Εβδομήντα υποψήφιοι στην τελική αξιολόγηση για τις υποτροφίες της Γ. Αγγελοπούλου στο Ίδρυμα Κλίντον

Εβδομήντα υποψήφιοι στην τελική αξιολόγηση για τις υποτροφίες της Γ. Αγγελοπούλου στο Ίδρυμα Κλίντον

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αξιολόγηση - Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, κάθε χρόνο, δίνει υποτροφίες σε χαρισματικούς Έλληνες φοιτητές από όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το ίδρυμα Κλίντον, που θέλουν να υλοποιήσουν κάποιο πρόγραμμα το οποίο θα έχει θετικό αντίκτυπο για τη χώρα μας

Εβδομήντα υποψήφιοι στην τελική αξιολόγηση για τις υποτροφίες της Γ. Αγγελοπούλου στο Ίδρυμα Κλίντον
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για τις υποτροφίες της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Ίδρυμα Κλίντον, που συνεχίζεται φέτος για τέταρτη χρονιά. Οι 70 φοιτητές και φοιτήτριες, των οποίων οι ομαδικές και ατομικές προτάσεις (39 τον αριθμό) στο Πρόγραμμα Angelopoulos-CGIU προκρίθηκαν κατά το πρώτο στάδιο αξιολόγησης - από το σύνολο των 108 που υποβλήθηκαν αρχικά από 250 ενδιαφερόμενους - καλούνται από την Επιτροπή Αξιολόγησης να υποστηρίξουν προφορικά τα σχέδια πρωτοβουλιών τους.

   
Επίσης οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν ένα αρχικό business plan σχετικό με την ανάπτυξη και την εφαρμογή της πρότασής τους, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα αυτόνομης συνέχισης της πρωτοβουλίας τους, πέρα από  την αρχική οικονομική στήριξη που θα λάβουν από το Πρόγραμμα Υποτροφιών Angelopoulos-CGIU.

   
Κλείσιμο
Από τα 39 projects η Επιτροπή Αξιολόγησης, αποτελούμενη από τους καθηγητές Ναπολέοντα Μαραβέγια, Θοδωρή Πελαγίδη, Γιάννη Τούντα και από την τ. Associate Dean του Kennedy School of Government στο Χάρβαρντ, Ms. Holly Sargent, θα επιλέξει εκείνα που θα λάβουν τελικά μέρος στις εργασίες του Clinton Global Initiative University, οι οποίες θα διεξαχθούν φέτος στο Berkeley της Καλιφόρνιας.

   
Σημειώνεται ότι, από τις προτάσεις που πέρασαν στη φάση της τελικής αξιολόγησης οι 20 αφορούν τον τομέα της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής δράσης, οι 11 τον χώρο της κοινωνικής υγείας και οι 8 την ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι πέντε περιπτώσεις υποβολής σχεδίων αναφέρονται στη συνέχιση και διεύρυνση παλαιότερων πρωτοβουλιών που είχαν την στήριξη του Προγράμματος Angelopoulos-CGIU.

   
Προτάσεις υποβλήθηκαν από φοιτητές και φοιτήτριες των περισσότερων ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Το υψηλότερο ποσοστό προέρχεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και ακολουθούν κατά σειρά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Κρήτης, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

   
Πληροφορίες:

http://www.angelopouloscgiu.org

   
https://www.facebook.com/angeloupouloscgiu
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης