Οι αγρότες στο «Πρώτο Θέμα»: Τα τελευταία πέντε χρόνια απλά φυτοζωούμε

Οι αγρότες στο «Πρώτο Θέμα»: Τα τελευταία πέντε χρόνια απλά φυτοζωούμε

«Δεν έχουμε μέλλον, τελειώσαμε, πρέπει να φύγουμε από τη γη μας αν περάσουν τα μέτρα» λένε σε δηλώσεις τους οι συγκεντρωμένοι αγρότες στο Σύνταγμα στην κάμερα του protothema.gr 

Οι αγρότες στο «Πρώτο Θέμα»: Τα τελευταία πέντε χρόνια απλά φυτοζωούμε
Την αγωνία τους όχι μόνο για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία τους να επιβιώσουν στην καθημερινή τους ζωή, εξέφρασαν οι αγρότες
που μίλησαν στην κάμερα του protothema.gr κατά την διάρκεια της συγκέντρωσής τους στο Σύνταγμα.

Κλείσιμο
Κοινός παρανομαστής όλων είναι ότι τα νέα μέτρα έρχονται να αποτελειώσουν το επάγγελμα του αγρότη, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς απλά καταφέρνουν να συντηρηθούν με τα ελάχιστα απαραίτητα. Ενώ όλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν και να συνεχίσουν τον αγώνα, καθώς η μόνη εναλλακτική λύση που έχουν αν περάσουν τα μέτρα 
είναι να εγκαταλείψουν τη γη τους. 



«Καλλιεργώ βαμβάκια, καλαμπόκια και τριφύλλια. Είμαι 22 χρονών. Θέλουμε να πάρουν πίσω το ασφαλιστικό και τα μέτρα που μας σκοτώνουν και δεν έχουμε μέλλον κανένα. Έγινα αγρότης γιατί δεν είχα κάτι άλλο να επιλέξω. Ήταν η δουλειά της οικογένειάς μου, το πατέρα, του παππού. Δεν έχουμε μέλλον. Δεν μιλάμε για συντάξεις. Δεν έχουμε ούτε ψωμία να φάμε».


Γιάννης Στέφας


«Ήρθα να διαμαρτυρηθώ για τα μέτρα που μας τελειώνουν. Καλλιεργώ σταφύλια και ελιές. Πλέον δεν μπορώ να μείνω στη γη μου, να φύγω να κάνω δουλειά. Έχω οικογένεια και δύο παιδιά και δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα γάλατα και τα πάμπερς. Πρέπει να σκεφθούμε ότι κάποιοι αγωνίστηκαν και πρέπει και εμείς να κάνουμε και εμείς έναν αγώνα να ελευθερωθούμε». 


Γεώργιος Γιαννάκαινας

«Καλλιεργώ σταφίδα και ελιές. Είμαι αγρότης 30 χρόνια. Να σταματήσουον το ασφαλιστικό. Δεν είναι μόνο ασφαλιστικό, να ασφαλίσουμε το εισόδημα, συν τις εισφορές. Δηλαδή από την σταφίδα θα πάρω 4.000 και θα μου πάρουν 4.600 ευρώ είπε ο φοροτεχνικός. Να μην μιλήσω για το πετρέλαιο το αφορολόγητο είναι ψέματα. Μας δίνουν 200-300 ευρώ, αυτά δεν φθάνουν να γεμίσουν ούτε μία φορά το τρακτέρ.»


Δημήτρης Χριστοδούλου

«Είμαι από τη Βόρειο Εύβοια, καλλιεργώ βαμβάκι, σταφύλια, σιτάρια. Την τελευταία πενταετία ίσα που φυτοζωούμε. Στο όριο. Με αυτό που πάνε να μας κάνουνε τώρα τελειώσαμε. Δεν νπορούμε να κάνουμε πίσω. Μεγάλωσα τρία παιδιά. Δεν έχουμε να παραδώσουμε τίποτα στα παιδιά. Δεν μπορείς να επιβιώσεις, τελειώσαμε, χρωστάμε και της Μιχαλούς. Ότι και να πούμε, αν δεν κάνουμε δυναμικό αγώνα δεν κάνουμε τίποτα». 



Μιχάλης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

«Ήρθα να συμπαρασταθώ στους αγρότες. Δεν είμαι αγρότης. Παίρνω 800 ευρώ το μήνα ύστερα από 40 χρόνια δουλειά. Καταλαβαίνω τον πόνο τους, είναι κοινό το πρόβλημα. Πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης