 ετών για διακίνηση μαύρου χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Και αυτό διότι, σήμερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, επικαλούμενοι λόγους υγείας. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν ήταν σε θέση να παραστεί (ούτε) στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου καθώς νοσηλεύεται στι Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, δεδομένων των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, τα οποία άλλωστε είχε επιβεβαιώσει στο δικαστήριο με κατάθεση του και ο θεράπων ιατρός του. Ο πρώην υπουργός πάσχει από στεφανιαία νόσο και ήδη έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Σήμερα το Πενταμελές Εφετείο με οριακή πλειοψηφία (3-2) και έπειτα από αλλεπάλληλες αιτήσεις του πρώην υπουργού που έπεφταν στο κενό, αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου ανοίγοντας το δρόμο για την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όμως όρους. 

Οι όροι
Συγκεκριμένα,  στον πρώην υπουργό επιβλήθηκε ο όρος της καταβολής εγγυοδοσίας  ύψους 200.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρήσης εναέριων και πλωτων μέσων, της παράδοσης σε Αστυνομικό Τμήμα  του διαβατηρίου του, της  απαγόρευσης εκδόσεως νέου διαβατηρίου, της μόνιμης διαμονής του σε γνωστή διεύθυνση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα δυο φορές τον μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά τον όρο της εγγυοδοσίας  η σχετική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-1), καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι θα πρέπει να του επιβληθεί ως εγγύηση το ποσό των 100.000 ευρώ. 

«Καθίσταται η απόφαση σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορει να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φύλακές», τόνισε ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσαλής και σημείωσε: «Η υγεία του η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο μπορεί να εξαρτηθεί από το ύψος της εγγυοδοσίας; Εγώ δεν το πιστεύω ως νομικός». 

Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος ανέφερε: «Αν επιστρέψει στη φυλακή και μέχρι μα βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο δεν τυγχάνει ζήτημα τεράστιας ευθύνης όλων μας;»  Παρούσα στο δικαστήριο ήταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία στο άκουσμα της απόφασης φώναξε: «Τεράστιες ευθύνες». 

Οι συνήγοροι του Α. Τοχατζόπουλου ζήτησαν την μείωση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ και ένα χρονικό διάστημα για να καταβάλουν τα χρήματα, με τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο να ζητάει να απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση τους. Τελικά το αίτημα αυτό απορρίφθηκε και από το δικαστήριο.

Η εισαγγελέας 
Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει από το δικαστήριο να κάνει δεκτή την αποφυλάκισης,σημειώνοντας πως θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του. 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία ειπναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει». 

H εισαγγελέας ανέφερε επίσης πως «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του κατηγορουμένου λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του». 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε συλληφθεί με ένταλμα των εισαγγελικών αρχών τον Απρίλιο του 2012 και αμέσως μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές είχε κριθεί προφυλακιστέος. Τον Οκτώβριο του 2013 ο κατηγορούμενος άλλοτε κραταιός υπουργός καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 20 ετών. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες. 

Οι δηλώσεις 
Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου και το πέρας της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, ο συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος δήλωσε: «Μετά από μια επίπονη και πολύμηνη προσπάθεια, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους. Το σημείο αυτό κρίνεται ως το έσχατο στο οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά προς το αίτημα το δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση, αφού πρώτα διακινδύνευσε την υγεία του πρώην υπουργού. Έστω λοιπόν και τώρα η απόφαση δίνει τη δυνατότητα στον κ. Τσοχατζόπουλο να αποκαταστήσει στο μέγιστο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν την κακοποιημένη και πληγείσα επί μια πενταετία υγεία του ώστε να σταθεί στο πλευρό της συζύγου του και του ανηλίκου γιου του».  

Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος Λεωνίδας Κοτσαλής ανέφερε: «Είμαστε ευτυχείς με τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε σχέση με την πέμπτη αίτηση αναστολής της ποινής. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η εξαιρετικά βαριά κατάσταση της υγείας του κ. Τσοχατζόπουλου επιβάλει την αναστολή. Η κατάσταση του πρώην υπουργού ξεπέρασε την πύλη του 497 ΚΠΔ, δηλαδή τον κίνδυνο της βλάβης της υγείας και βρίσκεται πλέον στον κίνδυνο θανάτου. Ήδη με την πρώτη αίτηση το καλοκαίρι τα ιατρικά δεδομένα εκείνης της εποχής επέβαλαν την αναστολή. Είμαι ευτυχής που η καθυστέρηση αυτών των μηνών δεν είχε αμετάκλητες συνέπειες».

Η σύζυγός του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Στάματη έφτασε πριν λίγο στο νοσοκομείοΔείτε το βίντεο με τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Νικολάου στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» όπου νοσηλεύεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος: 
Γιάννης Παγορόπουλος: Υπάρχει η σκοτεινιά της εγγύησης- Σήμερα όμως χαίρεται για την ελευθερία τουΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (177)

χαμηλής ποιότητας δικαιοσύνη

ζήσαμε να το δούμε και αυτό ! άλλοι άνθρωποι είναι στην φυλακή γιατί χρωστάνε ψίχουλα στο αδηφάγο κράτος και ο Άκης αποφυλακίστηκε και γρήγορα και έχει φάει δις

πανος

Τι είναι 200000 Ευρώ για τον ΆΚΗ ? Ψίχουλα σε σχέση μαυτά που έχει ΦΆΕΙ. Πρέπει να του κατασχέσουν και ΌΛΗ την ΤΕΡΆΣΤΙΑ περιουσία του και να κοιμάται στα παγκάκια όπως αρκετοί Έλληνες που τους έφτασαν εκεί οι εκάστοτε κυβερνώντες.

,

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΗΔΕΣ

.

ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΥΓΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ,ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ, ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΛΠ.-

πολλά ζειμπέκικα...

πολλά ζειμπέκικα θα χορέψει...

Xaris

Me kyvernisi syriza, etsi?min ksexniomaste.

t@kis

Τρώγανε με χρυσά κουτάλια 300+ και τα φόρτωσαν όλα σε έναν άνθρωπο! Ελάς-κράτος δικαίου! Ο τσοχατσόπουλος τώρα είναι ένα αδύναμο ανθρωπάκι το οπόιο πλήρωσε. Ας πληρώσουν και κάτι βουλγαράκηδες παπακωνσταντίνου κλπ είναι 10άδες και εκατοντάδες της βουλής οι κλέφτες, μην επικεντρώνεστε σε έναν για τα μάτια του κόσμου!!! ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕ 150 ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ (Να μην υπάρχει ασυλία σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικάιου) ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

@

Έξω και αυτός.... Άρρωστος, όπως η... Βίκυ άρρωστη....... Ξεκινάει η ζωή στα πλούτη τώρα..... Σε λίγο θα τους αφήσουν να πάνε και στην Ελβετία, όπου θα στενάξουν τα μαγαζιά και τα πολυτελή σαλέ...... Το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα είναι να δικαιολογήσει τα 200 χιλ. εγγύηση... Θα πει ότι τα..... δανείστηκε άτοκα από φίλους, όπως ο Αντρέας για να φτιάξει τη ροζ βίλλα.........

ΣΟΙΜΠΛΕ

Αυτα βλεπουν οι ξενοι και λενε ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ

LEAVE AKIS FREE

Το κινημα LEAVE AKIS FREE, ανακοινωνει τον λογαριασμο που μπορειτε να κανετε καταθεσεις-εισφορες προκειμενου να βγει επιτελους απο την φυλακη, ο αγωνιστης, δημοκρατης ΑΚΙΣ! GR11111117777773333336667 ΖΗΤΩ Ο ΑΚΙΣ! ΖΗΤΩ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΡΙΤΣ! ΖΗΤΩ! ΖΗΤΩ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ! ΖΗΤΩ! Και τον περιμενουμε και στο ΠΑΣΟΚ για ΠΡΟΕΔΡΟ! LOVE AKIS FOREVER!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης