Γυναίκα εκτέλεσε το δολοφόνο του γιου της στην Ευελπίδων

Γυναίκα εκτέλεσε το δολοφόνο του γιου της στην Ευελπίδων

«Βεντέτα» μεταξύ τσιγγάνων - 37χρονη σκότωσε 33χρονο και τραυμάτισε τον 25χρονο αδελφό του - Τουλάχιστον δεκαπέντε πυροβολισμοί στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9 - Άγνωστο πώς πέρασε το όπλο στο εσωτερικό των Δικαστηρίων

Τιμωρία - εξόντωση για την ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή!
Γυναίκα εκτέλεσε το δολοφόνο του γιου της στην Ευελπίδων
Το νόμο στα χέρια της πήρε μια 37χρονη τσιγγάνα πυροβολώντας και σκοτώνοντας το δολοφόνο του γιου της μέσα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Το πρωτοφανές φονικό συνέβη λίγο μετά τις εννέα και μισή το πρωί στο γραφείο της ανακρίτριας στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9 των δικαστηρίων. Ένας 33χρονος τσιγγάνος και ο 25χρονος αδελφός του είχαν οδηγηθεί στο γραφείο της ανακρίτριας για συμπληρωματική κατάθεση, κατηγορούμενοι για το φόνο ενός 19χρονου παιδιού.

Η 37χρονη Αντωνία Κίτσα μητέρα του τσιγγανόπουλου, είχε καταφέρει να περάσει ένα όπλο μέσα στα δικαστήρια. Ανέβηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9, πάτησε 15 φορές τη σκανδάλη και σκότωσε τον δολοφόνο του γιου της Μανώλη Κίτσα, ενώ τραυμάτισε τον αδελφό του Γιώργο Θεοδώρου.

Κλείσιμο
Η γυναίκα πυροβόλησε και σκότωσε το δολοφόνο του 19χρονου παιδιού της, μπροστά στα μάτια της ανακρίτριας. Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν δεκαπέντε κάλυκες από το σημείο των πυροβολισμών.

Η βεντέτα ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου, πριν από ένα χρόνο δηλαδή. Ο 19χρονος τότε γιος της 37χρονης Αντωνίας Κίτσα, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 14χρονο γιο του θύματος Μανώλη Κίτσα. Το ίδιο βράδυ στον καταυλισμό των τσιγγάνων έγιναν  συμπλοκές κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο γιος της Αντωνίας Κίτσα. Η δολοφονία αποδόθηκε στο θύμα και τον αδελφό του, οι οποίοι επρόκειτο να απολογηθούν σήμερα συμπληρωματικά για την υπόθεση στην ανακρίτρια. Η 37χρονη που γνώριζε ότι οι δυο κατηγορούμενοι για το φόνο του γιου της επρόκειτο να μεταχθούν από τον Κορυδαλλό στην Ευελπίδων για να απολογηθούν, τους περίμενε έξω από τον ανακριτικό γραφείο, όπου και άρχισε τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον Μανώλη Κίτσα.  

Μάλιστα στις 31 Αυγούστου η μητέρα του 25χρονου που τραυματίστηκε σήμερα στο πόδι, απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή της καθώς είχε ανέβει στον 8ο όροφο του συγκροτήματος όπου στεγάζεται το νοσοκομείο Ερρίκος Ντινάν.

Η γυναίκα τότε ζητούσε την αποφυλάκιση του παιδιού της φωνάζοντας ότι είναι αθώος. (Διαβάστε εδώ)

Άγνωστο παραμένει πώς πέρασε όπλο μέσα στα κτίρια της Ευελπίδων, δεδομένου ότι όλοι οι εισερχόμενοι στα δικαστήρια περνούν από έλεγχο και τα αντικείμενά τους ελέγχονται από ανιχνευτή μετάλλων.

Νομικοί αναφέρουν στο protothema.gr ότι οι έλεγχοι δεν αρκούν, αφού κάποιος ευρισκόμενος έξω από τον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων μπορεί να δώσει όπλο σε κάποιον που έχει περάσει από τον έλεγχο και βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, η 37χρονη φορούσε ένα μαντίλι στο κεφάλι, προκειμένου να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμη.

Οι ίδιοι μάρτυρες αναφέρουν ότι η γυναίκα περίμενε σε παγκάκι στο ισόγειο του κτηρίου 9 της Ευελπίδων και, όταν πέρασαν τα κατηγορούμενα αδέλδια, τους ακολούθησε και άνοιξε πυρ.

«Το περιστατικό δικαιώνει τις απόψεις μας για παντελή έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής στα δικαστήρια. Δεν υπάρχει ασφάλεια για δικηγόρους, δικαστές και διαδίκους», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος.

Εν τω μεταξύ, σήμερα πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της χώρας.  Στη σύσκεψη αυτή που έγινε υπό τον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Νικόλα Κανελλόπουλου, συμμετείχε και η νέα προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, κυρία Μαίρη Τσάμη. Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την ασφάλεια των δικαστηρίων και τη φύλαξή τους, ωστόσο, τις δυνάμεις για την φύλαξη των δικαστηρίων θα πρέπει να τις διαθέσει το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης