Σοκ στα δικαστήρια: Αλλοδαπός μαχαίρωσε δικαστική υπάλληλο

Σοκ στα δικαστήρια: Αλλοδαπός μαχαίρωσε δικαστική υπάλληλο

Ιρανός ο δράστης που μαχαίρωσε την γραμματέα της 28ης ανακρίτριας μέσα στο κτίριο 10 - Εκτός κινδύνου η 36χρονη που έχει τραυματιστεί στην ωμοπλάτη και στο κεφάλι - «Απρόκλητη εγκληματική ενέργεια» χαρακτηρίζεται η επίθεση σε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Σοκ στα δικαστήρια: Αλλοδαπός μαχαίρωσε δικαστική υπάλληλο
Σοκ στην Ευελπίδων. Περίπου στις 11 το πρωί αλλοδαπός κατηγορούμενος μαχαίρωσε την γραμματέα της 28ης ανακρίτριας στο κτίριο 10 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός από το Ιράν, ήταν κατηγορούμενος για μια υπόθεση, είχε απολογηθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος. Η επίθεση έγινε την ώρα που η υπάλληλος του έδινε τη σχετική διάταξη σύμφωνα με την οποία επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.



Κλείσιμο


Την ώρα όμως που η γυναίκα τον εξυπηρετούσε, εκείνος της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε στο χέρι της, στο κεφάλι, στον θώρακα και στην ωμοπλάτη.

Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραύματά της από τις μαχαιριές στην ωμοπλάτη και στο κεφάλι, κοντά στο φρύδι της, είναι βαθιά αλλά όχι σοβαρά και η γυναίκα δεν θα χρειαστεί, όπως όλα δείχνουν, να χειρουργηθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η γυναίκα θα νοσηλευτεί στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα για περαιτέρω παρακολούθηση, ενώ η κατάσταση της υγείας της παραμένει σταθερή και εκτός κινδύνου.

Ο δράστης συνελήφθη και αυτή την ώρα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ όπου και ανακρίνεται.

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται για το πώς ο κατηγορούμενος βρέθηκε με μαχαίρι.

Να σημειωθεί ότι πριν από ένα χρόνο, μια γυναίκα πυροβόλησε πάλι μέσα στα δικαστήρια και σκότωσε κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, εισαγγελία και πρωτοδικείο είχαν ζητήσει τη λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας, κάτι που όπως αποδεικνύεται δεν έγινε, αφού σήμερα ο αλλοδαπός κατηγορούμενος κατάφερε να μαχαιρώσει την άτυχη εργαζόμενη.

Μάλιστα, έπειτα από το σημερινό, αιματηρό περιστατικό, οι δικαστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους από τη 1 μέχρι το τέλος του ωραρίου τους και τη Δευτέρα από τις 12 έως το τέλος του ωραρίου.

Ένωση δικαστών και εισαγγελέων: «Απρόκλητη εγκληματική επίθεση»

Ο δικαστικός και νομικός κόσμος καταδικάζει την απρόκλητη εγκληματική ενέργεια με μαχαίρι σε βάρος της δικαστικής υπαλλήλου, ενώ κατέρχονται σε στάσεις εργασίας τόσο οι δικαστές όσο και οι δικαστικοί υπάλληλοι, μετά από αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), αφού εκφράζει τη συμπαράστασή της προς την δικαστική υπάλληλο και της εύχεται ολόψυχα γρήγορη ανάρρωση, καταδικάζει «την εις βάρος της απρόκλητη εγκληματική ενέργεια, η οποία προστίθεται στη σειρά των αλλεπάλληλων και συχνών επιθέσεων εναντίον της Δικαιοσύνης (εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία της Ένωσής, βομβιστικές ενέργειες σε κατοικίες δικαστικών λειτουργών και σε δικαστικά καταστήματα)».

Παράλληλα, η ΕΔΕ διαμαρτύρεται «έντονα για την ολιγωρία των αρμοδίων και για την μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας, παρά την υποβολή από μέρους μας  επανειλημμένων σχετικών αιτημάτων και παρά την συνέχιση παρόμοιων ανησυχητικών και επικίνδυνων ενεργειών».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι δικαστές και οι εισαγγελείς, αποφάσισαν τη διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων όλης της χώρας, την ερχόμενη, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, από 10 π.μ. έως 3 μ.μ.

Διευκρινίσεις από το ΕΚΑΒ

 
Εν τω μεταξύ, διευκρινίσεις σχετικά με τον χρόνο άφιξης του ασθενοφόρου στο κτίριο 10 της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να παραλάβει την τραυματισμένη γραμματέα έδωσε η διοίκηση του ΕΚΑΒ.
 
«Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για το περιστατικό στις 10:50 την Παρασκευή και άμεσα διαβίβασε την κλήση σε όχημα μικρού όγκου που διαθέτει, με επιβαίνοντα γιατρό» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση και σημειώνεται ότι τα οχήματα μικρού όγκου κινούνται στο κέντρο της Αθήνας πάντα με επιβαίνοντα γιατρό και με σκοπό την άμεση επέμβαση σε επείγοντα περιστατικά.  
 
«Το όχημα μικρού όγκου με τον γιατρό, έφτασε στο σημείο του συμβάντος στις 10:54 (4 λεπτά). Αφού πραγματοποιήθηκαν όλες οι επιβαλλόμενες διασωστικές ενέργειες και εκτιμήθηκε η κατάσταση της τραυματισμένης, στις 11:11 εκλήθη κινητή μονάδα για να την παραλάβει»,διευκρινίζεται.
 
Η κινητή μονάδα με τη συνοδεία γιατρού, έφτασε στο σημείο του συμβάντος στις 11:19, δηλαδή σε 8 λεπτά, όπου αφού παρέλαβε την τραυματισμένη γραμματέα, την μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης