LIVE

Κορωνοϊός

Στο Άγιον Όρος ο Πούτιν

Πούτιν: Εδώ γίνεται σημαντικό έργο που αφορά την ηθική και τις αξίες - Παυλόπουλος: Οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι στην αλληλεγγύη και την ειρήνη - Σε «φρούριο» μετατράπηκε η  Αθωνική πολιτεία - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με μπλόκα κάθε 100 μέτρα

Ιδιαίτερα συγκινημένος από την υποδοχή και τη φιλοξενία που έτυχε στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στο Άγιον Όρος δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το διήμερο ταξίδι του στη χώρα και την επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα που πραγματοποίησε. Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ρώσο πρόεδρο συνοδευόταν από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, από τη στιγμή που μπήκε στο FIR Αθηνών, ενώ υπήρχαν και άλλα δύο ίδια αεροσκάφη για λόγους ασφαλείας. Στο δε Άγιον Όρος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ακολούθησε ολόκληρο το τελετουργικό, συμμετέχοντας με θέρμη σε όλη τη διαδικασία.

Με την ολοκλήρωσή της λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, ο Ρώσος πρόεδρος αναχώρησε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ στην περιοχή περιπολούσε πολεμικό πλοίο, συνοδεύοντας διακριτικά το σκάφος που τον μετέφερε. Στην επιχείρηση συμμετείχαν βατραχάνθρωποι, ελεύθεροι σκοπευτές, ακόμη και Ρώσοι κομάντος. Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα προβλήματα, καθώς το Πατριαρχείο διαφώνησε σχετικά με την ημερομηνία ίδρυσης του μοναστηριού και για το λόγο αυτό δεν απέστειλε εκπρόσωπο, ενώ στο Πρωτάτο, οι αγιορίτες μοναχοί ήθελαν να υποδεχθούν εκείνοι τον Ρώσο πρόεδρο στις Καρυές, ενώ τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με αποτέλεσμα να μην παραχωρηθεί ο θρόνος και να δημιουργηθεί μία μικρή αναστάτωση.

Όλο το χρονικό της επίσκεψης Πούτιν στο Άγιον όρος

Την Παρασκευή (27/5) ο 
Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε συναντήσεις στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο Ρώσος πρόεδρος έφτασε αρχικά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στη συνέχεια αναχώρησε οδικώς για την Τρυπητή Χαλκιδικής και από εκεί με σκάφος έφτασε στο λιμάνι της Δάφνης, απ' όπου οδικώς έφτασε στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Εκεί, τον κ. Πούτιν υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους, Αρίστο Κασμίρογλου.

Παυλόπουλος: Οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι στην αλληλεγγύη και την ειρήνη

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «σας υποδέχομαι με ειλικρινή συγκίνηση σ’ αυτό το ιερό κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, το Άγιο Όρος. Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας σ’ όλη την Οικουμένη». «Ιδίως τους χαλεπούς καιρούς, εδώ είναι ο κατάλληλος τόπος για έναν ηγέτη προκειμένου να εμπνευστεί ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί, όταν λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις», συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Αυτοί οι δείκτες είναι ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη και η ειρήνη. Εμείς οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι σ’ αυτούς τους δείκτες, γνωρίζουμε ότι η Ρωσία, υπό την ηγεσία σας, κινείται προς την ίδια κατεύθυνση» τόνισε, απευθυνόμενος προς τον κ. Πούτιν. «Εύχομαι να οδηγείτε τον ρωσικό λαό στον δρόμο της δημιουργίας και της ευημερίας» κατέληξε. 

«Το Άγιο Όρος μας διδάσκει τον διάλογο για την αναζήτηση, ιδίως σε καιρούς κρίσης» υπογράμμισε, κατά την προσφώνησή του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. «Είναι μεγάλη τιμή να σας καλωσορίζω σ’ αυτό το μέρος» έσπευσε να προσθέσει.

