Την εντονότατη αντίδραση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η επίθεση χρυσαυγιτών στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών του Πειραιά κάνοντας λόγο για «ντροπιαστική πράξη και ποινικά αδικήματα».
Διαμηνύει επίσης προς «κάθε επίδοξο υπονομευτή της ομαλής, πολιτισμένης και ειρηνικής συμβίωσης πως θα βρίσκει απέναντί του την Πολιτεία με τρόπο απόλυτο».
Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει «αξιέπαινο και υποδειγματικό» το έργο που συντελείται στο συγκεκριμένο σχολείο από εθελοντές εκπαιδευτικούς από το 2005. «Με βασική δουλειά τη διδασκαλία της ελληνικής σε μετανάστες αλλοδαπούς και πλήθος δραστηριοτήτων, βοηθά στην προσέγγιση των επιμέρους κοινοτήτων και στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση όσων επωφελούνται από τη δραστηριότητά του. Ταυτόχρονα οι πολυπληθείς δραστηριότητές του αποτελούν φάρο ανθρωπιάς και πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Στηρίζουμε και επικροτούμε τη λειτουργία του» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.
Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ εξειδικεύονται στην παροχή μαθημάτων και φροντιστηριακής υποστήριξης σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, διά ζώσης και εξ αποστάσεως.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.