Καταρρίπτεται σιγά - σιγά το σενάριο περί αρπαγής της μικρής Μαρίας καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ιντερπόλ, η μικρή που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα δε βρίσκεται στη λίστα με τα παιδιά που αγνοούνται ή έχει δηλωθεί εξαφάνισή τους, σύμφωνα με το «Βήμα».
Έπειτα από αυτή την απάντηση της Ιντερπόλ στην ελληνική αστυνομία, οι έρευνες επικεντρώνονται στην υπόθεση διακίνησης παιδιών μεταξύ αθίγγανων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως σύμφωνα με έγγραφα των βουλγαρικών αρχών, «τα κυκλώματα υιοθεσίας δρουν ολοένα πιο συχνά μετά και το άνοιγμα των συνόρων με τη γειτονική χώρα λόγω της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αστυνομικοί διερευνούν ακόμη την υπόθεση ληστείας τον Νοέμβριο του 1999 με πρωταγωνιστή τον 39χρονο αθίγγανο που εμφανίσθηκε ως πατέρας του παιδιού και θύμα του έναν ταχυδρόμο στην κεντρική Ελλάδα».
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.