Πούτιν: Στο Άγιον Όρος γίνεται σημαντικό έργο που αφορά την ηθική και τις αξίες

«Στο Άγιον Όρος γίνεται ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που αφορά τις ηθικές βάσεις και ηθικές αξίες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την αντιφώνησή του στη διάρκεια της πανηγυρικής δοξολογίας στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγίου Όρους. Ο Πούτιν ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα όσα κάνουν για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία καθώς και την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία που του επιφύλαξε.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων με τον ρωσικό λαό και με τη Ρωσία. Και θέλω να ευχαριστήσω την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία. Είμαι δεύτερη φορά εδώ και η φιλοξενία αυτή είναι τόσο θερμή. Είναι προς εμένα βεβαίως αλλά την εκτιμώ και ως φιλοξενία προς το πρόσωπο του ρωσικού λαού. Στο Άγιον Όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο. Έργο το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και τις ηθικές αξίες. Αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό και είναι κοινό. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Στην προσφώνησή του ο Άγιος Πρώτος, πατέρας Παύλος, από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τόνισε:
«Σήμερα, η ειρήνη γύρω μας δοκιμάζεται από την τρομοκρατία, τη διάλυση κρατών, τον θρησκευτικό φανατισμό και άλλα. Επιβάλλεται συνεπώς η συνεργασία των φιλειρηνικών λαών με σκοπό την επικράτηση της ειρήνης». Ο Άγιος Πρώτος ευχήθηκε «καλή διαμονή έστω και προσωρινή» στον κ. Πούτιν και είπε ότι η ορθόδοξη πίστη είναι η κοινή βάση για τις σχέσεις των λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας και πως η Ορθοδοξία είναι αυτή που βάζει εμπόδιο σε κάθε απόπειρα διατάραξης των καλών σχέσεων. Είπε ότι οι Ρώσοι μοναχοί στο Άγιον Όρος είναι ένας ακατάλυτος δεσμός ανάμεσα στις δύο χώρες, και ότι στην ανάπτυξη των σχέσεων έχουν συμβάλει και οι Έλληνες Πόντιοι που έζησαν στη Ρωσία.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κατά μήκος της διαδρομής και στο Άγιον Όρος, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάντα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κάθε 100 μέτρα υπάρχει μπλόκο της Αστυνομίας. Στις Καρυές τελείται πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Πρωτάρχου.

Ακολούθως, ο κ. Πούτιν έγτασε στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι), όπου και θα ολοκληρώσει την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Στη Μονή αυτή βρίσκεται ήδη από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Ο Πούτιν συναντήθηκε και με τον Εφραίμ

Ανάμεσα στις συναντήσεις και συνομιλίες που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, μία ήταν εκείνη που ξεχώρισε. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε θερμή χειραψία με τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος απασχόλησε τα προηγούμενα χρόνια την επικαιρότητα στη χώρα μας με την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει τον Εφραίμ από την πρώτη του επίσκεψη στο Άγιον Όρος, ενώ ο ηγούμενος είχε ταξιδέψει και στη Μόσχα, προσκεκλημένος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνομιλία τους διήρκεσε για αρκετή ώρα και μάλιστα μακριά από τα... αυτιά των περίεργων. Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε σε ιδιωτικό επίπεδο με τον Εφραίμ, υπό το βλέμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναχώρησε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί από το Καβούρι, όπου διέμεινε, για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», απ' όπου πέταξε για Θεσσαλονίκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (87)

Αιμιλία : -Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΗΘΟΥΣ.

ΓΕΓΟΝΟΣ :ο ΡΩΣΟΣ Πρόεδρος , ζήτησε τις προσευχές του Γέροντος Εφραίμ, ενώ τον ευχαρίστησε για την στήριξη που παρέχει και σε χιλιάδες Ρώσους προσκυνητές κάθε χρόνο.

VfV

Ούτε στην Ρωσία έχουν σωστή δημοκρατία... Καλή πολιτική δεν σημαίνει και δημοκρατία... Ακόμη η Ορθόδοξια δεν ταλαιπωρεί και δεν κάνει να"καλοπερνάει"κανένας gay η άθρησκος...Και η δημοκρατία είναι αρχή της... Άλλο που πολύ την οικιοποιούνται για να κρίνουν, η να επιβάλλουν ακραίες θέσεις, λόγο της δήθεν θρησκευτηκότητας ισχυρών συντηρητικών ανθρώπων που θέλουν να δείξουν ηθικοί... Και πειθονται όσοι κοιμούνται με.την φωτογραφία του βασιλιά κάτω από το μαξιλάρι και έτοιμοι να θυσιασουν αξίες για για δύναμη...

Σταυρος

Μακαρι να τον ειχαμε για πρωθυπουργο και οχι αυτον τον αχρηστο τον Τσιπρα

@Σταυρος

Καλά ο Τσιπρας είναι για τα μπάζα... Αλλά δε θα πάμε και στον φασιστοΠούτιν ρε φίλε, Ευρώπη είμαστε! (Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Αριστερών και των Χριστιανοταλιμπάν να μας κάνουν τρίτο κόσμο!)

ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

όταν οι Ελληνες μάθουν την ιστορία τους θα καταλάβουν ότι η Ελλάς δεν ανήκει ούτε στην δύση ούτε στην ανατολή. ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Αρχαίοι και Νέο Ελληνες δεν υπάρχουν, υπαρχουν Ελληνες με συνέχεια και το DNA είναι σχεδόν αναλλοίωτο, Αυτό που έχει αλλάξει είναι η νόηση και η διανόηση. Ελληνόφωνοι πολιτικοί σε μόνιμη αναζήτηση ξένου νταβατζή μας κρύβουν ή κομματιάζουν την δύναμη του Ελληνισμού. Εμπέδωσαν και την λαμογιά, την δουλοπρέπεια και τον ραγιαδισμό. Ενας Ελληνας ηγέτης μπορεί να επαναφέρει την τάξη.

ΑΚΡΙΒΩΣ ...

Ραγιαδες μεχρι το κόκκαλο...ποσο ευστοχο το σχολιο Ποσο δυσκολο να το κατανοησουν οι δυστυχοι ελληνες Κλαιω απο λυπη για το λαο μου....

αχαχα

... ε ειναι που υπαρχουν ακομα αρκετοι μη νοημονες και ετσι πουλαει ακομα αυτου του ειδους θεατρο του παραλογου ...

@αχαχαχα

Εσύ είσαι μη Νοήμονας!Οι Ρωσοι ξέρουν από αθεια για αυτό δεν θέλουν να τη δουν στα ματια τους!Να δουμε ποτε θα το καταλάβουν και οι έλληνες!

ζαζ

Τα σκοπια ομως,ως φιλος μας, τα αναγνωρισε ως Μακεδονια,ετσι?

@ζαζ

Καμμία απάντηση από τα Ρωσοδουλάκια ακόμα... Κάνουν την πάπια οι ψεκασμένοι γιατί δεν τους συμφέρει! Τους έριξες μαχαιριά με αυτό που είπες!

WiFi

Πρώτος, Πρώτος .... .

Προς:άθεο ζαζ

Εδώ "ρωσοδουλακι"!Τα Σκοπιά τα αναγνώρισαν ως Μακεδονία και οι ΗΠΑ!Μεταξύ όμως της παρηκμασμένης δύσης και της Ορθόδοξης Ρωσίας προτιμώ σίγουρα το δεύτερο!Ξυδακι όλοι οι άθεοι $οροδουλοι!Σας καταλαβαίνω όμως:η Ρωσία είναι για τους άθεους και τους γκέι κόλαση ενώ η δύση παράδεισος!

Παίζω και μαθαίνω

Γεια σου ρε Πακη μεγάλε αρχηγέ! Διανύουμε μια περίοδο όπου όλοι οι φελλοί έχουν αξιώματα....

ΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ

Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ Κ ΟΡΘΟΔΟΞΗ...Η ΧΡΙΣΤΟΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ... ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ....ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΣΕΒΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΧΩΡΑ... ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΗΔΙΑ Κ ΕΜΕΤΟΣ

προς 21:10

οσοι βριζουν δεν ειναι Χριστιανοι, ειναι ουσιαστικα αντιχριστοι.ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ. το εχεις ξανακανει σε σχολιο σε αλλη αναρτηση.

@Προς ορθόδοξους

Η Ελλάδα έχει πολύ χαμηλό θρησκευτικό αίσθημα! Η Ρωσία όμως έχει πολύ ψηλό!Δεν είναι το ίδιο οι δύο χώρες!

Συριζαίος Δ.Υ.

Για να μαθαινετε και πεντε πραγματα, οταν ελεγαν του Αρη Βελουχιωτη περι αθειας και μαρξισμου, εβαζε τα γελια και εκανε τον σταυρο του. ''Σε ποιον ια πειτε, μωρε, να μην πηγαινει στην εκκλησια; Τρελλαθηκατε;'' τους ελεγε.

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΩΡΑ ΕΙΔΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΣΟ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ;ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΚΑΙ ΞΥΝΙΖΕΣΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΗΡΟΥΝ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ..ΟΤΑΝ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΧΩΡΑ....Η ΑΛΛΙΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ....ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΥΤΙΝ....ΞΥΔΑΚΙ ΣΕ ΟΛΟΥ

Ρε χαλβά ΠΟΛΙΤΗκε

Οι Ρώσοι μπεκρούλιακες είναι ένας από τους πιο χαμηλού επιπέδου λαούς, αυτούς βρήκες να θαυμάσεις ρε βούρλο;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης